.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 3-0 - ΑΓ. ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 29 ΣΕΠ 2019



Δίκαιη πρόκριση για τον Μέγα Αλέξανδρο Αγ. Αθανασίου ! Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο και μοντέρνο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Αγίου θύμιζε περισσότερο ομάδα, και μάλιστα από το "πρώτο γκρουπ", της Α' κατηγορίας, και όχι Β' κατηγορίας. Θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα χάσει την άνοδο φέτος, και αν τελικά δεν τα καταφέρει, θα είναι κάτι σαν "ποδοσφαιρική αυτοκτονία". Όπως έχω γράψει και παλιότερα, ο Μ. Αλέξανδρος λείπει από την μεγάλη κατηγορία του νομού μας, όντας μια από τις σπουδαιότερες ομάδες με μεγάλη ιστορία και με κόσμο που αγαπάει, σχεδόν αποκλειστικά, πολύ το ποδόσφαιρο..




Οι φιλοξενούμενοι, φορώντας μάλιστα για πρώτη φορά την καινούργια, πανέμορφη, στολή, απογοήτευσαν τους αρκετούς φίλους τους που βρέθηκαν στο γειτονικό γήπεδο του Αγ. Αθανασίου ( γύρω στους 100 περίπου οι θεατές, 25 με 30 πρέπει να ήταν οι φίλοι των Φιλίππων). Σαφώς και μια σοβαρή δικαιολογία ήταν η απουσία τεσσάρων "ενδεκαδάτων" ποδοσφαιριστών από το συγκρότημα που προσπαθεί να "χτίσει" ο Πέτρος Σερέτης. Kondev, Κώστας Νότας, Δεληολάνης και Χιωτάκης απουσίαζαν. Από κει και πέρα όμως, πιστεύω πως φάνηκε καθαρά πως η ομάδα του Δοξάτου θα στηριχθεί και φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια εξάλλου, σε συγκεκριμένες "μονάδες". Μακάρι, μέσα από το πέρασμα του χρόνου και τη διεξαγωγή αγώνων να βελτιωθούν αρκετά τα πράγματα σε ό, τι αφορά την απόδοση των όχι "πρωτοκλασάτων" ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του ο κόουτς των Φιλίππων, ο αγώνας όμως της περασμένης Κυριακής έδειξε πως αυτή τη χρονική περίοδο αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές δεν είναι έτοιμοι ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του φετινού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα, και από τα πρώτα λεπτά ήταν αποφασισμένοι να δείξουν πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας. Συν φυσικά το γεγονός πως ο αντίπαλός τους ήταν το Δοξάτο. Όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα, θεωρώ πως αυτό το ντέρμπυ ( άσχετα αν έχει χάσει λίγο την αίγλη του τα τελευταία χρόνια..) είναι το δεύτερο σπουδαιότερο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας. Το πρώτο σε σπουδαιότητα είναι όποτε συναντιούνται η Προσοτσάνη με την Πετρούσα..

Μέχρι να σημειωθεί το πρώτο γκολ του αγώνα στο 39' ( όμορφο γκολ από έναν από τους δαιμόνιους "μικρούς" του Αγίου ), οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πέρα από τις δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή ( στο 16', μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αποστολίδη, απέκρουσε τη μπάλα ο τερματοφύλακας, αυτή πήγε δεξιά και αρκετά πλάγια, την πρόλαβε παίκτης του Δοξάτου αλλά ήταν πολύ δύσκολο να κάνει κάτι καλό από εκείνο το σημείο και στο 32', όταν ο Νίκος Πετράς πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ) έδειξαν πως γενικά ήταν σε "κακή μέρα'..
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του Β' ημιχρ. οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον σέντερ φορ τους ( όπως και στο πρώτο γκολ, προηγήθηκε σέντρα από τα αριστερά..), οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έφτασαν κανά δυό φορές στην μεγ. περιοχή του αντιπάλου, ο Σερέτης "έριξε" στον αγώνα και τον Αγγελόπουλο 4 λεπτά μετά το δεύτερο γκολ και κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα στην επίθεση, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν σπουδαίες ευκαιρίες και στο 64' σημειώθηκε το τρίτο γκολ του αγώνα ( "κλέψιμο" της μπάλας στον χώρο του κέντρου και ο σκόρερ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κ. Καραγιαννίδη ) και κάπου εκεί ουσιαστικά "τελείωσε" η υπόθεση "νίκη" και "πρόκριση." Η αλήθεια είναι πως ο "Μέγας" προσπάθησε να προσφέρει από κει και πέρα και θέαμα και να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά κυρίως ο Γ. Καραγιαννίδης ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να ανέβει κι άλλο ο δείκτης του σκορ..
Επόμενος αντίπαλος για τον "Μέγα", στους "16" του Κυπέλλου Δράμας, το Μικροχώρι, θεωρητικά τουλάχιστον, η πιο αδύναμη ομάδα από όσες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους "οκτώ"..


Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Απ. Καρατζόγλου - Γ. Καραγιαννίδης - Πετράς - Ψαρράς - Παπαδόπουλος - Αποστολίδης - Κοτζαμάνης - Βιράνης ( 46' Ελμπασίδης ) - Καλτσίδης ( 54' Αγγελόπουλος ) - Μπαμπαλής ( 67' Στ. Καρατζόγλου ).


Διαιτητής: Ν. Παρασκευούδης
Α' βοηθός: Αν. Μπούλης
Β' βοηθός: Θεοφ. Κορμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: