.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΓΡΑΨΑΝΕ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΟΙ "ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΣΑ


Πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Δράμας! Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία των "Φιλίππων" Δοξάτου από τις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν ο σύλλογος είχε φτάσει μια "ανάσα" από την Β' Εθνική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε (το περίφημο παιχνίδι με την "Θύελλα" Σερρών έχει "στοιχειώσει" πολλές γενιές Δοξατινών φιλάθλων...)..






Σε ένα πραγματικό ντέρμπυ, το Δοξάτο παίζοντας με "την πλάτη στον τοίχο", αφού είχε ηττηθεί στον 1ο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Δράμας μέσα στα Κύργια με 3-1 κατάφερε με σπουδαία εμφάνιση να νικήσει με 3-0 και να περάσει πανάξια στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την "Δόξα" Πετρούσας, η οποία και στο 2ο ματς με τον Πανδραμαϊκό πήρε τη νίκη με 1-0 μέσα στην έδρα της(είχε επικρατήσει επί του αντιπάλου της μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας με 3-2).. Στο 1ο ημίχρονο τα Κύργια παίζοντας ψυχωμένα, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από την επίθεση του Δοξάτου, οι παίκτες του οποίου όμως έδειξαν πως θα πάλευαν το παιχνίδι μέχρι τέλους.. Μάλιστα, στο 27' ο Ζεκερίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Βογιατζή, έκανε ένα όμορφο πλασέ, αλλά ο πολύ καλός σε όλο το διάστημα του αγώνα Βογιατζής έκανε την απόκρουση του αγώνα, που όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού και την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό... Στο 2ο ημίχρονο, με την είσοδο του Χαρετίδη και με τη βοήθεια του αέρα που ήταν ευνοϊκός για το Δοξάτο, οι "Φίλιπποι" πίεσαν πολύ την άμυνα των Κυργίων και θα μπορούσαν να προηγηθούν αν ο Τσιαμούλης, στο 1ο μόλις λεπτό της επανάληψης, δεν αστοχούσε από κοντά.. Στο 60΄ο Τουρφαντίδης με έξοχο διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στην εστία του Βεζυρτζόγλου. Στο 63', σε ένα ανόητο τάκλιν που επιχείρησε, ο Χριστοφυλλάκης δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.. Οι "Φίλιπποι" όμως δεν απογοητεύτηκαν και συνέχισαν την πίεση με αποτέλεσμα ο Χάρης Τουλούπης, ίσως ο κορυφαίος της ομάδας του, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες αλλά και από τους φιλάθλους των "Φιλίππων".. κάπου εκεί τελείωσε και η υπόθεση "πρόκριση" αφού οι ποδοσφαιριστές των Κυργίων δεν είχαν το ψυχικό σθένος να αντιδράσουν, αντίθετα από τα "λιοντάρια" των "Φιλίππων", που άκουσαν τους φιλάθλους τους να φωνάζουν ρυθμικά "κι άλλο", και δεν τους χάλασαν το χατήρι, αφού ο Τσιαμούλης σε μια επέλαση που έκανε προς την εστία του Βεζυρτζόγλου ανατράπηκε από δύο αμυντικούς των Κυργίων και ο διαιτητής Πράσατζης καταλόγισε το πέναλτυ, δείχνοντας μόνο κίτρινη αντί για κόκκινη που έπρεπε να δείξει κανονικά, αφού ο επιθετικός του Δοξάτου ήταν σε προφανή θέση για γκολ.. Ο Ακριτίδης ευστόχησε και το μυαλό όλων πλέον πήγε στον μεγάλο τελικό... Στο 85΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ζεκερίδης.. Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Βογιατζής, Κοντογιαννίδης, Χριστοφυλλάκης, Πετράς, Ακριτίδης, Κοπαράνης, Τουρφαντίδης, Ζάχαρης, Κωνσταντινίδης (46' Χαρετίδης), Τσιαμούλης(87' Μπερνεάνου, Τουλούπης (82' Κατσιγιαννόπουλος).
Για τα Κύργια αγωνίστηκαν οι : Βεζυρτζόγλου, Παράσογλου, Σεϊτανίδης(73' Καρατζίδης), Καλεάδης(88' Δάδαρος), Σαρίδης, Δεληκωστίδης, Μπερμπερίδης(67΄Αρβανιτίδης), Μακρυγιάννης, Τολμίδης, Ζεκερίδης, Φουνδουλάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: