.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 2016 - ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥKAIΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗς DILEK KOC - 30 IOYΛΙΟΥ 2016



Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 επισκέφθηκα τη Γιορτή Καλαμποκιού στην έδρα του Δήμου Δοξάτου στο Καλαμπάκι. Θα τραγουδούσε η εξαιρετική καλλιτέχνιδα Dilek Koc (την οποία είχα παρακολουθήσει πριν από μερικά χρόνια στο Καπνομάγαζο εδώ στο Δοξάτο όταν είχαν έρθει μαζί με την Γλυκερία) και με χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση μιας φίλης για να πάμε.




Τελευταία φορά είχα πάει στη Γιορτή Καλαμποκιού το 2011 (πως περνάν τα χρόνια ;), όταν τραγούδησε ο Θύμιος Γκογκίδης, επίσης εξαίρετος καλλιτέχνης στον χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού.

Σε ένα χώρο ανοιχτό που πρέπει να ξεπερνάει τα 40 στρέμματα, πιστεύω πως δεν θα είναι υπερβολή αν πω πως πάνω από 2500 άτομα (μήπως ήταν και περισσότερα ;) παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και άκουσαν την Dilek, αλλά νωρίτερα και τις χορωδίες Καλαμπακίου και Κυργίων, ενώ παρακολούθησαν και διάφορους χορούς από μπαλέτα και Πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.





Στους δρόμους πέριξ του ανοιχτού χώρου είχαν στηθεί πάρα πολλές παράγκες από μικροπωλητές, αυτοκινητάκια, βαρκούλες, και γενικά ό, τι μπορεί να βρει κανείς σε ένα πανηγύρι κωμόπολης του μεγέθους του Καλαμπακίου.

Φυσικά, μοιραζόταν δωρεάν καλαμπόκι στους επισκέπτες (δεν φάγαμε, οι "ουρές" ήταν πραγματικά πολύ μεγάλες και σκεφτήκαμε να φάμε σουβλάκια και κεμπάπια, νοστιμότατα και καλοψημένα, και να πιούμε μερικές δροσερές μπυρίτσες, πάντα ελληνικές. και μετά να "στηθούμε" και εμείς στην "ουρά" αλλά σιγά να μην περίσσευαν καλαμπόκια με τόσο κόσμο), υπήρχαν πάρα πολλά τραπέζια και καρέκλες και παρόλο που είχε τόσο πολύ κόσμο, πιστεύω πως όλοι μπόρεσαν κάπου να βολευτούν, ενώ και η εξυπηρέτηση από τα διάφορα σημεία πώλησης πιστεύω πως ήταν αρκετά ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί νομίζω πως οι τουαλέτες ήταν πεντακάθαρες, αν και έχω την εντύπωση (μακάρι να κάνω λάθος φυσικά και να υπήρχαν και αλλού) πως μόλις μία ανδρική και μία γυναικεία δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσων επισκεπτών..

Μεγάλη η χαρά μου όταν δέχθηκε η Dilek να φωτογραφηθούμε !

Τέλος, σχετικά με την παρουσία και των χορωδιών, και των χορευτικών τμημάτων και βέβαια με τη συναυλία της Dilek και των πολύ καλών συνεργατών της, νομίζω πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε αρκετά, χόρεψε, διασκέδασε, ενώ η Dilek (που τραγούδησε επί τρεις ώρες με μικρά διαλείμματα) δεν χαλούσε χατήρι κανενός και ξανατραγούδησε κάποια πολύ γνωστά παραδοσιακά τραγούδια, κυρίως μικρασιάτικα..

Πολλά "μπράβο" λοιπόν στους διοργανωτές, και του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: