.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στον Δήμο Δοξάτου

Πρόγραμμα εορτασμού της
Εθνικής Επετείου 25ης
Μαρτίου στον Δήμο Δοξάτου
Πλήθος εκδηλώσεων πρόκειται να πραγματοποιηθούν την παραμονή αλλά και ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Δήμο Δοξάτου.
Για μια ακόμα χρονιά οι μαθητές των σχολείων, οι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και αρχών, θα τιμήσουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου, για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.
Στη Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου

Το πρόγραμμα εορτασμού, πρόκειται να ξεκινήσει την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 24 Μαρτίου, με εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ακολούθως, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στις 7.45 π.μ., θα γίνει η έπαρση της σημαίας στο ιστορικό Δημαρχείο Δοξάτου, ενώ στις 8 θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Δοξάτο.
Στις 10.15 π.μ., θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ στις 10.30 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, εκφώνηση πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Δοξάτου, κα. Όλγα Γρηγοριάδου, και κατάθεση στεφάνων.
Τέλος, στις 10.45 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του Δοξάτου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Δοξάτου «Οι Φίλιπποι», στης Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου.



Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου
Οι εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την παραμονή της Εθνικής Επετείου, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7.45 π.μ., θα γίνει η έπαρση της σημαίας, ενώ στις 8 π.μ., η Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Αθανάσιο.
Ακολούθως, στις 10 π.μ., θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ στις 10.45 π.μ., θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, εκφώνηση πανηγυρικού από τον ερευνητή – ιστορικό, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου, κ. Βασίλειο Ριτζαλέο, και κατάθεση στεφάνων.
Τέλος, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου.

Δημοτική Κοινότητα Καλαμπακίου
Οι εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την παραμονή της Εθνικής Επετείου, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7.45 π.μ., θα γίνει η έπαρση της σημαίας, και στις 8 π.μ., η Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμπακίου.
Ακολούθως, στις 10.45 π.μ., θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, και στις 11 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, εκφώνηση του πανηγυρικού από την συνταξιούχο εκπαιδευτικό και δημοτική σύμβουλο κ. Μαρία Στυλίδου, με θέμα: «Το ηρωικό και αγωνιστικό πνεύμα της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη σημερινή εποχή», και κατάθεση στεφάνων.
Τέλος, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου.

Δημοτική Κοινότητα Κυργίων
Οι εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την παραμονή της Εθνικής Επετείου, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7.45 π.μ., θα γίνει η έπαρση της σημαίας, ενώ στις 8 π.μ., η Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βαθύσπηλο.
Ακολούθως, στις 9.45 π.μ., θα τελεστεί η δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ στις 10 π.μ., η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, η εκφώνηση πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου, κα. Καλλιόπη Χατζοπούλο, και κατάθεση στεφάνων.
Τέλος, στις 10.15 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου.

Τοπικά Διαμερίσματα Βαθύσπηλου, Κάτω Κεφαλαρίου, Φτελιάς, Νεροφράκτη, Καλαμώνα και Αγίας Παρασκευής
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της Εθνικής Επετείου θα γίνει περιφορά της εικόνας και κατανυκτικός εσπερινός στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βαθύσπηλο με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Δοξάτου, στις 17.15 μ.μ.
Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος και περιφορά εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καλαμώνα, στις 18.00 μ.μ.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στην Τοπική Κοινότητα του Κάτω Κεφαλαρίου, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την προϊσταμένη εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου, κα. Φωτεινή Τοπούζογλου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από μαθητές του Νηπιαγωγείου και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Στην Τοπική Κοινότητα του Καλαμώνα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Δήμητρα Καραλιόλου, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.
Στην Τοπική Κοινότητα της Φτελιάς, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, και παρέλαση από το τμήμα μαθητών του ΔημοτικοΎ Σχολείου Δοξάτου και τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Φτελιάς.
Στην Τοπική Κοινόητα του Νεροφράκτη, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δοξολογία, επιμνημίσυνη δέηση και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Θεολόγο Δερβίδη. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων και παρέλαση από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Στην Τοπική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κα. Σοφία Αχουριώτου, καθώς και παρέλαση από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: