Καλπάζει το Δοξάτο

Παίζοντας με τον «αέρα» του πρωτοπόρου, οι Φίλιπποι Δοξάτου κυριάρχησαν στο παιχνίδι με τον Ξηροπόταμο, στο παιχνίδι της εμβόλιμης αγωνιστικής.
ΔΟΞΑΤΟ-ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 4-1: Οι πρωτοπόροι της Α΄ κατηγορίας, μάλιστα, σε συνδυασμό με την ήττα της Προσοτσάνης, κατάφεραν να αποσπαστούν με 6 βαθμούς στην πρώτη θέση. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, με ρυθμό ως το τελευταίο λεπτό, όπου και οι δύο ομάδες είχαν όρεξη και πρόσφεραν καλό θέαμα. Οι γηπεδούχοι, παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες να πετύχουν την ανατροπή και τελικά τα κατάφεραν, φθάνοντας σε θριαμβευτική επικράτηση. Από την άλλη μεριά, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, άφησε θετικές εντυπώσεις με την απόδοσή του, τελικά πάντως μεταξύ δύο καλών ομάδων, επικράτησε η καλύτερη.
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, η μικρή παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. Μπορεί να ήταν εργάσιμη μέρα, ωστόσο είναι κρίμα που οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία, που παρουσιάζουν καλό θέαμα, να μην έχουν τη μαζική συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Πρόκειται για ζήτημα που έθιξε στις δηλώσεις του και ο προπονητής του Δοξάτου.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο 3΄ κοντινό πλασέ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση βρήκε στο κάθετο δοκάρι, στο 6΄ μεγάλη ευκαιρία για το Δοξάτο, όταν ο Κωνσταντινίδης έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Θεοφανίδη, που από κοντά ανενόχλητος πλάσαρε άουτ. Στο 13΄ μακρινό σουτ του Λουκά μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, στο 22΄ κοντινό σουτ του Αλεξίου απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Δύο λεπτά αργότερα, φάουλ του Πιστικού και με κεφαλιά ο Χαρίσκος πέτυχε το 0-1, ωστόσο το Δοξάτο ανέτρεψε την κατάσταση μέσα σε 11 λεπτά: στο 32΄ συρτό σουτ του Ιωαννίδη απέκρουσε ο Κιουμουρτζής και στην επαναφορά ο Πολυχρονίδης ισοφάρισε. Στο 40΄ ο Κωσταντινίδης τροφοδότησε τον Ιωαννίδη, που με πλασέ πέτυχε το 2-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κωνσταντινίδης έδωσε στον Πολυχρονίδη, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα (3-1). Στο 64΄ φάουλ του Παυλίδη ελάχιστα άουτ, στο 70΄ συρτό σουτ του Ιωαννίδη μπλόκαρε ο Κιουμουρτζής. Στο 87΄ ψηλοκρεμαστό πλασέ του Πολυχρονίδη στο κάθετο δοκάρι, στο 90΄ ο Βασιλακάκης έδωσε στον Θεοφανίδη, που από κοντά έκλεισε το σκορ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από το Δοξάτο ξεχώρισαν οι Ιωαννίδης, Τουλούπης, Πολυχρονίδης, Τουρφαντίδης, χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι, από τον Ξηροπόταμο οι Δημίου, Πιστικός, Παυλίδης. Πολύ καλό ο διαιτητής Χατζηαθανασιάδης (Καρνέζος, Σκριτζόβαλης).
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Τουρφαντίδης, Τουλούπης, Ζαπουνίδης, Μπαρμπουτέλης, Ζάχαρης, Ιωαννίδης (84΄ Μόσχος), Αποστολίδης (60΄ Ντίνας), Κωνσταντινίδης (68΄ Βασιλακάκης), Θεοφανίδης, Πολυχρονίδης.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Κ. Θ. Κιουμουρτζής, Κ. Γ. Κιουμουρτζής (68΄ Αποστολίδης), Δημίου, Τσιάρας, Παυλίδης, Λουκάς (81΄ Αρναούτης), Κασαπίδης, Πιστικός, Αλεξίου, Χαρίσκος, Κυριατζής (53΄ Άρμεν).
«ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ»: Μετά από το παιχνίδι, ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Χρήστος Κιοσσές αρνήθηκε ευγενικά να κάνει δηλώσεις. Από την άλλη, ο Γιάννης Τσεβρεντζής του Δοξάτου επισήμανε τα εξής: «Ενώ φάνηκε ότι οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα, εμένα προσωπικά μου φάνηκε άναρχο το παιχνίδι, παρόλο που υπήρχε και σημαντικός αριθμός ευκαιριών. Εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί, μας έλειπε η καλή κυκλοφορία, τα τρεξίματα κι αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα, δηλαδή να κλέβουμε την μπάλα και να βγαίνουμε μπροστά. Ωστόσο, είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, που κάνουν καλή πορεία και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Συγχαρητήρια θα δώσω και στον Ξηροπόταμο, που αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι οι φίλαθλοι του Δοξάτου οφείλουν να αγκαλιάσουν περισσότερο τη φετινή προσπάθεια, καθώς σε περίπτωση που η ομάδα πετύχει τους στόχους της, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το Δοξάτο. Υπάρχει, βέβαια, μια ομάδα νεαρών φιλάθλων που σταθερά εδώ και χρόνια συμπαραστέκεται στον σύλλογο, τους ευχαριστούμε πολύ, η βοήθειά τους είναι σημαντική, πλην όμως περιμένουμε ακόμα πιο μαζική συμπαράσταση».
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ