.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΗΝ Α-1 ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ








Πιο εύκολα απ' ό, τι αναμενόταν οι Φίλιπποι Δοξάτου έφτασαν στη νίκη στον αγώνα με τον Άγιο Αθανάσιο. Ο Μ. Αλέξανδρος προερχόταν από μεγάλη νίκη μέσα στο Καλαμπάκι με το εντυπωσιακό 2-5, και αρκετοί ήταν οι φίλοι του που έδωσαν το παρών στο γήπεδο του Δοξάτου ευελπιστώντας η ομάδα τους να νικήσει σε δεύτερο συνεχόμενο ενδοδημοτικό ντέρμπυ, και μάλιστα εκτός έδρας..





Η αισιοδοξία τους μεγάλωσε, τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν από κοντά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας και γνωρίζουν "πρόσωπα και πράγματα", βλέποντας την ομάδα του Δοξάτου να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο με πολλές και σημαντικές απουσίες..

Σχετικά με τις απουσίες τώρα, απ' ό, τι έμαθα είχε δημιουργηθεί ένα επεισόδιο μεταξύ κάποιων ποδοσφαιριστών σε μια προπόνηση, ο κόουτς εισηγήθηκε την τιμωρία των πλέον "ζωηρών", η Διοίκηση συμφώνησε με τον προπονητή, και τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές των Φιλίππων παρακολούθησαν τον αγώνα κάτω από την κλαίουσα ιτιά του γηπέδου του Δοξάτου, παρέα με τον κ. Κυριατζάκη και με τον κ. Κωνσταντινίδη. Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι ο τρόπος που πανηγυρίστηκαν τα γκολ, όπως εξάλλου φαίνεται στο βίντεο.. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως ήταν ένα επεισόδιο χωρίς συνέχεια, από αυτά που συμβαίνουν  ακόμη και στις καλύτερες "οικογένειες"..

Αν και ήταν στην 18άδα ο Μπαρμπουτέλης και ο Ιωαννίδης, τελικά δεν αγωνίστηκαν ούτε και αυτοί..

Ουσιαστικά δηλαδή, έξι από τους έντεκα που ξεκίνησαν τον αγώνα δεν θεωρούνταν, τυπικά, "βασικοί"..

Για να "ευλογήσω τα γένια μου", θα θυμίσω εδώ το τι έγραψα στις 26 Αυγούστου, μετά τον φιλικό αγώνα των Φιλίππων μέσα στην Καλλίφυτο τον Αύγουστο , όταν η ομάδα του Δοξάτου είχε φτάσει σε επιβλητική νίκη με σκορ 1-5:

".. Πραγματοποιώντας εμφάνιση ομάδας που είναι καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι Φίλιπποι Δοξάτου ικανοποίησαν τους πιστούς φίλους τους που τους ακολούθησαν και στην Καλλίφυτο.

Πέρα όμως από την εμφάνιση της ομάδας, αυτό που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ακόμη και κάποιος ουδέτερος παρατηρητής, είναι το γεγονός της παρουσίας πολλών εναλλακτικών λύσεων σε κάθε θέση της ενδεκάδας, και όπως λένε πάντα οι γνώστες του ποδοσφαίρου, τον κόσμο στο γήπεδο μπορεί να τον φέρνουν οι σπουδαίοι και θεαματικοί παίκτες, αλλά τους τίτλους κερδίζει ο πάγκος!

Και φέτος, όλα δείχνουν πως ο κ. Θωμάς Ματρακούκας, ο κόουτς των Φιλίππων, θα έχει να διαχειρισθεί έμψυχο υλικό και από τον "πάγκο" ικανό να φτάσει σε τίτλους, ποδοσφαιριστές δηλαδή που θα κληθούν να αντικαταστήσουν κάποια στιγμή τους "βασικούς", και οι οποίοι "με κλειστά μάτια" θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα της Α-1 της Ε.Π.Σ.Δράμας, τουλάχιστον! .."


Και το περασμένο Σάββατο είχαμε τρανταχτή δικαίωση αυτής της διαπίστωσης, που βέβαια, δεν χρειάζεται να είναι κανείς πανέξυπνος για να την κάνει, αλλά απλά παρατηρητικός..

Και δυο λόγια για τον αγώνα: Στο 1ο ημίχρονο δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, μόλις από μια φάση - ευκαιρία για τις δύο ομάδες, με σπουδαιότερη βέβαια αυτή του Τόλη Θεοφανίδη για τους γηπεδούχους. Ο Άγιος θα έλεγα πως μπήκε αρκετά συγκρατημένα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας κυρίως να διαφυλάξει τα "νώτα" του, ενώ  οι Φίλιπποι προσπάθησαν να παίξουν με τον γνωστό τους τρόπο, και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν (αν εξαιρέσουμε βέβαια την έλλειψη ευκαιριών..) έχοντας την κατοχή της μπάλας με πολλές κοντινές πάσες στο χώρο του κέντρου αλλά και με αρκετές μακρινές μεταβιβάσεις από τους αμυντικούς, μεταφέροντας δηλαδή το παιχνίδι στην περιοχή των φιλοξενούμενων..

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Κώστας Νότας πέρασε στη θέση του Γιάννη Ψαρρά, και μόλις στο 47' "χτύπησε" σαν κόμπρα με μια υπέροχη γυριστή κεφαλιά..

Λίγο αργότερα ο Άγιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε μια φάση όπου δόθηκε έμμεσο μέσα στην περιοχή του Δοξάτου, αλλά ο Παναγιωτόπουλος ήταν εκεί για άλλη μια φορά... Οι ποδοσφαιριστές του Αγίου ανέβασαν αρκετά την απόδοσή τους, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το γκολ ήρθε για το Δοξάτο, πάλι με όμορφη  κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Γιώργο Ντίνα, που έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο καλός είναι στο ψηλό παιχνίδι παρόλο που το ύψος του δεν τον βοηθάει..

Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά και ο αγώνας, αφού οι ποδοσφαιριστές του κ. Ματρακούκα παρέμειναν σοβαροί στην άμυνα και επικίνδυνοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να έρθει και το τρίτο γκολ από τον Πέτρο Σερέτη, με τους οπαδούς των Φιλίππων να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον αγώνα της Καλλιφύτου, όπου το Καλαμπάκι άντεχε...

Σημειώθηκε και τέταρτο τέρμα για το Δοξάτο το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον διαιτητή αφού είχε καταλογίσει στο ξεκίνημα της φάσης φάουλ υπέρ των Φιλίππων, ένα γκολ πάντως από αυτά που φέρνουν κόσμο στο γήπεδο..

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Παναγιωτόπουλος - Γ. Καραγιαννίδης - Πετράς - Μόσχος - Τουλούπης (80' Αποστολίδης) - Ντίνας - Θεοφανίδης - Βασιλακάκης (85' Μουτάκης) - Σερέτης - Ψαρράς (46' Νότας).






Δεν υπάρχουν σχόλια: