.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΔΟΞΑΤΟ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 1-0 4η αγων. Α-1 Ε.Π.Σ.Δράμας

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου 2008 οι "Φίλιπποι" Δοξάτου νίκησαν τον "Άρη" Φωτολίβους(που έχει προπονητή τον κ. Αλεξόπουλο Μπάμπη) με 1-0.





Ο καιρός ήταν πολύ καλός και βοήθησε για να βρεθεί στο γήπεδο αρκετός κόσμος, σχεδόν αποκλειστικά από το Δοξάτο(κάτι που μου έκανε εντύπωση γιατί πάντα το Φωτολίβος το ακολουθούσαν πολλοί φίλαθλοί του..)

Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με το Φωτολίβος να έχει δοκάρι στο 9', το Δοξάτο να προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά στην εστία του "Άρη", με τους φιλοξενούμενους να έχουν με το πλευρό τους τον αέρα και να αντιμετωπίζουν σχετικά άνετα τις επιθέσεις των "Φιλίππων"(στο πρώτο μέρος του αγώνα είχαν την εστία προς τα αποδυτήρια και σχεδόν πάντα ο αέρας έχει κατεύθυνση προς την Χωριστή, ειδικά στο 1ο ημίχρονο..).

Στο 18΄ ο Αποστολίδης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Μερικά λεπτά μετά κάλη επιθετική προσπάθεια του Κων/νίδη από τα δεξιά και συρτή σέντρα αλλά πρόλαβε ένας αμυντικός και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 33΄ σουτ του Αποστολίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ψηλά άουτ.

Τέλος, στο 39΄ κεφαλιά του Νότα άουτ.. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Παύλου.

Στο 2ο ημίχρονο το Δοξάτο μπήκε δυνατά και η πρώτη καλή φάση έγινε στο 52΄, όταν ο Κων/νίδης σέντραρε συρτά από δεξιά και ο Φιλίππου δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 57΄ σημειώθηκε και το μοναδικό γκολ της συνάντησης από φοβερή κεφαλιά του Χαρετίδη μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζάχαρης.

Δύο λεπτά αργότερα, φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Φωτολίβους και ο Νότας σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι..

Στο 62' ο Φιλίππου από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 67΄ ο Ζάχαρης στάθηκε άτυχος αφού επιχείρησε μια ατομική προσπάθεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά στο σουτ που εξαπέλυσε η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

3 λεπτά αργότερα σουτ του Νότα και η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι.

Ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι τις καθυστερήσεις στο ίδιο μοτίβο με το Δοξάτο να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά να μην τα καταφέρνει και το Φωτολίβος να μην μπορεί να γίνει απειλητικό, παρ΄όλο που οι γηπεδούχοι υποχωρούσαν προς την περιοχή τους όσο περνούσε η ώρα και το παιχνίδι μεταφερόταν προς την περιοχή του Παύλου..

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σε σέντρα στην περιοχή του Δοξάτου, απέκρουσε απρόσεκτα ο Παύλου, δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ του Δοξάτου, η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα αλλά ο Πετράς, σχεδόν πάνω από την γραμμή έδιωξε μακριά τη μπάλα αλλά και το άγχος από την ομάδα και τους φιλάθλους του Δοξάτου.

Μια φάση που θα σημάδευε το παιχνίδι, αφού δεν υπήρχε πλέον πολύς χρόνος.. αλλά ίσως αυτή να είναι και η γοητεία αυτού του αθλήματος: Να έχει ελπίδες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή η ομάδα που εμφανίζεται πιο "αδύναμη", από τη στιγμή βέβαια που το σκορ είναι ρευστό..

Για τους "Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Παύλου(δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά στην φάση του 92' ενήργησε λανθασμένα προσπαθώντας να πιάσει τη μπάλα αντί να την διώξει μακριά..), δεξί μπακ ο Χαρετίδης(πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, πέτυχε το γκολ της νίκης, σίγουρα ανήκει στους διακριθέντες του αγώνα), αριστερό μπακ ο Χριστοφυλλάκης(σταθερός), σέντερ μπακ ο Πετράς(απλά: ο κορυφαίος του αγώνα..) και ο Μόσχου(πλούσια φυσικά προσόντα, μπορεί να ανέβει η απόδοσή του ακόμη περισσότερο μέσα από τους αγώνες), "εξάρια" ο Λαζαρίδης("γεμίζει" τον χώρο του κέντρου με τη δύναμη και την εμπειρία του) και ο Ζάχαρης(καλή απόδοση, πέρασε ορισμένες πολύ καλές πάσες, κάποιες φορές όμως πάει να κάνει το κάτι παραπάνω. Άτυχος στην φάση του 67', αν πετύχει κάποιο γκολ θα είναι καλό όχι μόνο γι' αυτόν αλλά και για όλη την ομάδα αφού θα ανέβει η ψυχολογία του και θα "τρώει σίδερα"..), δεξιός μεσοεπιθετικός ο Κων/νίδης(δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, αν και προσπάθησε αρκετά), αριστερά στο χώρο του κέντρου αλλά και στην επίθεση ο Αποστολίδης(θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ σε δύο περιπτώσεις, προσπάθησε φιλότιμα, αλλά και αυτός δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα), στην κορυφή ο Φιλίππου(πολύτιμη μονάδα για κάθε ομάδα, ακόμη και όταν δεν είναι πολύ "ορεξάτος"..) και δεύτερος επιθετικός λίγο πιο πίσω από τον Φιλίππου, ο αρχηγός Κώστας Νότας( η "κόμπρα" για τους φίλους των "Φιλίππων", μπορεί να μην έβαλε γκολ, αλλά για άλλη μια φορά ήταν ιδιαίτερα μαχητικός..). Αγωνίστηκαν και οι:Ουζούνογλου(στο 70' πέρασε στον αγώνα στη θέση του Αποστολίδη, όλα δείχνουν πως μόλις αποκτήσει αυτοπεποίθηση, θα "βγάζει μάτια"..), ο Καραγιαννίδης(μπήκε στο 77΄στη θέση του Χαρετίδη, έχει ποδοσφαιρικό "θράσος"..) και ο Τουλούπης(στο 79΄στη θέση του Κων/νίδη, βοήθησε κυρίως αμυντικά..).

Στο βιντεάκι το γκολ του αγώνα. Η εικόνα είναι ψιλοχάλια, αλλά πού θα πάει, θα αγοράσω κάποτε βιντεοκάμερα! Μέχρι τότε, ό, τι μας "δίνει" η ψηφιακή φωτ. μηχανή... Σε επόμενη ανάρτηση, θα αναφερθώ γενικότερα στο πρωτάθλημα της Α-1 και στο τι έγινε τις πρώτες 4 αγωνιστικές(αγώνες, βαθμολογίες, σχόλια κλπ..). Πάντως η ουσία είναι πως το Δοξάτο είναι πρώτο με 12 βαθμούς και ακολουθουν με 10 το Καλαμπάκι και οι Αμπελόκηποι και με 8 βαθμούς η Ν. Αμισός..

Δεν υπάρχουν σχόλια: