«ΘΡΙΛΕΡ» ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ, ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟ


Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου κατέκτησε το κύπελλο Δράμας, επικρατώντας με 2-1 του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ξηροποτάμου, ύστερα από ένα τελικό με δραματικό φινάλε.


Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Δόξας και παρακολούθησαν αρκετά καλό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος οι αντίπαλοι παρουσιάστηκαν αρκετά «σφιγμένοι», προσπαθούσαν να αποφύγουν το λάθος κι έτσι δεν υπήρχε καλός ρυθμός, ωστόσο σημειώθηκαν τρία δοκάρια και φάσεις. Στην επανάληψη, η Καλλίφυτος ήταν ανώτερη, πίεσε, όμως γκολ δεν ερχόταν. Τα «αίματα άναψαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκε ο Εθνικός Αστέρας, ισοφάρισε ο Μέγας Αλέξανδρος, που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και στην επόμενη φάση έγινε το 2-1, μέσα σε διαμαρτυρίες. Σε γενικές γραμμές, η Καλλίφυτος δίκαια κατέκτησε το κύπελλο, έχοντας καλύτερη εικόνα στο β΄ ημίχρονο, ο Ξηροπόταμος από την άλλη βρέθηκε μια ανάσα από το τρόπαιο και τελικά η μπάλα τον «τιμώρησε».
ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο 8΄ φάουλ του Φεστερίδη, ο προωθημένος Ζαπουνίδης έπιασε κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι. Στο 15΄ κάθετη μπαλιά του Αλεξίου στον Κωνσταντινίδη, που έπιασε διαγώνιο, συρτό σουτ κι έδιωξε σε κόρνερ ο Ιακωβίδης. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αλεξίου προσπάθησε να «κρεμάσει» από μακριά τον τερματοφύλακα, όμως το σουτ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 42΄ ο Μύγας εκτέλεσε φάουλ κι από πολύ καλή θέση ο Ζαμανόπουλος έπιασε αδύναμη κεφαλιά στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό ο Πιστικός τροφοδότησε τον Κωνσταντινίδη, το συρτό σουτ του οποίου κατέληξε ελάχιστα άουτ , στο 44΄ σουτ του Μύγα στο κάθετο δοκάρι. Στο 56΄ δυνατό, μακρινό φάουλ του Σαββίδη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 65΄ τεχνικό φάουλ του Φεστερίδη ελάχιστα άουτ. Στο 70΄ ο Ουζούνης έβγαλε κοντινή σέντρα και η προβολή του Μύγα έφυγε άουτ. Στο 80΄ κάθετη μπαλιά του Σαββίδη στον Ουζούνη, που από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ προχώρησε, απέφυγε και τον τερματοφύλακα κι από πλάγια θέση, έκανε το 1-0, εν μέσω διαμαρτυριών (την ευθύνη της φάσης είχε ο επόπτης Δηλγεράκης). Στο 86΄ φάουλ του Ακριτίδη απέκρουσε ο Ιακωβίδης κι από κοντά ο Αλεξίου, ισοφάρισε. Στο 91΄ ο Ξηροπόταμος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, αφού ο Τάσος Δημίου σε κενή εστία πλάσαρε άστοχα και στο 92΄ με εύστοχο πέναλτι ο Σάββας Σαββίδης (ανατροπή Μύγα από Ακριτίδη) έκανε το 2-1. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Μεγάλου Αλεξάνδρου, που υποστηρίζει ότι στην αρχή της φάσης εκτελέστηκε το φάουλ, χωρίς η μπάλα να έχει στηθεί σωστά.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Κορυφαίος του Εθνικού Αστέρα ο Σάββας Σαββίδης, που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος, λόγω τραυματισμού, αλλάζοντας θεαματικά την εικόνα της ομάδας του. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ζαμανόπουλος, Μύγας, Ταξίδης και Ουζούνης. Από τον Ξηροπόταμο ξεχώρισε ο Κωσνατντινίδης (έστω κι αν δεν έπιασε την υψηλή απόδοση που έχει συνηθίσει σε όλα τα φετινά παιχνίδια) κι επίσης διακρίθηκαν οι Παυλίδης, Τσιάρας, Αλεξίου. Καλός ο διαιτητής Κώστας Κοτσάνης (Θανάσης Δηλγεράκης, Άρης Καρβούνης), ωστόσο δεν περνά απαρατήρητο πως υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τέταρτος διαιτητής ο Ιωσήφ Παπαντωνίου.
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: Ιακωβίδης, Κ. Κυσσίδης (46΄ Σαββίδης-95΄ λ.τ. Ευσταθιάδης), Νεοφυτίδης, Ζαμανόπουλος, Καλαϊτζίδης, Λαζαρίδης, Ουζούνης, Θ. Κυσσίδης (78΄ Ασλαμαζίδης), Ταξίδης, Φεστερίδης, Μύγας.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Κ.Θ. Κιουμουρτζής, Κ.Γ. Κιουμουρτζής, Γ. Δημίου, Τσιάρας, Ακριτίδης, Παυλίδης (72΄ Οικονομίδης), Κασαπίδης (59΄ Άρμεν), Πιστικός (81΄ Τ. Δημίου), Τριανταφυλλίδης, Αλεξίου, Κωνσταντινίδης.
ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΤΟΚΜΑΚΤΣΗΣ: Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που έφθασε στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου. Πέρσι έχασε το τρόπαιο απέναντι στη Δόξα Πετρούσας, φέτος όμως τα κατάφερε. Στα αξιοσημείωτα ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς στον πάγκο της Καλλιφύτου βρισκόταν ο Άγγελος Τοκμακτσής, που στη συνέχεια πήγε στον Ξηροπόταμο. Μετά από το παιχνίδι, ο Τοκμακτσής ήταν πολύ εκνευρισμένος και δε θέλησε να κάνει δηλώσεις. Πήγαν, όμως, κοντά του, οι παίκτες της Καλλιφύτου και τον αγκάλιασαν, ως αναγνώριση της δουλειάς του στην ομάδα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ξεσπάσει σε λυγμούς.
«ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»:Φανερά ικανοποιημένος, παρά την κούραση από το δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο προπονητής της Καλλιφύτου, Θωμάς Ματρακούκας, τόνισε τα εξής: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ΄ αυτά τα παιδιά, που έπαιξαν άλλο ένα παιχνίδι σε «βαρύ» γήπεδο, μετά από το Σάββατο στη Χωριστή κι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Πιστεύω πως η ομάδα μου άξιζε πέρα για πέρα τη νίκη, που είναι δίκαιη και πεντακάθαρη. Παρουσιάσαμε καλό θέαμα και είμαι υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί μια επιβράβευση για τους ανθρώπους της Καλλιφύτου, παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους, που εδώ και χρόνια πάσχιζαν να έλθει αυτή η μέρα». 
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ