.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Νηστεία Μ. Εβδομάδας - Έξυπνα τρικ για να μην πεινάτε

Νηστεία Μ. Εβδομάδας - Έξυπνα τρικ για να μην πεινάτε

Νηστεία Μ. Εβδομάδας - Έξυπνα τρικ για να μην πεινάτε
Για τον μέσο «καλοφαγά» η νηστεία της Μ. Εβδομάδας φαντάζει... Γολγοθάς.

Όσοι νηστεύουν όλη τη Μ. Σαρακοστή έχουν συνηθίσει την λιτή διατροφή με αποτέλεσμα η Μ. Εβδομάδα να είναι απλά η κορύφωση. Όμως, για όσους νηστεύουν εθιμοτυπικά, παρατηρείται να πεινάνε συνεχώς και καταφεύγουν σε συνεχές τσιμπολόγημα. 


Αυτό είναι κάτι που εξηγείται διατροφικά. Η απουσία τροφών που περιέχουν πρωτεΐνη, όπως τα γαλακτοκομικά, το κοτόπουλο, το κρέας, το ψάρι και η παρουσία κυρίως αμυλούχων, όπως τα λαδερά, το ρύζι, τα μακαρόνια, το ψωμί κ.α., έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το να πεινάμε περισσότερο.

Υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει. Κατά πρώτο λόγο είναι τα θαλασσινά και κατά δεύτερο τα μανιτάρια. Τα θαλασσινά και τα μανιτάρια, ψητά ή σοταρισμένα με λαχανικά και κρασί (ακόμη και χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό), θα πρέπει να είναι η συνοδεία σε ότι και αν φάτε το μεσημέρι και το βράδυ.

Λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες βραστές, παξιμάδι θα πρέπει να έχουν ως συνοδευτικά μανιτάρια ή θαλασσινά (ακόμη και κονσέρβα). Παράλληλα, σνακ όπως οι ξηροί καρποί, το παστέλι, μπάρες δημητριακών, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ελέγξουμε καλύτερα το αίσθημα της πείνας μέσα στην ημέρα.
ΠΗΓΗ: http://www.kontranews.gr/koinonia/item/59803-nhsteia-evdomadas

Δεν υπάρχουν σχόλια: