.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ 2010-2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ 2010-2011


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου



19.00 Μετά το τέλος του εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, ο Άη Βασίλης αφήνει το καραβάκι του στη λίμνη με όλα τα παιδιά της πόλης. Το παραμύθι αρχίζει στο Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας.

20.00 Μουσική βραδιά με το δραμινό συγκρότημα «Λαιστρυγόνες» με τραγούδια από την ελληνική ροκ και την έντεχνη μουσική σκηνή.






Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας.

11.00 Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης.

11.30 «Ταξιδευτές στο Δρόμο». Παρέλαση με την ομάδα του «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα.

Μια μαγευτική πομπή ξεκινά από την καρδιά της Ονειρούπολης, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής και καταλήγει στην πλατεία της πόλης σ' ένα τρελό κοινό πανηγύρι. Συνοδεύει η Φιλαρμονική του Καλού Αγρού.

13.00 Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με δύο ενότητες, Θεσσαλία και Μικρά Ασία και με 25 χορευτές.

18.00 Η Πολιτιστική Εστία Νευροκοπίου με την συμμετοχή των παιδικών τμημάτων χορού, παρουσιάζει χορογραφίες στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

18.30 Θίασος Σκιών του Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή παρουσιάζει την παράσταση «Ούτε μιλάει ούτε λαλάει». Μια Κωμωδία από το παραδοσιακό ρεπερτόριο του θεάτρου σκιών.

Τι αστείο είναι αυτό που σκάρωσε χριστουγεννιάτικα ο Χατζηαβάτης στον αγαπημένο του φίλο τον Καραγκιόζη; Ούτε μιλάει ούτε λαλάει ! Ξύλο μου μυρίζετε ...τι θα κάνει ο ξυπόλητος φίλος μας όταν στο φωτισμένο πανάκι μας φτάνουν και οι άλλοι γνωστοί ήρωες του θεάτρου σκιών;

Διασκευή: Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής

20.00 Το δραμινό συγκρότημα «Πεντάδραμο» μας ταξιδεύει μουσικά με ροκ και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.



Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

11.00 Parachute Games – «Περπάτα, τρέξε, πήδα». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ένα γιγάντιο, πολύχρωμο αλεξίπτωτο !

13.00 Ο Παιδικός Χορευτικός Σύλλογος «Ζόρα» από την πόλη Ντούπνιτσα της Βουλγαρίας παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.

Το Κέντρο Ενασχόλησης Παιδιών «Πίρινσκα Κίτκα» από το Μπλακόεβγκραντ της Βουλγαρίας παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.

Ο οίκος της νεολαίας του Μπλακόεβγκραντ παρουσιάζει μοντέρνους χορούς με την χορευτική ομάδα «Άστρα»

Η παιδική ορθόδοξη χορωδία από την Μητρόπολη του Γκότσε Ντέλτσεφ θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

19.30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ. Την αυλαία της 7ης Ονειρούπολης ανοίγει το γνωστό νεανικό συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά» με μια πραγματικά μεγάλη συναυλία. Μία μπάντα με ξενόφερτο ποπ & ροκ ήχο που ξεχώρισε μέσα από την επιτυχημένη παρουσίαση της στον τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό «X – Factor» και αγαπήθηκε από την νεολαία δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Την εκδήλωση θα καλύψει ο γνωστός παρουσιαστής του Mega Channel, Χρήστος Νέζος με την εκπομπή του «Ταξιδεύοντας...».



Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

Πρωί. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων

18.00 Το ΚΑΠΗ Σταυρούπολης παρουσιάζει παραδοσιακούς θρακιώτικους χορούς.

19.30 Η μπάντα χάλκινων πνευστών από τη Θεσσαλονίκη «Μακεδονική Φανφάρα», παρασύρει το κοινό σε ένα ξέφρενο γλέντι με εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό - βαλκανικό ηχόχρωμα.



Τρίτη 7 Δεκεμβρίου

Πρωί. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων

18.00 Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Γκότσε Ντέλτσεφ Βουλγαρίας

19.30 Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Δράμας συμμετέχει στην Ονειρούπολη με το 1ο Winter Youth Festival. Συναυλία από τοπικά συγκροτήματα της Δράμας με ελληνικά έντεχνα μουσικά κομμάτια.



Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

Πρωί. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων

18.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Κομνηνοί», μας μεταφέρει στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Πόντο. Δίστιχα σατυρικά για τους μήνες και τις εποχές του χρόνου. Τραγούδια, κάλαντα και χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

19.30 Μια ξεχωριστή βραδιά με R&B και Pop από το μουσικό συγκρότημα «Χρίσμα» της Θεσσαλονίκης.



Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων

18.00 Ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια από την οικογένεια Ραμπίδη.

19.30 Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας με έργα γνωστών Ελλήνων Συνθετών.



Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων

18.00 Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Δράμας

19.30 Μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη από το μουσικό σχήμα «Βρεγμένες Ομπρέλες». Πολλές εκπλήξεις και καινούργια τραγούδια από το δραμινό συγκρότημα.



Σάββατο 11 Δεκεμβρίου
12.00 Αφιέρωμα στη μνήμη του πιο γλυκό «ξωτικού» της Ονειρούπολης. Η Βίκυ Γλάρου - Παπαεμμανουήλ ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και προσέφερε με όλες της τις δυνάμεις, στην δημιουργία και στην γιγάντωση της εκδήλωσης. Το κενό που άφησε πίσω της, τόσο στην επιτροπή όσο και στην ζωή μας, δεν αναπληρώνεται. Στην περίπτωση της «Βικούλας» μας δεν ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος».
Για εμάς η Βίκυ είναι αναντικατάστατη.

Λέμε αντίο στο πιο γλυκό «ξωτικό» μας και στην δική μας «Βασίλισσα του Χιονιού».

Ο χορός της «Μαγικής Μπάλας». Μια Νεράιδα της Ονειρούπολης χορεύει με απίστευτο τρόπο μέσα σε μια τεράστια χιονισμένη κυλιόμενη μπάλα. Ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

13.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βερδικούσια» Λάρισας παρουσιάζει Θεσσαλικούς παραδοσιακούς χορούς.

18.00 Clown magic comedy – Κάτι μαγικό συμβαίνει. Ταχυδακτυλουργικά με τη συμμετοχή των παιδιών από τους κλόουν Κρόκο και Λίνο.

Άφθονο γέλιο με φάρσες και σκανδαλιές.

19.30 «May Day» σημαίνει...ανοιξιάτικη μέρα ! Οι May Day, η Ελβίρα Δαγιάγλου και ο Μπάμπης Συντάκης, από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ «Γυάλινη Σφαίρα» με πρωτότυπα, νεανικά κομμάτια σε ποπ & ροκ ύφος.



Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

11.30 «Ταξιδευτές στο δρόμο». Παρέλαση με την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα.

Μια μαγευτική πομπή στα καφέ της πόλης, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής. Συνοδεύει η Φιλαρμονική του δήμου Δράμας.

12.00 Σχήμα μπαλέτου Έλενας Αγγέλοβας – Καλφοπούλου με συμμετοχές από τις σχολές «Studio de ballet» Gabriela Kazoli (Καβάλα) και Σχολή Χορού «Έκφραση και Δημιουργία» (Τρίκαλα).

13.30 Η Ένωση χορευτών Δράμας «Πυρρίχειος» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.

14.00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρωκατασκήνωση Θάσου πάει στη Δράμα, παρέα με τον Άγιο Βασίλη».

Ο Χριστουγεννιάτικος ξυλοπόδαρος υποδέχεται τα παιδιά στην εκδήλωση και τα οδηγεί στο βοηθό του το ξωτικό που θα τα μεταμορφώσει με τα χριστουγεννιάτικα πινέλα του σε ξωτικά.

16.00 «Κυριακή στο χωριό». Μαγνητοσκόπηση της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΤ3 με την δημοσιογράφο Μάρνη Χατζηεμμανουήλ. Μεγάλα ονόματα, απίθανες εκπλήξεις, τραγούδια, χορός και απίθανες γεύσης.

Το γνωστό συγκρότημα «Cabaret Balkan» χαρίζει μοναδικές μουσικές περιπλανήσεις.

Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί κανονικά για τους επισκέπτες.



Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων.

18.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αμισού παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.

19.30 Jazz μελωδίες από το συγκρότημα «Wave Jazz Band»



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων

18.00 «Χριστούγεννα - πρωτούγεννα, τώρα Χριστός γιννιέτι». Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας παρουσιάζει χορούς και τραγούδια από την Μακεδονία.

18.30 Συναυλία μουσικής δωματίου «Τρίο Μέλος» ( Οboe, Βιολοντζέλο, Πιάνο)

20.00 Ο γνωστός καλλιτένης Χρήστος Γεωργοπέτρης και οι «Μουσικοί του Δρόμου» κάνουν αυτή τη νύχτα γιορτινή και ονειρική, τραγουδώντας ροκ και έντεχνα ελληνικά κομμάτια.



Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων.

18.00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας.

19.00 Καραόκε Show. Μια ξεχωριστή βραδιά για τους επισκέπτες της Ονειρούπολης. Τραγουδήστε τα αγαπημένα σας τραγούδια, διαβάζοντας τους στίχους στην οθόνη και γίνεται σταρ της βραδιάς.



Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων ,

18.30 «Οι ευχές ταξιδεύουν». Ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας ενώνουν και στέλνουν τις ευχές σας ψηλά με τα αιωρούμενα φωτεινά φανάρια. Ένα φανταστικό θέαμα που θα το δημιουργήσουν γονείς και παιδιά το απόγευμα στην πλατεία της πόλης μας.

19.30 Σε μια μεγάλη συναυλία ο αγαπημένος, Γιώργος Παπαδόπουλος, τραγουδάει τις επιτυχίες του. Με εκπληκτική φωνή και ταλέντο στη μουσική, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το νέο αίμα της ελληνικής δισκογραφίας και ωραία φωνή έχει και όμορφα τραγούδια γράφει και επιτυχίες ξέρει να κάνει.



Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων.

19.00 Τα γενέθλια της Ονειρούπολης. «Αν η μαγεία είναι σαν όνειρο ...τότε ελάτε να ονειρευτούμε». Μεγαλώσαμε σβήνουμε εφτά κεράκια ! Καλεσμένοι όλοι στο πάρτι γενεθλίων της Ονειρούπολης, με τη ζαβολοπαρέα, τους κλόουν Κρόκο & Λίνο, dj τον Χρήστο Σαραντούδη και τους διεθνούς φήμης μάγους Martino & Tobi.

Μετά από δέκα χρόνια πορείας στα μουσικά πράγματα ο Θάνος Δαρούσης παρουσιάζει στην Ονειρούπολη τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Θέλω να σε ξαναδώ». Κυκλοφορεί από την δραμινή δισκογραφική εταιρεία Gold Music.



Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

11.30 «Ταξιδευτές στο δρόμο». Παρέλαση με την ομάδα του «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα.

Μια μαγευτική πομπή στο εμπορικό κέντρο, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής και καταλήγει στην πλατεία της πόλης σ' ένα τρελό κοινό πανηγύρι.

Συνοδεύει η φιλαρμονική της Καλλιφύτου.

12.30 Η σχολή μπαλέτου της Κυριακής Ιωαννίδου παρουσιάζει χορογραφία βασισμένη στον σύγχρονο χορό.

13.00 Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» παρουσιάζει χορούς και δρώμενα του Έβρου.

13.30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης θα παρουσιάσει παραδοσιακούς – τοπικούς χορούς υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων, γκάιντας και νταχαρέ.

18.00 Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικές ομάδες του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου.18.30 Επίδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος Τae Κwon - Do από τον αθλητικό σύλλογο Τae Κwon - Do Δράμας - ΖΕΝ. Νέα παιδιά που αγαπούν το ολυμπιακό άθλημα δείχνουν το δυναμισμό τους στην σκηνή της Ονειρούπολης.

19.30 Οι «Free Soul» επιστρέφουν στην Ονειρούπολη. Ένα από τα πιο δυναμικά rock 'n' roll συγκροτήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής. Δημιουργήθηκαν το 2002 από τον Ανδρέα Χριστόπουλο. Το πρόγραμμά τους βασίζεται σε χορευτικό rock 'n' roll με τραγούδια που έχουν κάνει μεγάλες επιτυχίες στις δεκαετίας '50 και '60 .



Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

11:30 «Ταξιδευτές στο δρόμο».

Παρέλαση με την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα. Μια μαγευτική πομπή στο εμπορικό κέντρο, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής και καταλήγει στην πλατεία της πόλης σ' ένα τρελό κοινό πανηγύρι. Συνοδεύει η φιλαρμονική του δήμου Δράμας.

12:00 Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Καλαμπακίου παρουσιάζει το θρακιώτικο δρώμενο από την περιοχή της Βιζύης της Ανατολικής Θράκης, «Ο Καλόγερος» ή «Τα Καλογέρκα», που παρουσιάζεται όπως ακριβώς διασώθηκε και πραγματοποιείται ακατάπαυστα, από παλικάρια και άντρες του Καλαμπακίου από το 1912 μέχρι σήμερα.
12.30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης παρουσιάζει κάλαντα και χορούς της Θράκης.

13.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» παρουσιάζει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

15.00 Χριστουγεννιάτικο πάρτι με τη ζαβολιάρικη παρέα της Ονειρούπολης. Το Μπάρμπα Χιονιά - τον Ταρανδούλη - τον Χιονούλη τα Ξωτικά - τους Βοηθούς του Άη Βασίλη - τις Παραμυθούδες - τον Ονειρούλη. Ξεφάντωμα χορός και τραγούδι για τους τυχερούς που θα παραβρεθούν !

16.30 Σύλλογος Κρητικών Δράμας «Η Μεγαλόνησος». «Όταν γλεντούν οι Κρητικοί και όταν χαροκοπούνε, άγγελοι κατεβαίνουνε και τον χορό κρατούνε»

Ένα κύτταρο πολιτισμού στην όμορφη, φιλόξενη και μαρτυρική πόλη της Δράμας. Με τους λεβέντικους χορούς που θα μας παρουσιάσουν θα μας ταξιδέψουν στην όμορφη και λεβεντογέννα Κρήτη.

17.30 Μαγνητοσκόπηση στην κεντρική σκηνή, της εκπομπής του ζωγράφου της Ονειρούπολης «Η Ζωή είναι μια Ζωγραφιά» του Κώστα Ζαμπίδη από την Άλφα Τηλεόραση Δράμας.

18.00 Το δραμινό συγκρότημα «Στέλιος - Μυρσίνη και φίλοι» παρουσιάζουν ροκ και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.

19.30 «DisplayeD» μια αγγλόφωνη alternative rock μπάντα από την πόλη της Δράμας άρχισε να παίρνει τη μουσική στα σοβαρά και να ονειρεύεται περισσότερο! Στην Ονειρούπολη παρουσιάζει το πρώτο album με τίτλο «Older».



Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων.

18.00 Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού, η δραμινή συγγραφέας Βάσω Μώραλη παρουσιάζει το παραμύθι της «Η Βροχή των Αστεριών». Το παραμύθι κέρδισε το πρώτο βραβείο εικονογράφησης το 2008 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

18.00 Ο νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Νταντής μας παρουσιάζει στους Ονειρουπολίτες τις επιτυχίες του.

19.30 Το πιο φωτεινό πρόσωπο της ελληνικής pop σκηνής, η Τάμτα στην Ονειρούπολη. Η πανέμορφη Τάμτα στα φετινά της live παρέα με τους Cabin 54 παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Ένα πρόγραμμα που με τη σφραγίδα της ελκυστικής παρουσίας και της μοναδικής φωνής της, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δυναμικά live!



Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων απ' όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

13.00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

18.00 Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από την Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας

19.00 Η Κουκλοθεατρική ομάδα της Χριστίνας Μπήτιου παρουσιάζει την παράσταση «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία τε το Φασουλή και τον Καλικάντζαρο»

Απόγευμα. Street Parade

Παρέλαση με την ομάδα του «Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, την μπάντα δρόμου «Κόκκινα γάντια» και ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα.

Μια μαγευτική πομπή στο εμπορικό κέντρο, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής που ξεκινά από την πλατεία της πόλης και καταλήγει στον Χωριό του Άη Βασίλη σ' ένα τρελό κοινό πανηγύρι.

Συνοδεύει η φιλαρμονική του Ξηροποτάμου.

20.00 Ο Ηλίας Χριστοφορίδης ετοίμασε ειδικά για την Ονειρούπολη ένα Christmas Spirit dj set με ηλεκτρονικούς προοδευτικούς ήχους.



Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

Πρωϊ. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων απ' όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

18.00 Οι Φιλαρμονικές του Καλού Αγρού Δράμας και της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής παρουσιάζουν κομμάτια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

19.00 Η Φιλαρμονική των Φιλίππων Καβάλας παρουσιάζει κομμάτια κλασσικής μουσικής.

19.30 Οι μαθητές του Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείο «Παιδικόραμα» σας προσκαλούν στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση τους.

20.30 Μουσική βραδιά με έντεχνη ελληνική μουσική από το δραμινό συγκρότημα «4D' S».



Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

18.00 «Τα Χριστούγεννα κοντεύουν ...όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή ...όμως κάτι πρόκειται να συμβεί που θα φέρει τα πάνω - κάτω».

Η πρώτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, με την υποστήριξη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, θα παρουσιάσει το παραμύθι που έγραψε η δραμινή στιχουργός και συγγραφές Όλγα Βλαχοπούλου και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τετράγωνο του Νίκου Μουρατίδη. Το παραμύθι θα προλογίσουν η συγγραφέας και ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης. Το έργο θα πλαισιώνουν τμήματα της σχολής μπαλέτου της Έλενας Αγγέλοβας - Καλφοπούλου.

19.00 Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, παρουσιάζεται το παραμύθι «Ο Παράξενος Επισκέπτης της Ονειρούπολης» του Βασίλη Τερζόπουλου, που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού της Ονειρούπολης και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα».

Απόγευμα. Street Parade. Παρέλαση με την ομάδα του «Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, την μπάντα δρόμου «Κόκκινα γάντια» και ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα.

Μια μαγευτική πομπή στο εμπορικό κέντρο, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής που ξεκινά από την πλατεία της πόλης και καταλήγει στον Χωριό του Αη Βασίλη σ' ένα τρελό κοινό πανηγύρι.

Συνοδεύει η φιλαρμονική φιλίππων Καβάλας.

20.00 Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας



Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

Παραμονή Χριστουγέννων...

11.00 Κάλαντα από τη φιλαρμονική Καλλιφύτου

11.30 Κάλαντα από τη φιλαρμονική Καλού Αγρού

12.00 Κάλαντα από τη φιλαρμονική Δήμου Δράμας

12.30 Κάλαντα από το Κέντρο Νοηματικής Γλώσσας Δράμας

14.00 Καραόκε Show. Μια ξεχωριστή βραδιά για τους επισκέπτες της Ονειρούπολης. Τραγουδήστε τα αγαπημένα σας τραγούδια, διαβάζοντας τους στίχους στην οθόνη και γίνεται σταρ της βραδιάς.

16.30 «Επιλήνιος». Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι».

18.00 Ο Θίασος σκιών Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή παρουσιάζει της παράσταση «Τα τρία αινίγματα και η μάγισσα του δέντρου της Ονειρούπολης». Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για το θέατρο σκιών

Την ονειρούπολη έχει βάλει στο ...μάτι, η μάγισσα του δέντρου εκτός αν μπορέσει κάποιος να απαντήσει σε τρία αινίγματα που θα βάλει. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει και τα Χριστούγεννα στην ονειρούπολη είναι σε ...κίνδυνο ! Κανείς είπα;

Κείμενο: Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής

19.30 «Φιγούρες και κούκλες». Φιγούρες που εμφανίζονται, εξαφανίζονται, μεταμορφώνονται διαρκώς σ' ένα Black Theatre Show από την ομάδα «Πολυθέαμα»

Οι κούκλες Muppet της ομάδας κουκλοθεάτρου Τικ - Νικ που ακολουθούν είναι γνωστοί πρωταγωνιστές που ξέρουν να κλέβουν τις εντυπώσεις.



Σάββατο 25 Δεκεμβρίου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. «Χριστός γεννάται δοξάσαται...»

11.00 Εργαστήρι Ζογκλερικών. Ζογκλέρ και κλόουν μαθαίνουν ζογκλερικά στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης. Ένα ζωντανό σχολείο ζογκλερικών όπου η δράση και η απόλαυση δεν έχει τέλος.

12.30 Η ζαβολιάρικη παρέα της Ονειρούπολης, ο Μπάρμπα Χιονιάς - ο Ταρανδούλης - ο Χιονούλης - τα Ξωτικά - οι Βοηθοί του Αη Βασίλη - οι Παραμυθούδες - ο Ονειρούλης μοιράζουν πολύχρωμα μπαλόνια σε όλα τα παιδιά της Ονειρούπολης.

15.00 Η ζαβολιάρικη παρέα συνεχίζει με ένα τρελό Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

16.30 Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα καινούρια παιχνίδια μυαλού που ετοιμάζει για όλους εσάς ο κορυφαίος έλληνας Mentalist Vilentoni. Ένα πρόγραμμα συναρπαστικό για μικρούς και μεγάλους.

18.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς.

19.30 «Δραμαμίνη». Το δημοφιλές και αγαπημένο συγκρότημα με ποπ - ροκ εναλλακτικό – ηλεκτρονικό ήχο είναι έτοιμο για μία ακόμη μεγάλη συναυλία. Απολαύστε τους και ταξιδέψτε μαζί τους σε μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή.



Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

12.00 Τι γίνεται όταν ο Άη – Βασίλης ξεκινά το ταξίδι του στη γη και δεν μπορεί να δέσει τη μπότα του; Στο Σπιτάκι του Παραμυθιού, η συγγραφέας Δήμητρα Πυργιλή παρουσιάζει το βιβλίο της «Η μικρή μπότα του Άη - Βασίλη» και μας αποκαλύπτει το τέλος της ιστορίας...

12.00 Parachute Games – «Περπάτα, τρέξε, πήδα». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ένα ...γιγάντιο πολύχρωμο αλεξίπτωτο !

13.15 Το Συμβούλιο Νεολαίας Χωριστής παρουσιάζει χορευτικό πρόγραμμα με μοντέρνο χορό hip hop.

13.30 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον πολιτιστικό σύλλογο «Διποτάμων» Δράμας

14.00 Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Φωτολίβους.

15.00 Ο γνωστός από την εκπομπή «Ο διάδοχος του uri geller» έλληνας mentalist, Vilentoni παρουσιάζει ένα απίθανο πρόγραμμα με παιχνίδια του μυαλού. Κάποια πράγματα φαίνονται απίστευτα ! Στην Ονειρούπολη της Δράμας όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα !

19.30 Ο γνωστός μουσικός και τραγουριστής Δήμος Αναστασιάδης ταξιδεύει με την μπάντα του για μια μοναδική εμφάνιση στην Ονειρούπολη Δράμας. Τα νέα τραγούδια του μας οδηγούν στις κρυφές σκέψεις του δημιουργού, στα αληθινά κομμάτια του εαυτού του αλλά και της παρέας του, που δεν είναι άλλη από όλους εμάς. Η «Αντίθετη Τροχιά» είναι η δεύτερη προσωπική του δισκογραφική δουλειά.



Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

12.00 Δημοτικό σχολείο Δοξάτου χορωδία χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

12.30 Μαθήματα Ζωγραφικής με τον Ζωγράφο της Ονειρούπολης, Κώστα Ζαμπίδη.

18.00 Η «Θρακική Εστία» παρουσιάζει χορούς και μουσικούς σκοπούς από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

18.30 Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες με χορούς και τραγούδια από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος».

20.00 Συναυλία με το δραμινό συγκρότημα «Air Astrons».



Τρίτη 28 Δεκεμβρίου

11.00 Στο Σπιτάκι του Ταχυδρομείου, τα ΕΛΤΑ Δράμας και η Φιλοτελική Εταιρεία σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Δημιουργείστε το προσωπικό σας γραμματόσημο. Γνωρίστε τα συλλεκτικά γραμματόσημα της Ονειρούπολης και το ειδικό παζλογραμματόσημο. Εκπλήξεις και πολλά δωράκια για τους επισκέπτες.

13.00 Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Φωτολίβους.

18.00 Τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Χωριστής.

19.30 Μια ευχάριστη μουσική βραδιά με αγαπημένες μελωδίες και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ευρώπη και την Αμερική παρουσιάζει το μουσικό σύνολο «Ίαμβος».



Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου

12.00 Οι «Μουσικομικρούληδες» ξεχύνονται στην Ονειρούπολη και προσκαλούν όλα τα παιδιά σε ένα πάρτι με διαγωνισμούς, παιχνίδια, τραγούδια και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

18.00 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Δράμας καλεί όλα τα παιδιά ηλικίας 4-8 ετών, να έρθουν με το ποδηλατάκι τους στον πεζόδρομο της οδού Ζερβού, για να πάρουν μέρος στο baby rally των Αγιοβασίληδων. Πάρτε τα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια σας και ελάτε !

19.00 Συναυλία από τους «No Name Band» οι οποίοι ξεκίνησαν το 2006 από την Θεσσαλονίκη σε έντονο ποπ - ροκ ύφος. Τους διακρίνει το πάθος και η ένταση πάνω στη σκηνή κάνοντας τον κόσμο να χοροπηδάει μέχρι τελικής πτώσεως.

Τη σκυτάλη παίρνει το γνωστό και πετυχημένο συγκρότημα «Emigre» για οποίο μιλά όλη η Ελλάδα. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2004, με το πρώτο τους album «Σήμερα», λανσάροντας μια νέα πρόταση στον χώρο της ελληνικής pop / rock σκηνής. Σήμερα, συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια τους, παρουσιάζουν στιγμές από την δισκογραφία τους στην κεντρική σκηνή της ονειρούπολης.
Φρέσκος ήχος, μελωδίες που σε κερδίζουν, ξεχωριστή παρουσία επάνω στη σκηνή !
Θα μας ξεσηκώσουν και θα μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που ήδη έγιναν επιτυχίες και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τον κόσμο !



Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου

12.00 Παράσταση από το κουκλοθέατρο Μπίτιου. Μικροί και μεγαλύτεροι απολύεστε και ξεκαρδιστείτε με την παράσταση «Ο ποντικός και η θυγατέρα του».

13.30 Επίδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος Tae Kwon - Do από τον αθλητικό σύλλογο Δράμας - ΖΕΝ.

18.00 Η γιορτή στην όμορφη πόλης μας αρχίζει... Η χοροδιδάσκαλος, Βασιλική Δημοπούλου, ο παρτενέρ της και τα παιδιά του «Studio Corte» θα σας απογειώσουν με τους ξέφρενους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς αλλά και με χορούς της ανατολής.

19.00 Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Παρανεστίου χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.

19.30 Οι «Lost Eden» το νεανικό συγκρότημα από τη Δράμα παρουσιάζει τραγούδια με επιρροές από την ροκ και έντεχνη σκηνή. Φιλοσοφία τους «Το πάθος για την μουσική είναι πάθος για την ζωή. Και η ζωή είναι πολύ άδεια χωρίς καλή μουσική».



Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

11.00 Κάλαντα από τη φιλαρμονική Καλλιφύτου

11.30 Κάλαντα από τη φιλαρμονική Καλού Αγρού

12.00 Κάλαντα από τη φιλαρμονική Δήμου Δράμας

13.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροφράχτη θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς.

14.00 Καραόκε Show. Μια ξεχωριστή βραδιά για τους επισκέπτες της Ονειρούπολης. Τραγουδήστε τα αγαπημένα σας τραγούδια, διαβάζοντας τους στίχους στην οθόνη και γίνεται σταρ της βραδιάς.

18.00 Λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από νεανική δραμινή παρέα.

Απόγευμα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ...ξαφνικά γεμίζει Άη Βασίληδες η Ονειρούπολη.

Πόσοι νομίζεται ότι υπάρχουν; Απίστευτα ...πολλοί ! Δεν θα το πιστεύεται !

Οι νέοι της Πετρούσας σας προσκαλούν να τους μετρήσετε.

Ξεπροβάλουν από παντού - ανεβαίνουν στη σκηνή – τραγουδούν - παίζουν τύμπανα –χορεύουν - μοιράζουν καραμέλες.

23.00 Στην αλλαγή του χρόνου θα μας κρατήσει συντροφιά το δραμινό συγκρότημα «Αντικαταστάσεις» με αγαπημένα τραγούδια από το έντεχνο και λαϊκό μουσικό χώρο.

23.59 Όλη η παρέα της Ονειρούπολης, μικροί και μεγάλοι, αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και υποδέχονται τον νέο.




Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

11.30 Μπαλονοπαιχνιδίσματα με κλόουν και τη ζαβολοπορέα της Ονειρούπολης. Παιχνίδια με τεράστια μπαλόνια.

12.30 Η ζαβολιάρικη παρέα της Ονειρούπολης, ο Μπάρμπα Χιονιάς - ο Ταρανδούλης - ο Χιονούλης - τα Ξωτικά - οι Βοηθοί του Άη Βασίλη - οι Παραμυθούδες - ο Ονειρούλης μοιράζουν πολύχρωμα μπαλόνια.

15.00 Η ζαβολιάρικη παρέα συνεχίζει με ένα τρελό Πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

19.30 Μια νέα ερμηνεύτρια, η Κατερίνα Μακαβού και η παρέα της θα μας κρατήσουν συντροφιά με τα τραγούδια τους. Το 2008 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Μικρά Μυστικά». Ο ήχος πότε πειραματικός με έντονα electro, πότε ακουστικός μέσα από το γνωστό σε όλους μας πάντρεμα κιθάρας - φωνής και άλλοτε ροκ τις στιγμές του θυμού...



Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

11.30 Street Parade «Ταξιδευτές στο Δρόμο». Παρέλαση με την ομάδα του «Κρόκο & Λίνο», τη ζαβολοπαρέα της Ονειρούπολης, ξυλοπόδαρους με εντυπωσιακά κοστούμια τύμπανα και λάβαρα.

Μια μαγευτική πομπή στο εμπορικό κέντρο, παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της κίνησης και της μουσικής και καταλήγει στην πλατεία της πόλης σ' ένα τρελό κοινό πανηγύρι.Συνοδεύει η φιλαρμονική του δήμου Δράμας.

19.30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ. Η 7η Ονειρούπολη κλείνει τις πύλες της. Η ορχήστρα του Σάββα Ιωαννίδη μαζί με τους Σάκη Αγαπίου, Νίκο Δερμερτζή και την Γεωργία Τσαπανίδου θα παρουσιάσει λαϊκά, ακουστικά και έντεχνα τραγούδια.

Ο Άη Βασίλης έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι της επιστροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: