.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΟΞΑΤΟ-ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 4-1 - ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟ - 6 ΒΑΘΜΟΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ - ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ !





Καμία υπερβολή! Αυτή είναι η κυριολεκτική ερμηνεία του περίφημου ρητού "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ" . Μια από τις ερμηνείες του είναι πως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε εύκολα, αλλά και ούτε να απογοητευόμαστε με την πρώτη ατυχία.

Οι Φίλιπποι Δοξάτου, μετά την ήττα στον Άγιο Αθανάσιο την 7η αγωνιστική, έχουν ένα εντυπωσιακό "σερί" νικηφόρων αποτελεσμάτων σε έξι αγώνες, κάτι που οδήγησε την ομάδα του κ. Τσεβρετζή στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Δράμας, με 6 βαθμούς διαφορά από την 2η Προσοτσάνη, και εκτός αυτού, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στο νομό μας, παραδέχονται πως η ομάδα του Δοξάτου παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο που συνδυάζει θέαμα και ουσία, και πλέον, θεωρείται σχεδόν απ' όλους ως το μεγαλύτερο "φαβορί" για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, αλλά και του κυπέλλου Δράμας.





Τώρα είναι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ' όλη την "οικογένεια" των Φιλίππων ! ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ! Να μην "φουσκώσουν τα μυαλά" όλων μας, γιατί, άλλη μια γνωστή ρήση λέει πως "το να παραμείνεις στην κορυφή είναι το πραγματικά δύσκολο και όχι να φτάσεις σε αυτήν!".

Δεν πρέπει να ξεχνάνε όλοι, και κυρίως και πρώτοι απ' όλους οι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων, πως άσχετα από το γεγονός πως είναι η καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής, η Θεά Τύχη ευνόησε την ομάδα στους δύο τελευταίους αγώνες με Καλαμπάκι και Ξηροπόταμο, όπου αντιμετώπισαν "λαβωμένους" τους αντιπάλους τους, αφού από το Καλαμπάκι δεν αγωνίστηκε ο γνωστός σε όλους για την αξία του και πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Τζιβανάκης, ενώ και ο Ξηροπόταμος ήρθε χθες στο Δοξάτο χωρίς τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη !

Φυσικά, και δεν το λέω για να "χαϊδέψω αυτιά", ακόμη και να αγωνίζονταν αυτοί οι δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, το πλέον πιθανό είναι, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες στο λίγο παραπάνω από το ένα τρίτο του πρωταθλήματος, πως οι Φίλιπποι θα ήταν και πάλι νικητές.

Αλλά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου οι απουσίες κάποιων συγκεκριμένων, έμπειρων, ποδοσφαιριστών "κοστίζουν" ακριβά σε όλες τις ομάδες. Όποιος παρακολουθεί από κοντά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα που είχε ο Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου.. Ας μη λησμονούμε εξάλλου πως στην μοναδική ήττα της ομάδας του Δοξάτου στην φετινή περίοδο, μέσα στον Άγιο Αθανάσιο, δεν αγωνιζόταν ο Γιώργος Πολυχρονίδης ..

Ακολουθεί ο αγώνας του Σαββάτου μέσα στο γήπεδο "Κραχτίδη" με αντίπαλο τους Αμπελόκηπους, μια νεανική και σφριγηλή ομάδα, που μπορεί να μην έχει μεγάλη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά απέδειξε πως είναι "πολύ "σκληρό καρύδι", ειδικά όταν αγωνίζεται με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στη φετινή περίοδο..

 Ενώ έχανε με 0-3 από την Προσοτσάνη ισοφάρισε σε 3-3, προκαλώντας αίσθηση σε όλους τους φιλάθλους (την 3η αγωνιστική), δεν έχασε εντός από το Κ. Νευροκόπι την 5η αγ. σε έναν αγώνα χωρίς τέρματα, έχασε δύσκολα μέσα στην Καλλίφυτο με 3-2 την 6η αγ., το περασμένο Σάββατο "έσπασε" το αήττητο της Χωριστής μέσα στου "Κραχτίδη" με 1-0 (12η αγ.), και χθες λίγο έλειψε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Φτελιάς, όπου και ισοφαρίστηκε σε 1-1 προς το τέλος του αγώνα!

Και βέβαια, εκτός από την σοβαρότητα και τον σεβασμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους οι ποδοσφαιριστές το Σάββατο, κάτι που το θεωρώ δεδομένο, θα πρέπει και
οι φίλαθλοι της ομάδας να δώσουν το "παρόν" στο γήπεδο "Κραχτίδη" το Σάββατο, και σε καμιά περίπτωση να μην πιστέψουν πως θα είναι ένα "εύκολο" παιχνίδι και θεωρήσουν πως η παρουσία τους δεν είναι απαραίτητη..   

Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα τώρα, οι Φίλιπποι μπήκαν δυνατά και στο 6' η πρώτη ευκαιρία με τον Θεοφανίδη όταν από καλή θέση σούταρε άουτ, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 13' όταν ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα μετά από σουτ, στο 16' νέα ευκαιρία από τον θεοφανίδη, στο 25΄απείλησε και πάλι ο Ξηροπόταμος με σουτ μέσα από την περιοχή, και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι "άνοιξαν" το σκορ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα που προήλθε από εκτέλεση φάουλ. Στο 30' καλή ευκαιρία από τον Κωνσταντινίδη (σουτ μέσα από την περιοχή - άουτ) και στο 32' ο Πολυχρονίδης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή, αφού προηγήθηκε όμορφη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων και από κοντά έκανε το 1-1. Στο 40' μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κωνσταντινίδη ο Ιωαννίδης σημείωσε το 2-1. Στο 43' σε αντεπίθεση ο Πολυχρονίδης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με εύστοχο "πλασέ" ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.

Στο 2ο ημίχρονο ο έμπειρος Παυλίδης του Ξηροποτάμου πέρασε στην επίθεση, ενώ στο 1ο ημίχρονο αγωνιζόταν ως στόπερ, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι, μη μπορώντας όμως να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα του Δοξάτου, και στις λίγες περιπτώσεις που χρειάστηκε ο Παπαδόπουλος έδειξε πως είναι από τους πολύ καλούς τερματοφύλακες της κατηγορίας, χάθηκαν μερικές καλές ευκαιρίες από τους γηπεδούχους για να πετύχουν και 4ο τέρμα που θα έβαζε τέλος σε όποιες σκέψεις των φιλοξενούμενων για κάτι θετικό με τον Ιωαννίδη στο 71', τον Θεοφανίδη στο 76' και τον Ζάχαρη στο 82', στο 88' ο Πολυχρονίδης είχε δοκάρι (αν έμπαινε γκολ θα ήταν από τα πιο όμορφα της φετινής περιόδου!) και τέλος, ο θεοφανίδης στο 91' σημείωσε το 4ο γκολ για την ομάδα του με σουτ από κοντά, αφού προηγήθηκε όμορφη επιθετική προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές των Φιλίππων, μια από τις πολλές που πραγματοποίησαν, κυρίως στο 2ο ημίχρονο.

Λίγοι οι θεατές του αγώνα, με το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό..

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος, Τουρφαντίδης, Ζαμπουνίδης, Μπαρμπουτέλης, Τουλούπης, Ζάχαρης, Αποστολίδης (59' Ντίνας), Ιωαννίδης (85' Μόσχος), Θεοφανίδης, Κωνσταντινίδης (68' Βασιλακάκης) και Πολυχρονίδης.

Υ.Γ. : Για τους φίλους των Φιλίππων που κατοικούν μακριά από το Δοξάτο και ξέρω ότι περιμένουν να δουν στιγμιότυπα από τους αγώνες της ομάδας, δυστυχώς η βιντεοκάμερά μου έχει πρόβλημα που η επιδιορθωσή του κοστίζει ακριβά .. Πάντως, για όσους δεν το γνωρίζουν, εδώ και αρκετό καιρό το Σταρ Δράμας "ανεβάζει" στο youtube ολόκληρη την αθλητική εκπομπή της Δευτέρας, στην οποία υπάρχουν οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τους αγώνες των Φιλίππων...


Δεν υπάρχουν σχόλια: