.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 66 Το πλεόνασμα εκατομμυρίων του Δήμου Δοξάτου εξατμίστηκε!!!




ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 66

Το πλεόνασμα εκατομμυρίων του Δήμου Δοξάτου εξατμίστηκε!!!


Στις 10-4-2018, το απόγευμα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου με κυρίαρχο θέμα την ¨1η τροποποίηση του προϋπολογισμού¨.
 Ο Δήμος μας παρουσιάζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό του (ναι, σωστά διαβάζετε)  615,600 € και, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να περικοπεί/αφαιρεθεί από δαπάνες του ισόποσο ποσό προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα αυτό.
Γιατί ο Δήμος παρουσιάζει αυτήν την ,τουλάχιστον,  προβληματική κατάσταση;
Φυσικό είναι, όταν τον προϋπολογισμό τον συντάσσει ο Δήμαρχος με τους ειδικούς του συμβούλους, να γίνεται αυτό.
Αποφασίστηκε τελικά πλειοψηφικά η αναβολή του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση,  αφού προηγουμένως η Οικονομική Υπηρεσία εξετάσει σχολαστικά όλους τους κωδικούς του προϋπολογισμού έναν προς έναν και, με βάση τα περσινά έξοδα, τα επιπλέον χρήματα που προϋπολογίστηκαν φέτος ανά κωδικό να μαζευτούν έτσι ώστε να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της τροποποίησης. Το υπόλοιπο ποσό, προκειμένου να ισοσκελιστεί η τροποποίηση, να μοιραστεί αναλογικά στις επιχορηγήσεις του Δήμου, της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. και του Ν.Π.Δ.Δ.
Στις 25-4-2018 συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου με 23 θέματα ημερήσιας διάταξης. Παρόντες 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 3(!) από τους 8 εναπομείναντες της Δημοτικής μας Αρχής, 3 από τους 8 διαγραφέντες από τον Δήμαρχο, 6 της μείζονος αντιπολίτευσης, 2 από την Ανοιχτή Παρέμβαση και 1 ανεξάρτητος. Από τα 23 θέματα συζητήθηκε μόνο το παρακάτω:
·      1ο θέμα: ¨1η τροποποίηση του προϋπολογισμού¨.
Από τη συζήτηση του θέματος απουσίαζε η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας ως όφειλε να συνταχθεί, σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10-4-2018. Να τονιστεί επίσης ότι δεν παραβρισκόταν κανένα μέλος της στη συνεδρίαση.
Αντίθετα, παραβρίσκονταν πρώην εργαζόμενοι του Δήμου ως ειδικοί σύμβουλοι (2012), οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και είχαν ως αίτημα τα χρήματα που έχουν αποσταλεί από το κράτος για την αποπληρωμή τους, τα οποία εγγράφτηκαν στο προϋπολογισμό του Δήμου ως έσοδα, να εγγραφούν και ως έξοδα,  για να μπορέσουν να πληρωθούν. Η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν εν γνώση του Δημάρχου. Το γιατί δεν τα ενέγραψε ως αντίστοιχα έξοδα στον προϋπολογισμό που κατάρτισε δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι τα εκατομμύρια που εμφάνιζε ο Δήμαρχος ως πλεόνασμα ήταν μύθος και ως μύθος έγιναν ατμός  και κατά συνέπεια εξατμίστηκαν.
Στην τοποθέτηση μας δηλώσαμε ότι, εφόσον δεν έχουμε εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας, όπως διατάχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, και εφόσον δεν παραβρίσκεται κανένας υπάλληλος αυτής στην συνεδρίαση, για να ρωτήσουμε τις απορίες μας και να μας δοθούν εξηγήσεις, αδυνατούμε να ψηφίσουμε οτιδήποτε. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε από την ψηφοφορία.
Φυσικά, απόφαση δεν λήφθηκε, γιατί καμία από τις προτάσεις της Δημοτικής μας Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Στην συνέχεια, στα επόμενα θέματα ο Δήμαρχος με τον Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης λογομαχούσαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η  μείζων αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ, ήδη είχαν αποχωρήσει και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη συνεδρίασης 6 μόνον Δ.Σ. και να διακοπεί η εν λόγω συνεδρίαση.

Καλαμπάκι, 26-4-2018      
                                                               
                                                                                    Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                                                        Βούλα Καραγιαννίδου -  Συμεωνίδου
                                                                      Ελένη Κωνσταντινίδου
                                                                       Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: