.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΔΟΞΑ 1-0 18 ΙΑΝ 2012

LIVE!!! ΠΑΟ-ΔΟΞΑ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ!!!


Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012 19:32



Κατάθεση ψυχής αλλά με 0 τελικές προσπάθειες σε τι να ελπίζεις;



Κατάντησε βασανιστικό το θέαμα στα παιχνίδια της Δόξας, γιατί για μία ακόμη φορά ο κόσμος της την είδε να παίζει για ενενήντα λεπτά ΜΟΝΟ άμυνα. Και όπως ξεκάθαρα δείχνουν τα στατιστικά του αγώνα, στις 12 τελικές προσπάθειες του ΠΑΟ προς την δραμινή εστία, η Δόξα δεν έχει να αντιπαρατάξει ΚΑΜΙΑ!!!

Με ένα τέτοιο δεδομένο πλέον βασίζεσαι μόνο στο χαμόγελο της τύχης προκειμένου να μπορείς να ελπίζεις στο μοναδικό θετικό αποτέλεσμα που μπορείς να πάρεις και που είναι η «λευκή ισοπαλία».

Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος βλέπει όλη αυτή την πραγματικά συγκινητική προσπάθεια των παικτών να πηγαίνει χαμένη. Ο κόπος , ο ιδρώτας, το πάθος, το πείσμα και η ατομική αγωνιστική υπέρβαση των παικτών σκορπάει χωρίς αντίκρισμα. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις έναν τέτοιο αγώνα να σβήνει τόσο άδοξα γιατί δεν υπάρχουν μπροστά κάποιες αξιόπιστες λύσεις για να αλλάξουν την τραγικά ανύπαρκτη επιθετική εικόνα της ομάδας και το γενικότερο αγωνιστικό τοπίο.

Στην εκπνοή…

Δυστυχώς δύο λεπτά πριν την λήξη η αμυντική προσπάθεια των παικτών της Δόξας, που πλέον βρίσκεται σε θαυμαστά επίπεδα, λύγισε και έτσι οι «μαυραετοί» δεν μπόρεσαν να κάνουν την ζημιά και στον τρίτο του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Το γκολ του Κατσουράνη που πανηγυρίστηκε, τόσο από τον παίκτη και τους συμπαίκτες του αλλά και από τους αναλογικά λίγους φίλους των «πρασίνων», σαν να ήταν ένα γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήταν αυτό που κυριολεκτικά λύτρωσε τους γηπεδούχους.

Για μία ακόμη φορά ένας αντίπαλος της Δόξας, την αντιμετώπισε με περισσή υπεροψία και λίγο έλλειψε να το πληρώσει πολύ ακριβά. Για τον ΠΑΟ μια γκέλα θα είχε πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο ο Φερέιρα έπαιζε εκ του ασφαλούς. Είχε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν ένιωθε να κινδυνεύει, οπότε είχε την πολυτέλεια να κάνει αυτός ότι θέλει. Να εφαρμόσει όποιο πλάνο ήθελε με ελάχιστο ρίσκο. Έτσι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, εκεί όπου η Δόξα άρχισε να αδειάζει από δυνάμεις και να παίζει πλέον μόνο με τα τελευταία αποθέματα ψυχής, ο τεχνικός του ΠΑΟ έκανε δύο κινήσεις που είχαν καταλυτική σημασία στο τελικό αποτέλεσμα. Ανέβασε ψηλά τον δημιουργικό Κατσουράνη και έβαλε μέσα και τον Καραγκούνη, οπότε αυξήθηκε κατακόρυφα η πίεση και το γκολ ήταν ουσιαστικά θέμα χρόνου. Αυτό που το καθυστέρησε τόσο πολύ ήταν η αμυντική τακτική της Δόξας και η πολύ κακή αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων.

Ο Μάκης Κατσαβάκης έκανε μια πολύ καλή στρατηγική προσπαθώντας να σταματήσει τους επιθετικούς του ΠΑΟ. Έπαιξε με πολύ στενό μαρκάρισμα και οι εντολές του εκτελεστήκαν στο ακέραιο. Ο Βέρτζος από δεξιά έσβησε τον Κουίνσι και ο Ψυχογιός όσο άντεξε τα πήγε πολύ καλά με το Ζέκα. Ο Τριποτσέρης ήταν άψογος με τον Τότσε μαζί με τον Μπριλάκη που μάρκαρε τον δεύτερο κρυφό κυνηγό που συνήθως ήταν ο Λέτο. Όμως τα …πιο πολλά λεφτά ήταν ο Σικαλιάς που στην «ειδική αποστολή» που είχε να είναι σκιά του Κλέιτον τα κατάφερε περίφημα!

Ξεκίνημα με Ουέλιγκτον και Μπριλάκη

Απέναντι στον πολύ κακό ΠΑΟ η Δόξα είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ο Κατσαβάκης αιφνιδίασε τοποθετώντας στην κορυφή τον Ουέλιγκτον με Σοϊλέδη και Βάντρσον να εναλλάσσονται στις δύο πλευρές έχοντας ανάμεσα τους τον Ρούτση. Στα αμυντικά χαφ ο Σικαλιάς μαζί με τον Λεάντρο. Στην άμυνα την εστία του Σέρεμετ «προστάτευαν» ο Τριποτσέρης με τον Μπριλάκη στα στόπερ και οι Βέρτζος και Ψυχογιός στις πλευρές.

Ο ΠΑΟ σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μια κλασική ευκαιρία. Δεν απείλησε δείχνοντας να μην υπολογίζει όσο πρέπει τον αντίπαλο του σε αντίθεση με όσα λέγονταν στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών.

Η Δόξα που με καλά «αρματωμένη» αμυντική διάταξη πήρε χώρους στο κέντρο δείχνει να έχει καλά πατήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο διάστημα του πρώτου δεκαπενταλέπτου. Μάλιστα το ακίνδυξνο σουτ του Τοτσέ απαντήθηκε στο επόμενο λεπτό (9’) από το Ρούτση που όμως αδράνησε και πέρασε ανεκμετάλλευτη μια προσπάθεια με καλές προϋποθέσεις. Βέβαια για επιθετική διάταξη και πάλι είναι λίγο δύσκολο να μιλάμε…

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους που μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 53'. Μετά από πάσα του Λέτο ο Κουίνσι σουτάρει και αποκρούει προς στιγμήν ο Σέρεμετ. Όμως στην συνέχεια ο Τοτσέ δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Ο ΠΑΟ συνέχισε να πιέζει και στο 56' πλάγιο σουτ του Λέτο απέκρουσε σε κόρνερ ο Σέρεμετ ενώ στο 58' ο Καπουράνης έκανε ένα καλό αλλά άστοχο σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ.

Στο 61' γυριστό σουτ του Ζέκα κατέληξε στην αγκαλιά του Σέρεμετ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρούτσης σε μια προσπάθεια αντίδρασης βρέθηκε τραγικά μόνος έξω από την μεγάλη περιοχή του Καρνέζη και ανάμεσα σε πέντε αντιπάλους ...απλά έχασε την μπάλα!

Αν και μέσα σε ένα πεντάλεπτο ο Φερέιρα έκανε και τις τρεις αλλαγές για να δώσει ακόμη πιο επιθετικό χαρακτήρα στην ομάδα του ο Κατσαβάκης απάντησε βγάζοντας από την κορυφή τον Ουέλιγκτον, που με το καλημέρα έκανε 70' αγωνιστικά λεπτά αλλά δεν μπορούσε περισσότερα και πέρασε στην θέση του τον Αραβίδη. Ωστόσο μέχρι το 77' η Δόξα είχε πιο επιθετικές διαθέσεις χωρίς φυσικά να απειλήσει. Ο ΠΑΟ στην συνέχεια ξαναβγήκε μπροστά προσπαθώντας να εκβιάσει το γκολ ή έστω ένα πέναλτι που σωστά δεν δόθηκε σε δύο περιπτώσεις.

Με ΜΗΔΕΝ τελικές προσπάθειες για την Δόξα ο ΠΑΟ προσπαθούσε να σκοράρει με μακρινά σουτ όπως αυτό του Κλέιτον στο 83' που ήταν εύκολη υπόθεση για τον Σέρεμετ.

1-0!!!

Στο 88' σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Δόξας, σουτάρει από πλάγια δεξιά ο Μαυρίας και μετά από απόκρουση του Σέρεμετ η μπάλα φτάνει στον αφύλακτο Κατσουράνη που από κοντά με βολέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ΛΥΤΡΩΝΟΝΤΑΣ την ομάδα του.







Ατομικά….







Δεν ευθύνεται για το γκολ ο Σέρεμετ που ήταν και πάλι σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια. Το καλύτερο του φετινό παιχνίδι έκανε ο Βέρτζος. Ανεξάντλητος σε δυνάμεις ο Τριποτσέρης έπαιξε με την εμπειρία του. Μπριλάκης και Ψυχογιός παρά την αγωνιστική απραξία έδωσαν ψυχή. Ο Λεάντρο και πάλι μόνο σε αμυντικούς ρόλους. Άψογος στον ρόλο του ο Σικαλιάς ενώ ο Ρούτσης πάλευε μπροστά αλλά βοηθούσε και τον Ψυχογιό στην αριστερή πλευρά. Από εκεί και πέρα ο Σοϊλέδης αναλώθηκε αμυντικά. Ο Ουέλιγκτον έδειξε ότι θέλει και άλλο χρόνο για να βρει πατήματα και να δείξει την ποιότητα του. Ο Βάντρσον στο πρώτο ημίχρονο ανακάτευε την αντίπαλη άμυνα όμως στην συνέχεια χάθηκε ίσως και λόγω των συνεχόμενων αλλαγών που έκανε στην επιθετική διάταξη ο Κατσαβάκης. Ο Αραβίδης αν και πιο φρέσκος δεν πρόσθεσε κάτι στην επίθεση.

Διαιτητής :Μήτσιος (Φραγκιαδάκης- Γρεβένης)

Κίτρινες: Κατσουράνης (24’) Βέρτζος (38') Ψυχογιός (43') Μπριλάκης (50') Κλέιτον (60') Βιτόλο (76') Σέρεμετ (85')

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος(67' Μαυρίας), Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι (67' Καραγκούνης), Λέτο, Τοτσέ (72' Πετρόπουλος).

ΔΟΞΑ : Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος (80' Γελαδάρης), Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Μπριλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός (87' Αμπουμπακάρι), Γουέλινγκτον (70' Αραβίδης), Σοϊλέδης



Μάκης Κατσαβάκης: «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και πιστεύαμε ότι θα παίρναμε το 0-0. Οι αναγκαστικές αλλαγές του Βέρτζου και του Ψυχογιού μας αποσυντόνισαν. Χάσαμε τα ψηλά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να δεχθούμε το γκολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήταν πειθαρχημένα. Θα δουλέψουμε και είμαστε σίγουροι ότι πλησιάζει η ώρα που θα κάνουμε την πρώτη μας νίκη».

Ζεσουάλντο Φερέιρα: «Ήταν μια δύσκολη νίκη αλλά δίκαιη. Ουσιαστικά παίξαμε μόνο 45 λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση μας ήταν αρνητική, γιατί αφήσαμε τον χρόνο να κυλήσει επειδή νομίζαμε ότι θα κάνουμε γκολ και θα πάρουμε το παιχνίδι. Έτσι ο αντίπαλος άρχισε να κερδίζει εμπιστοσύνη. Στη συνέχεια αρχίσαμε να χάνουμε την ηρεμία μας και να έχουμε άγχος. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμβαίνει αυτό. Η ομάδα μπήκε με πιο δυνατό ρυθμό στο δεύτερο μέρος, που έφερε τελικά τη νίκη, παρά τις χαμένες ευκαιρίες. Θα έλεγα λοιπόν ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο τα πράγματα ήταν καλύτερα. Είχαμε μόνο δύο ημέρες να ξεκουραστούμε, μετά τον προηγούμενο αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο απαντήσαμε καλά και για αυτό πήραμε τη νίκη. Θέλω να τονίσω πως από το τέλος Δεκεμβρίου η ομάδα προπονείται λίγο και παίζει πολλούς αγώνες».







Στο παρά πέντε το δελτίο του Γελαδάρη



Το μεσημέρι έφτασε στα χέρια των ανθρώπων της Δόξας το δελτίο του Δημήτρη Γελαδάρη καθώς υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην έκδοση του λόγω ενός παράβολου. Έτσι ο έμπειρος αμυντικός είχε ήδη βγει από τα αρχικά πλάνα του Μάκη Κατσαβάκη και δεν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα της Δόξας αλλά μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

*Εκεί όπου όμως ήταν –όπως αναμένονταν- ο Γκονζάλβες Ουέλιγκτον ο οποίος στα 70’ που αγωνίστηκε φορούσε την φανέλα με το όνομα ΣΑΝΤΟΣ!

*Επιστροφή στο αρχικό σχήμα και πάλι για τον Χάρη Μπριλάκη. Αν και ανέτοιμος από τον τραυματισμό του, όπως και ο Ψυχογιός ήταν και οι δύο λιοντάρια στην ψυχή.



*Στον πάγκο έμειναν τελικά οι Θεοδωρόπουλος, Καπέλ, Αμβ. Παπαδόπουλος, Στεριανός



* Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του ΄΄Αγγελου Βέρτζου που έπαιξε από την αρχή με πρόβλημα στους προσαγωγούς το οποίο όπως φαίνεται επιδυνώθηκε.

* Την τρίτη κίτρινη κάρτα πήρε σήμερα ο Ντίνο Σέρεμετ και σίγουρα αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό πονοκέφαλο για τα οπλάνα του Κατσαβάκη.

*Αρχηγός με το περιβραχιόνιο ο Ρούτσης και το ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσει κάποια αλλαγή στην ιεραρχία των … «αρχηγών».

*Μπορεί να απέχουν οι οπαδοί της Δόξας αλλά πάντα το μυαλό τους είναι δίπλα στην ομάδα. Όμως κάποιοι εξ αυτών δεν αντέχουν και ακολουθούν κατά πόδας παντού. Έτσι το πρωί ξεκίνησαν οδικά μια παρέα αποτελούμενη από τους Χάρη Τοματσίδη, Μπάμπη Κουτσίδη Ηλία Πατσιούρα και Σάκη Γεωργιάδη. Για τον τελευταίο ούτε η ονομαστική του γιορτή στάθηκε ικανή –σαν υποχρέωση- να τον κρατήσει μακριά από την Δόξα. Απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των «μαυραετών» πήραν με τη λήξη τον δρόμο της επιστροφής.

* Ωστόσο σε κάποια στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου φυγαδεύτηκαν από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ μεταφερόμενοι από την Θύρα 9 στην Θύρα 29 και γλύτωσαν τα χειρότερα από αρκετούς κουκουλοφόρους οπαδούς των πρασίνων που όταν τους εντόπισαν με τα ασπρόμαυρα μπουφάν τους έψαχναν για τα …περεταίρω! Μαζί τους ήταν από την Αθήνα ο Βασίλης Σιούλης και ο Ανδρέας Πινώτσης από την Σύμη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/10131-live-0-0-5-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: