.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ


 
Σπουδαία νίκη για τους Φιλίππους Δοξάτου στο ντέρμπυ του περασμένου Σαββάτου επί του Άρη Φωτολίβους με το "αγγλικό" 5-3.
 

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι, ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκαν με τον Ηλία Παντζαρίδη στο 14', συνέχισαν να πιέζουν, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ στο 30' ισοφαρίζοντας με αυτογκόλ του Μπαρμπουτέλη, ενώ είχε προηγηθεί σουτ απ' τον Μπάμπη Παρασκευά (ανενόχλητος μέσα στην περιοχή..), ο Παναγιωτόπουλος, που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, απέκρουσε απρόσεκτα με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στον Μπαρμπουτέλη και να καταλήξει στα δίχτυα..
 
 Το Δοξάτο ευτύχησε να πετύχει δύο τέρματα σχεδόν με τη λήξη του ημιχρόνου (με τον Στέλιο Ιωαννίδη στο 45' και τον Τόλη Θεοφανίδη στο 45+2') , οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, και όλα έδειχναν πως το Δοξάτο, με λίγη προσοχή, θα έφτανε άνετα στη νίκη..
 
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του κ. Βασιλειάδη έδειξαν πως ήθελαν να "καθαρίσουν" το παιχνίδι από νωρίς, πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους και ο Τόλης Θεοφανίδης σημείωσε το 2ο προσωπικό του γκολ και το 4ο για την ομάδα του στο 54' και εκεί πίστεψαν όλοι σχεδόν από την πλευρά των γηπεδούχων πως ο αγώνας είχε τελειώσει...
 
Δεν το δέχθηκαν αυτό όμως οι ποδοσφαιριστές του κ. Γρηγοριάδη και με πείσμα, ενέτειναν τις προσπάθειές τους, και παραλίγο θα δικαιώνονταν πλήρως πετυχαίνοντας μια σπουδαία ανατροπή!
 
Πρώτα στο 76' με σουτ του "ξεχασμένου" από τους αμυντικούς του Δοξάτου Χατζησαββίδη, όταν έφτασε η μπάλα στα πόδια του μετά από λανθασμένη απόκρουση του Παναγιωτόπουλου και μετά, στο 87' με τον Χαρέμι(σουτ μέσα από την περιοχή..) οι φιλοξενούμενοι θύμησαν στους οπαδούς των Φιλίππων το ματς του Μαυροβάτου και άρχισε η "απαραίτητη" "γκρίνια" στην κερκίδα..
 
Οι ποδοσφαιριστές του Άρη Φωτολίβους βγήκαν σχεδόν όλοι μπροστά, δεν μπόρεσαν όμως να φτάσουν, στον ελάχιστο χρόνο μέχρι τη λήξη, στο 4ο γκολ, και το γκολ του Στέλιου Ιωαννίδη στο 93' ηρέμησε τους φίλους της ομάδας του Δοξάτου..
 
Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι : Παναγιωτόπουλος(έχει κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις σε άλλους αγώνες..), δεξί μπακ ο Δημήτρης Τουρφαντίδης(πάρα πολύ καλός αμυντικά ενώ βοήθησε πολύ και στον επιθετικό τομέα - από δικές του προσπάθειες προήλθαν τα δύο από τα πέντε γκολ των Φιλίππων..), αριστερό μπακ ο Γιάννης Μπαρμπουτέλης(πολύ σταθερός στην άμυνα αλλά δεν βοήθησε πολύ επιθετικά, ίσως λόγω του σχήματος με το οποίο αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι..), στο κέντρο της άμυνας ο Σιαματάς(σταθερή αξία ο Θόδωρος, θα μπορούσε να σκοράρει αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι σε κοντινή κεφαλιά που έπιασε..) με τον Ανδρέα Μόσχο(προσπάθησε πολύ απέναντι στην πολυπρόσωπη επίθεση του Φωτολίβους αλλά δεν απέφυγε τα λάθη..), στο κέντρο ως "εξάρια" ο Γιώργος Ντίνας (η εμπειρία του είναι καθοριστική στην λειτουργία της ομάδας, ακόμη κι όταν η απόδοσή του δεν φτάνει στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει..) και ο Μάριος Ζάχαρης(σχεδόν αλάνθαστος και αμυντικά και στην δημιουργία του παιχνιδιού, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να κάνει ούτε ένα(!) φάουλ..), μπροστά από αυτούς  ο Ηλίας Παντζαρίδης (η εμπειρία του είναι πολύτιμη επίσης για την ομάδα - το γκολ που πέτυχε άνοιξε τον δρόμο..), στην κορυφή της επίθεσης ο Στέλιος Ιωαννίδης (διαρκής απειλή για την άμυνα του Φωτολίβους - εξαιρετικά ψύχραιμος στις φάσεις των γκολ που πέτυχε), στο δεξί άκρο ο Πέτρος Σερέτης (έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα των Φιλίππων..) και αριστερά ο Τόλης Θεοφανίδης( ο κορυφαίος του αγώνα, έβαλε γκολ ακόμη και με κεφαλιά(!) - αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Δοξάτου όταν έγινε αλλαγή..).
 
Αγωνίστηκαν ακόμη ο Κώστας Νότας (στο 57' στη θέση του Παντζαρίδη) που έδειξε πως θα βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια της ομάδας του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Πάρης Αποστολίδης(στο 65' στη θέση του Σερέτη), βοήθησε αρκετά στον χώρο του κέντρου αλλά είναι φανερό πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα αν βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και ο Γιάννης Ψαρράς (στο 85' στη θέση του Θεοφανίδη) ο οποίος δεν μπορεί να κριθεί στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε..
 
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού δεν είναι και το πιο συνηθισμένο μια ομάδα να χάνει με 4-1 μέχρι το 76ο λεπτό και να δείχνει πως μπορεί να ανατρέψει το σκορ! Οι επιθετικοί του Άρη έδειξαν για άλλη μια φορά πως έχουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πάντως, προσωπικά με εντυπωσίασε ο τρόπος παιχνιδιού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν σχεδόν σε ευθεία γραμμή τρεις επιθετικούς ενώ όλη η υπόλοιπη ομάδα έπαιζε αρκετά πίσω προσπαθώντας να κλείνουν τους διαδρόμους, και όταν είχαν την κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν με γρήγορες, μακρινές και συνήθως ψηλοκρεμαστές μπαλιές να βρουν κάποιον από τους τρεις επιθετικούς, χωρίς να προσπαθούν να κάνουν "παιχνίδι" στον χώρο του κέντρου.. Κάπως έτσι είχε αγωνιστεί και το Μοναστηράκι εδώ στο Δοξάτο και είχε φτάσει στη νίκη..
 
Σίγουρα τα δύο γκολ των Φιλίππων στο τέλος του 1ου ημιχρόνου δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για τον Άρη, που πιστεύω πως αν δεν τα δεχόταν, θα "ζόριζε" πολύ τους γηπεδούχους με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού..
 
ΡΟΖ ΣΤΟΛΗ!
 
ΕΡΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ !
 
Στην συγκεκριμένη στολή των Φιλίππων είχα αναφερθεί και παλιότερα.. Έλπιζα ότι το θέμα είχε λήξει, αλλά δυστυχώς έκανα λάθος.
 
 
Είναι ντροπή για τους Φιλίππους να φοράνε στολή  με χρώμα διαφορετικό του γαλανού και του λευκού, των χρωμάτων δηλαδή της ομάδας, που οι πρόγονοί μας μόνο τυχαία δεν τα είχαν επιλέξει!
 
Αφού αδυνατεί λοιπόν η Διοίκηση του συλλόγου να προβεί στην αγορά δύο στολών μακρυμάνικων, στην μια από τις οποίες να κυριαρχεί το λευκό χρώμα και στην άλλη το γαλανό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα όταν οι Φίλιπποι αγωνίζονται στην έδρα τους, και για να προλάβουμε τυχόν χορηγούς στο μέλλον που μπορεί να χορηγήσουν στον σύλλογο στολές διάφορων χρωμάτων, προτείνω την διεξαγωγή μιας συνδρομής με αποκλειστικό σκοπό την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά των στολών.
 
Αν τελικώς υπάρξει αδιαφορία από την πλειοψηφία των "πενήντα" πραγματικών φίλων της ομάδας (έτσι ονομάζω τους πιστούς οπαδούς των Φιλίππων που χρόνια τώρα ακολουθάνε και στηρίζουν την ομάδα σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται και που είναι, πάνω - κάτω, γύρω στους πενήντα..), αφού με αυτή την κρίση είναι απόλυτα κατανοητό όσοι δεν είναι "κοντά" στους Φιλίππους να μην θελήσουν να συνεισφέρουν σ' αυτή την προσπάθεια, 
 
παρακαλώ να μην με "μαλώσει" κανείς πλέον για το χρώμα της συγκεκριμένης στολής!
 
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι άκουσα, λες κι εγώ είμαι υπεύθυνος για τα χρώματα της στολής της ομάδας!
 

 
 

 
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: