ΠΕΤΥΧΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ, ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

«Μεταμορφωμένη» στο β΄ η Καλλίφυτος

Πολύ σημαντική, δεύτερη συνεχόμενη νίκη σημείωσε ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου, στο ντέρμπι με το ισόβαθμο Δοξάτο, βελτιώνοντας σημαντικά τη βαθμολογική του θέση.



ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ 2-1: Δύο όψεις είχε η συνάντηση, που ήταν αρκετά κρίσιμη και για τους δύο αντιπάλους. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν νωχελικοί και νωθροί, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ. Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε θεαματικά, καθώς η Καλλίφυτος ξύπνησε από τον «λήθαργο», πήρε απόλυτα την πρωτοβουλία των κινήσεων, «κυνήγησε» το δεύτερο γκολ και τα κατάφερε. Με τη νίκη της η Καλλίφυτος μπορεί να βλέπει τη συνέχεια σαφώς με περισσότερη αισιοδοξία, από την άλλη το Δοξάτο έχει καλή ομάδα, ωστόσο πρέπει να ηρεμήσει και να προσπαθήσει για την ανάκαμψη. Με δεδομένη τη νίκη που είχε προηγηθεί στην Προσοτσάνη, σαφώς η προσέλευση των φιλάθλων του Εθνικού Αστέρα δεν ήταν η αναμενόμενη, στον αντίποδα το Δοξάτο είχε και πάλι ορισμένους από τους «πιστούς» φιλάθλους του.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 12΄ μπάσιμο από αριστερά του Παρουτσή, που έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Θ. Κυσσίδη, όμως η μπάλα αναπήδησε λόγω του αγωνιστικού χώρου και ο δεύτερος δεν μπόρεσε να σουτάρει. Στο 20΄ μεγάλη στιγμή για τους Φιλίππους, όταν ο ζάχαρης τροφοδότησε τον Κωνσταντινίδη, που μπήκε στην περιοχή, έπιασε συρτό σουτ στο κάθετο δοκάρι και απομάκρυναν όπως-όπως οι αμυντικοί. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρασάββας μπλόκαρε το συρτό σουτ του Ζάχαρη. Στο 27΄ πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Στράτου Παρουτσή, που πέρασε την μπάλα από το τείχος και πέτυχε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, εξίσου όμορφο γκολ από το Δοξάτο, όταν σε σέντρα του Αυγητίδη, ο Τόλης Θεοφανίδης με εναέριο μονοκόμματο πλασέ, ισοφάρισε. Στο 35΄ εξαιρετικός συνδυασμός Θεοφανίδη, Ζάχαρη, Αποστολίδη, το σουτ του τελευταίου όμως πέρασε άουτ, ίδια κατάληξη είχε το δυνατό σουτ του Ορφανίδη στο 47΄. Στο 49΄αριστερό σουτ του Ζάχαρη στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, στο 73΄ μεγάλη στιγμή για την Καλλίφυτο, όταν ο Μαντάς έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Παρουτσή, που μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα, γύρισε την μπάλα και σε κενή εστία ο Θ. Κυσσίδης έπιασε κεφαλιά άουτ. Στο 79΄ ο Θ. Κυσσίδης με πλάγιο έφερε την μπάλα στην περιοχή, αδράνησαν οι αμυντικοί, πετάχτηκε ο Μπάμπης Μίγας και με σουτ «λύτρωσε» την ομάδα του.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από την Καλλίφυτο του δεύτερου ημιχρόνου, ξεχώρισαν οι Κ. Κυσσίδης, Μαντάς, Μίγας, ενώ με καλές στιγμές οι Παρουτσής, Θ. Κυσσίδης. Κορυφαίος του Δοξάτου ο Χαρετίδης, ενώ ξεχώρισαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο οι Θεοδωράκης, Ζάχαρης, Αυγητίδης. Καλή η διαιτησία του Πουλικίδη (Μιμάνης, Τορούνογλου).
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: Καρασάββας, Καραγκιοζίδης, Νεοφυτίδης, Ζαμανόπουλος, Κ. Κυσσίδης, Γιάντζογλου, Θ. Κυσσίδης (88΄ Παυλίδης), Ορφανίδης (58΄ Θεοδωρέλλης), Μαντάς (75΄ Μωυσιάδης), Παρουτσής, Μίγας.
ΔΟΞΑΤΟ: Κ. Καραγιαννίδης, Θεοδωράκης, Γ. Καραγιαννίδης, Χαρετίδης (81΄ Νότας), Παντζαρίδης, Αυγητίδης, Κωνσταντινίδης (74΄ Δεληολάνης), Ζάχαρης, Αποστολίδης (63΄ Απ. Καρατζόγλου), Θεοφανίδης, μάρ. Καρατζόγλου.



ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μετά από τον αγώνα, οι δύο προπονητές τόνισαν τα εξής:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Δοξάτο): Μετά από το άτυχο αποτέλεσμα στο Καλαμπάκι και με δεδομένο ότι αναβλήθηκε το ματς με το Φωτολίβος, αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι που δίναμε. Στόχος μας ήταν η νίκη και σίγουρα δε μας φοβίζει κανένας αντίπαλος, εφόσον εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ομάδα, εσω-και εξω-αγωνιστικά, που δύσκολα διορθώνονται. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, μεγάλη προσπάθεια και θα έρθουν και τα νικηφόρα αποτελέσματα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά, μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί με 1 ή και 2 γκολ διαφορά, κάναμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι, ενώ δεχθήκαμε γκολ από μια στημένη φάση. Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε, μείναμε από δυνάμεις, το ήξερα αυτό. Περίμενα ότι η ομάδα θα παρουσίαζε συμπτώματα κόπωσης και μάλιστα ορισμένοι ποδοσφαιριστές ζήτησαν αλλαγή στο ημίχρονο και γνωρίζω πολύ καλά γιατί. Στη φάση του δεύτερου γκολ, δεν μπορέσαμε να απομακρύνουμε την μπάλα. Είμαι πικραμένος από το αποτέλεσμα και δυσαρεστημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάποιες φάσεις στην περιοχή μας. Θα έλθουν καλύτερες μέρες για μας. Συγχαρητήρια στην Καλλίφυτο για τη νίκη.
ΘΩΜΑΣ ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑΣ (Καλλίφυτος): Πιστεύω πως ο Δημήτρης (σ.σ.: Βασιλειάδης) είχε δίκιο για την εικόνα του πρώτου μέρους, όπου το Δοξάτο ήταν καλύτερο, δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Εμείς από την πλευρά μας δεν «μπήκαμε» καθόλου στο παιχνίδι, στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες μου πως η νίκη στην Προσοτσάνη ήταν πολύ σημαντική, όμως για να έχουμε συνέχεια στις νίκες, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Στο β΄ μέρος είχαμε την καθολική υπεροχή και οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν πως είναι πολύ γυμνασμένοι, άλλωστε γυμνάζονται καθημερινά και επίπονα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Το Δοξάτο παρουσιάστηκε πολύ δυνατό στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη όταν έμεινε από δυνάμεις, αποδιοργανώθηκε και μας έδωσε χώρο. Τελικά ευτυχήσαμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη. Εύχομαι στον Δημήτρη και στο Δοξάτο καλή συνέχεια και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.
ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=45851