.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-1 - Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ -ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ


Χθες το απόγευμα, ημέρα Κυριακή, 11 του Απρίλη του 2010, η Δόξα Δράμας υποδέχτηκε τον Εθνικό Πειραιώς.


Ο αγώνας έληξε με νικητές τους "Μαυραετούς του Βορρά" με σκορ 2-1. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο.
Πλούσιο ρεπορτάζ εξάλλου υπάρχει σε όλες τις εφημερίδες, καθώς και στις αθλητικές ιστοσελίδες.


Τα σύννεφα ήταν απειλητικά αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Στις 3 και μισή περίπου καθόμουν στα τσιμέντα της Θύρας 4(στις 4 θα ξεκινούσε ο αγώνας), μαζί με την 14άχρονη ανιψιά μου την Μαρία, και όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι της Δόξας, δεν είχαμε προνοήσει να πάρουμε ομπρέλες, αντίθετα μάλιστα, είχα πάρει μαζί μου γυαλιά ηλίου(!) και αγόρασα καπελάκι από την μπουτίκ της Δόξας.. Ευτυχώς δηλαδή που ήμασταν ντυμένοι καλά και η Μαρία επέμενε να της πάρω ένα αδιάβροχο μπουφανάκι με τα εμβλήματα της Δόξας(είχε προσφορά η μπουτίκ, πού να γλιτώσω !).


Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες.. Οι ομπρέλες άνοιξαν, αλλά όπως ανέφερα και πριν, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν είχαν.. Στο 2ο ημίχρονο η βροχή δυνάμωσε για τα καλά, σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι, και από τους 3.000 περίπου οπαδούς της Δόξας, ζήτημα να έφυγαν 100-200..

Και αυτό έδειξε καθαρά πως αυτοί που ήρθαν στο γήπεδο ήρθαν γιατί αγαπούν τη ΔΟΞΑ και όχι γιατί είναι "μόδα" το γήπεδο(όπως το έβλεπαν πολλοί και πολλές πέρυσι..), ή γιατί έχει την ομαδάρα που θα κατατροπώνει τον κάθε αντίπαλο και θα προσφέρει πλούσιο θέαμα..


Με την έναρξη του αγώνα, λίγα χαρτάκια και κάνα δυο - τρία καπνογόνα που άναψαν στη Θύρα 4 από τους οργανωμένους "Μαυραετούς" προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ενθουσιασμό της κερκίδας.. Οι "Μαυραετοί" ξεκίνησαν να τραγουδάνε ένα τραγούδι υπό των ρυθμό των δύο τυμπάνων, χωρίς όμως να τους ακολουθούν οι υπόλοιποι..


Και κάποια στιγμή, ακούστηκαν οι καταδρομείς της 5ης Μοίρας που βρισκόντουσαν στην θύρα 5: "Εμπρός αητέ!". Απαντάει η Θύρα 4: "Μαυραετέ!". Ανταπαντούν οι καταδρομείς και μαζί τους αρκετοί φίλοι της Δόξας από την θύρα 5: "Εμπρός αητέ!". και ξανά η θύρα 4, αυτή τη φορά όχι μόνο οι οργανωμένοι: "Μαυραετέ!".. Και ξανά, και ξανά, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων..


Και λίγο μετά ο Μάρκο Μαρκόφσκι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού..
Η κραυγή των οπαδών πρέπει να ακούστηκε πολύ μακριά: "Γκοοοολ"..


Αμέσως μετά τους πανηγυρισμούς, οι "Μαυραετοί" από την Θύρα 4 δείχνουν προς την θύρα 5 και φωνάζουν: "Δόξα σε γουστάρω!".

Πρώτοι απαντούν οι καταδρομείς: "Για σένα θα σαλτάρω!".

Όλη η θύρα 4: "Όπου και να παίζεις θα' μαι εκεί!".

Απαντάει όλη η "5": "Δόξα πάνω απ' όλα!"..

"Και γ----ε τα όλα!" κραυγάζουν οι φίλοι της Δόξας στη θύρα 4, είτε κρατούσαν ομπρέλες, είτε όχι..

"Να σε δω στην Α' Εθνική" η Θύρα 5, και αμέσως μετά όλο το γήπεδο, χτυπούσε ρυθμικά παλαμάκια(ακόμη κι αυτοί που κρατούσαν ομπρέλες!) και τραγουδούσε: "Δόξα σε γουστάρω..."


Και μόλις τελειώνει το τραγούδι, οι "Μαυραετοί" δείχνουν αυτή τη φορά προς την θύρα 3 και κραυγάζουν: "Δόξα σε γουστάρω!". Και ανταπαντούν φυσικά οι Δοξαίοι της "3": "Για σένα θα σαλτάρω!".. Και επαναλαμβάνεται ό, τι έγινε και με την θύρα 5..
Ο ενθουσιασμός του κόσμου κοπάζει κάπως, χωρίς όμως να σταματήσουν το τραγούδι τους οι οργανωμένοι της "4", υπό τη συνοδεία, πάντα, των τυμπάνων..


Κάποια στιγμή, τραυματίζεται ένας ποδοσφαιριστής στο κέντρο του γηπέδου και μπαίνουν μέσα οι υπεύθυνοι για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στους οργανωτές των "Μαυραετών" να καλέσουν τον κόσμο να σηκώσει τα χέρια ψηλά.. Οι παραινέσεις της θύρας 4 προς τις άλλες θύρες πιάνουν τόπο, η βροχή είχε σταματήσει και οι ομπρέλες είχαν κλείσει, και σχεδόν όλοι οι φίλοι της Δόξας που ήταν στο γήπεδο, ακόμη και από τις θύρες "2" και "1", σηκώνουν τα χέρια και περιμένουν το νεύμα του οργανωτή..


Η επαναλαμβανόμενη ιαχή "ΔΟΞΑ" και ο ήχος από τα χέρια που χτυπούσαν μεταξύ τους πρέπει να ακούστηκε μέχρι τα ουράνια, στην κυριολεξία, αφού λίγο μετά, άρχισε πάλι να βρέχει !

Κάπως έτσι ήταν ο παλμός της κερκίδας σε όλο τον αγώνα, και μάλιστα, ακούστηκαν και κάποια συνθήματα και τραγούδια που τα λέγαμε εμείς οι σημερινοί 40άρηδες,
τότε 15άρηδες όπως οι περισσότεροι από τους σημερινούς "Μαυραετούς", όταν η Δόξα αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική στην δεκαετία του '80, με αρχηγό της Θύρας 4 τον Θύμιο...

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους καταδρομείς, και γενικότερα στους φαντάρους που ανελλιπώς δίνουν δυναμικό παρών( που όμως είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι - γιατί άραγε ;) και ξεσηκώνουν όλο το γήπεδο, αφού είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως "και η 5η Μοίρα είναι Δόξα"...

* Δεν ακούστηκε το παραμικρό υβριστικό σύνθημα κατά του Εθνικού, και μάλιστα, όπως διάβασα σε ιστοσελίδα φίλων του Εθνικού, η φιλοξενία των "Μαυραετών" προς τους "Εθνικούς" που βρέθηκαν στη Δράμα ήταν άριστη..

* Μετά το τέλος του αγώνα αποθεώθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας απο την θύρα 4, ενώ ακούστηκε ρυθμικά το όνομα του Κώστα Άγγου, όπως και του Μάρκο Μαρκόφσκι..

* Στεναχωρέθηκα που δεν άκουσα την ιαχή "Εθνικάρα" από τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο Έλληνα φίλαθλο, τον συμπαθέστατο Γιάννη Μαντζουράνη. Πάντως δεν γνωρίζω αν ήρθε στη Δράμα (αν και πιστεύω πως αν ήταν στο γήπεδο θα τον ακούγαμε σίγουρα!)..

* Για όσους δεν γνωρίζουν το γήπεδο της Δόξας, η Θύρα 4 βρίσκεται στο μοναδικό "πέταλο" που υπάρχει, δεξιά της θύρας 4 είναι η θύρα 3 και αριστερά η θύρα 5..


Δεν υπάρχουν σχόλια: