.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Doxato
Καταγραφή των προβλημάτων

που θα προκαλέσει ο αγωγός

 Δαλακάκης: «Εμείς τώρα αρχίζουμε τη διαβούλευση…»





Του Θανάση Πολυμένη

ΕΚΤΑΚΤΟ δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στην έδρα του Δήμος στο Καλαμπάκι. Μοναδικό θέμα, η ενημέρωση της νέας δημοτικής αρχής προς τους κατοίκους του Δήμου, σχετικά με τη νέα χάραξη για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ, στο σημείο ανάμεσα από το Καλαμπάκι, τον Καλαμώνα και την Αγία Παρασκευή.


Στη συζήτηση συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δοξάτου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων και των δημοτικών διαμερισμάτων, ο πρόεδρος του παραρτήματος Αν. Μακεδονίας του ΤΕΕ κ. Δ. Κυριαζίδης και ο πρόεδρος του παραρτήματος Αν. Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζ. Μυστακίδης και πλήθος κόσμου.
Ο δήμαρχος κ. Δαλακάκης ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τη νέα όδευση του αγωγού από την περιοχή, αλλά και για όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διαβούλευση της περασμένης εβδομάδας που έγινε στο δημαρχείο με τα στελέχη της εταιρείας του αγωγού ΤΑΡ που βρέθηκε στο Καλαμπάκι.
Μετά από συζήτηση αρκετής ώρας, αποφασίστηκε να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος την καταγραφή των προβλημάτων και να καταρτίσει ένα καθημερινό πρόγραμμα ενημέρωσης των αγροτών.
Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης, είπε: «Καταλήξαμε στο να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα για επισκέψεις σε κάθε χωριό του Δήμου. Θα κάνουμε τη διαβούλευση με τους αγρότες εμείς, την οποία μας είχαν αποκλείσει τόσο καιρό. Θα επισκεφθούμε κάθε περιοχή και θα δούμε τι πρόσθετα προβλήματα δημιουργεί η διέλευση του αγωγού στους αγρότες. Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωργίας, γίνεται καταγραφή όλων των αγροτών οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχέδια για προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, για νέους αγρότες κτλ., ώστε να δούμε πώς επηρεαστούν όλα αυτά. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μαζί με τους αγρότες».
Όπως είπε σε άλλο σημείο ο κ. Δαλακάκης, η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, πιέστηκε, ώστε όταν την περασμένη εβδομάδα ήρθαν στο Καλαμπάκι τα στελέχη της, έγινε φανερό ότι δεν είχαν ενημερώσει «απολύτως κανέναν αγρότη», όχι μόνο για τεχνικά ζητήματα, αλλά οικονομικής και διοικητικής φύσεως. «Δεσμεύτηκαν ότι αυτό θα το κάνουν μέσα στον Οκτώβριο, οπότε θα έρθουν 3 διαφορετικές εταιρείες, η κάθε μία για ξεχωριστό θέμα, για να κάνουν ενημέρωση σε όλους τους αγρότες. Πράγμα το οποίο δεν θα συνέβαινε εάν δεν είχαμε πιέσει».
Σε ερώτηση αν είναι κάπως αργά για όλα αυτά και αν ο Δήμος μπορέσει να πετύχει κάτι, ο κ. Δαλακάκης είπε: «Ουσιαστικά τώρα αρχίζουμε! Το παράλογο είναι ότι, ενώ τελείωσε η υπόθεση, γιατί το Υπουργείο μας είπε ότι είναι οριστική η όδευση, εμείς ξεκινάμε τώρα, δηλαδή εκ των υστέρων. Δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι. Θα πιέζουμε διαρκώς. Θα συγκεντρώσουμε εμείς όλα τα στοιχεία. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε τον βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος συνδέει Καλαμώνα – Καλαμπάκι. Από εκεί θα διέλθει ο αγωγός. Το ξέρουν αυτό οι κύριοι; Πρέπει να υπολογίσουμε εμείς ότι, αν περάσει από εκεί ο αγωγός, θα ανεβεί και το κόστος του έργου. Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο φτάνει στις 600.000 ευρώ και παραδίδεται εντός Οκτωβρ

ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/protothema/9246-2014-09-17-05-27-45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: