.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΕΘΝ. ΑΣΤΗΡ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 2-1 - 18η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 30 ΙΑΝ 2016






Σε έναν αγώνα που λογικά θα έπρεπε να τον παρακολουθήσουν πολύ περισσότεροι φίλαθλοι, αφού ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος και για τις δύο ομάδες (δεν πρέπει να βρισκόταν περισσότεροι από 70 φίλαθλοι στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων περίπου 30 από το Δοξάτο) νικητές αναδείχτηκαν τελικά οι γηπεδούχοι, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν απλά τις εντυπώσεις στο Α' ημίχρονο.





Στο Β' ημίχρονο, η Καλλίφυτος μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, ενώ, αντίθετα, όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως έμεναν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να βρίσκουν πολλούς χώρους οι γηπεδούχοι.

Γενικά πάντως δεν έγινε ιδιαίτερα καλό παιχνίδι, ελάχιστες οι αξιοσημείωτες φάσεις, και αυτό που θα θυμόμαστε μετά από καιρό θα είναι το όμορφο γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, του νεαρού Παρουτσή στο 27'.

Η πρώτη καλή φάση πάντως ανήκε στους Φιλίππους, όταν στο 16' ο Ζάχαρης "έκλεψε" τη μπάλα στο χώρου του κέντρου, βρήκε με όμορφη συρτή διαγώνια πάσα τον Κων/νίδη, αυτός πλάσσαρε σχεδόν ιδανικά, οι πιστοί φίλοι των Φιλίππων φώναξαν "γκολ", αλλά η μπάλα αφού βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βαγγέλη Καρασσάβα, κύλησε σχεδόν παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος και τελικά δεν κατέληξε στα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά φέτος αυτό που λένε όσοι παρακολουθούν από κοντά την πορεία της ομάδας του Δοξάτου, πως η Θεά Τύχη "γύρισε τη πλάτη" αυτή τη περίοδο στους Φιλίππους..

Πάντως, πολύ γρήγορα οι Φίλιπποι ισοφάρισαν με όμορφο γκολ του Τόλη Θεοφανίδη δύο λεπτά μετά, στο 29'. Προηγήθηκε ψηλοκρεμαστή πάσα του Κώστα Αυγητίδη και ο Τόλης με εναέριο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καρασσάβα. Τρία λεπτά μετά, ο Αποστολίδης, από το ύψος της μεγ. περιοχής περίπου, επιχείρησε ένα σουτ που όμως έφυγε λίγο άουτ, και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως, πέρα από τα πολλά και διάφορα προβλήματα των φετινών Φιλίππων, η Τύχη δεν τους "χαμογελάει" με τίποτα.. Προσωπικά πιστεύω, πως εάν γινόταν το 1-2 σε αυτή τη φάση, πολύ δύσκολα μετά δεν θα έφευγαν νικητές οι Φίλιπποι, γιατί, γεγονός είναι πως και οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα, αν και φυσικά "πατούσαν" καλύτερα από τους αντιπάλους τους στο Β' ημ., εκμεταλλευόμενοι την κούραση των παικτών του κ. Βασιλειάδη.

Σχετικά με την "εικόνα" του Β' ημιχρόνου τώρα, χαρακτηριστικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι μόλις μία φορά "απείλησαν" με αξιώσεις, σε σουτ με το αριστερό πόδι (!) του Μάριου Ζάχαρη στο 51' με τη μπάλα να "βρίσκει" το σίδερο που συγκρατεί τα δίχτυα, πίσω από το αριστερό δοκάρι της εστίας..

Όχι ότι οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, απλά φαινόταν περισσότερο στο γήπεδο, "πατούσαν" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στην σπουδαιότερη φάση που δημιούργησαν θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 72', όταν ποδοσφαιριστής τους βρέθηκε μόνος και αμαρκάριστος προ κενής εστίας, αλλά η κεφαλιά που έκανε έστειλε τη μπάλα άουτ.. Σκόραραν όμως στο 78' με τον Μπάμπη Μύγα, που εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια της άμυνας (ίσως η μοναδική φορά σε όλο τον αγώνα που δεν "φέρθηκε" όπως θα έπρεπε η άμυνα των Φιλίππων..) και πλάσσαρε κάτω από τα πόδια του Κ. Καραγιαννίδη, "υποχρεώνοντας" τους φιλάθλους της Καλλιφύτου να πανηγυρίσουν και να ακουστούν, κάτι που δεν συνέβη στο 1ο γκολ της ομάδας τους..

Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της Καλλιφύτου αμύνθηκαν σθεναρά, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν ούτε καν μια φάση που θα ανησυχούσε πολύ τον 49χρονο (!) τερματοφύλακά τους Βαγγέλη Καρασσάβα.. Κάπως έτσι έληξε ο αγώνας, με τους γηπεδούχους εμφανώς ικανοποιημένους από τη νίκη και με τους ποδοσφαιριστές του Δοξάτου να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την συμπεριφορά κάποιων φιλάθλων των γηπεδούχων, που τους έβριζαν χυδαία, μην αφήνοντας ούτε ιερό, ούτε όσιο, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι οπαδοί των Φιλίππων που βρισκόταν πάνω στην κερκίδα, ενώ οι τοπικοί ψευτόμαγκες βρισκόταν μπροστά από την καντίνα (για όσους έχουν επισκεφθεί το γήπεδο της Καλλιφύτου)..

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Θεοδωράκης - Χαρετίδης (82' Κ. Νότας) - Παντζαρίδης - Αυγητίδης -Ζάχαρης - Αποστολίδης (62' Α. Καρατζόγλου) - Μ. Καρατζόγλου - Θεοφανίδης - Κωνσταντινίδης (74' Δεληολάνης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 30 ΙΑΝ 2016

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ: 2-1
ΧΩΡΙΣΤΗ-ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 3-1
ΣΙΤΑΓΡΟΙ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ: 4-0
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: 1-1
ΠΕΤΡΟΥΣΑ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 3-1
Κ. ΑΓΡΟΣ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 1-5
ΚΥΡΓΙΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 1-5
ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 1-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 18η ΑΓ.

1. ΧΩΡΙΣΤΗ  43
2. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  43
3. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  40
4. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  35 **
5. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  32
6. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  32
7. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  29 **
8. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  26 **
9. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ  24
10. ΚΥΡΓΙΑ  18
11. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 17 **
12. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  16 **
13. ΔΟΞΑΤΟ  14 **
14. ΠΕΡΙΘΩΡΙ  14
15. Κ. ΑΓΡΟΣ  9
16. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ  3 *

** Με δύο αστερίσκους οι ομάδες που έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
* Το Προάστειο έχει -3 βαθμούς από ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: