.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ Α' ΚΑΤ. Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ



Το περασμένο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 τελείωσε ο Α' γύρος της Α' κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Δράμας, απομένοντας δύο αγώνες εξ' αναβολής για να ολοκληρωθεί και τυπικά, Σιταγροί-Δουμπέσας ( προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 20/2 ) και Καλαμώνας-Πανδραμαϊκός ( στις 27/2 ).

Οι Φίλιπποι Δοξάτου βρίσκονται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.

Η βαθμολογία μετά και από την 15η αγωνιστική:





1. ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ  35 *
2. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  32
3. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  29
4. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  29
5. ΒΩΛΑΚΑΣ  25
6. ΧΩΡΙΣΤΗ  24
7. ΚΥΡΓΙΑ  23
8. Κ. ΒΡΥΣΗ  20
9. Ν. ΑΜΙΣΟΣ  17
10. ΔΟΞΑΤΟ  16
11. ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ  10 *
12. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ  8
13. ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ  7 *
14. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  6 *
15. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  6

*: Έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Στην χειρότερη περίπτωση υποβιβάζονται τρεις ομάδες.

Πέρυσι οι Φίλιπποι είχαν συγκεντρώσει 18 βαθμούς στο τέλος του Α' γύρου, με έναν αγώνα περισσότερο από φέτος, αφού το πρωτάθλημα απαρτιζόταν από 16 ομάδες.

 Όμως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με την φετινή περίοδο, αφού οι ομάδες που θα υποβιβαζόταν ήταν πέντε ( τέσσερις αν παρέμενε στην Γ' Εθνική ο Ξηροπόταμος) και η "μάχη" στην "ουρά" ήταν συναρπαστική, με τις ομάδες που "πάλευαν" για τη σωτηρία να παίρνουν πολύ περισσότερους βαθμούς σε σχέση με φέτος.

Ενδεικτικά, πέρυσι και μετά και την 17η αγωνιστική, βρίσκουμε την Αλιστράτη στην 16η θέση με 9 βαθμούς, τον Άγιο Αθανάσιο στην 15η με 16 βαθμούς, 14ους τους Αμπελόκηπους με 17, στην 13η θέση το Δοξάτο με 18 βαθμούς, 12ο το Φωτολίβος με 19 ( οι πέντε τελευταίοι δηλαδή..) και λίγο πιο πάνω, με 21 βαθμούς οι Σιταγροί και η Χωριστή. Το Κ. Νευροκόπι με 25 βαθμούς βρισκόταν στην 5η (!) θέση της βαθμολογίας και ένα βαθμό πιο κάτω η Καλλίφυτος, ενώ 22 είχε ο Καστρινός. Τελικά, υποβιβάστηκαν και οι τρεις! ( μαζί με Αλιστράτη και Άγιο Αθανάσιο ).

Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για "διαφορές ασφαλείας", το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο ακόμη. Απλά, όσον αφορά την ομάδα του κ. Όμπαση, τα πράγματα δείχνουν να είναι σχετικά καλύτερα, βαθμολογικά τουλάχιστον, σε σχέση με την περασμένη αγ. περίοδο..

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής, αφού η 1η είχε αναβληθεί λόγω του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης της 8ης Σεπτεμβρίου. Οι Φίλιπποι ταξίδεψαν στην "αφιλόξενη" Προσοτσάνη με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αφού είχαμε τις αποχωρήσεις, για διάφορους λόγους, των Θεοφανίδη, Παντζαρίδη, Σερέτη, Χατζησαββίδη, Ζάχαρη, και γνώρισαν μια καθαρή ήττα με 3-0. Πάντως, χωρίς τον Kondev και τον Ηλία Κωνσταντινίδη με αποτέλεσμα ουσιαστικά να είναι "ακίνδυνοι" για την αντίπαλη εστία, άντεξαν μέχρι το 55' που δέχθηκαν το 1ο τέρμα. Στο 82' και στο 85' τα άλλα δύο γκολ των γηπεδούχων.

Επόμενη αγωνιστική, η 3η σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλά ουσιαστικά η 2η του πρωταθλήματος, στις 22/9, με το Δοξάτο να υποδέχεται τον Βώλακα. 0-0 το αποτέλεσμα, δίκαιο όπως παραδέχθηκαν οι δύο προπονητές μετά το τέλος του αγώνα. Πάντως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ( σωστά κατά τη γνώμη μου ) για ακυρωθέν γκολ του Κοτζαμάνη στο 84'..

Την 4η αγ. οι Φίλιπποι είχαν ρεπό, και στις 6/10 για την 5η αγ. υποδέχθηκαν τους Σιταγρούς. Συναρπαστικό, ως προς την εξέλιξη του σκορ παιχνίδι. 0-1 στο 20', 1-1 ( στο 45' με γκολάρα του Boris ), 1-2 στο 52', 2-2 στο 79' ο Δεληολάνης και 3-2 στο 86' και πάλι ο Boris. Γρήγορη η αντίδραση του κόουτς των Φιλίππων που πέρασε στο 33΄τον Βούλγαρο επιθετικό του στη θέση του νεαρού Σεβδίλη.

Στις 13/10 οι Φίλιπποι αντιμετώπισαν τους Αμπελόκηπους στο "Κραχτίδη" για την 6η αγ. και γνώρισαν αρκετά εύκολα την ήττα με 3-0 ( 2-0 ήδη από το 18' ) από τους πολύ φιλόδοξους φέτος γηπεδούχους.

Επόμενος αντίπαλος το Φωτολίβος, στα πλαίσια της 7ης αγ., και στις 20/10 φτάνουν σε μια εύκολη νίκη με το ευρύ 5-0. Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι "μικροί" των Φιλίππων που κλήθηκαν να αναπληρώσουν τα κενά των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που έφυγαν το καλοκαίρι και δείχνουν να προσαρμόζονται όλο και καλύτερα στις απαιτήσεις της Α' κατηγορίας όσο περνάει ο καιρός, με τον Σεβδίλη να πετυχαίνει 2 γκολ και να "κλέβει την παράσταση". Καρατζόγλου και Κωνσταντινίδης (2) τα άλλα γκολ των γηπεδούχων.

Στις 27/10 ο επόμενος αγώνας, για την 1η αγ. ( που είχε αναβληθεί..) και οι Φίλιπποι τα βρίσκουν "σκούρα" στο Α' ημιχρ. από τους νεαρούς του Δουμπέσα αφού μόλις στο 16' βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-0, μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας. Ήδη στο 11' είχαμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον κ. Όμπαση με τον Σεβδίλη να παίρνει τη θέση του Ταρελάρι ( Τσίκι ) ενώ και στο 34΄ο Boris δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο και στη θέση του πέρασε ο Μάρκος Παπαδόπουλος! Ευτυχώς για την ομάδα του Δοξάτου, στο 35' ο Μάριος Καρατζόγλου εξαπολύει έναν "κεραυνό" από αρκετά μεγάλη απόσταση και μειώνει σε 1-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, ο Σεβδίλης όμως έδιωξε τη μπάλα πάνω απ τη γραμμή στο 37' και παρέμεινε το 2-1 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο Β' ημίχρονο μέτρησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων ( εξακολουθούν να αγωνίζονται με τη φανέλα των Φιλίππων αρκετοί έμπειροι και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές εκτός από τους "μικρούς"..), πέτυχαν 3 γκολ ( ακόμη ένα ο Καρατζόγλου, ο Χριστοφυλλάκης και ο Παπαδόπουλος τα άλλα δύο ) και οι Φίλιπποι πήραν ένα σπουδαίο "διπλό", άσχετα αν ο Δουμπέσας γενικά δεν μπορούσε να πάρει βαθμούς, αφού έδειξε πως είναι μια πολύ καλή και "δουλεμένη" ομάδα και με την πάροδο του χρόνου, οι "πιτσιρικάδες" θα κάνουν "ζημιές"..

Για την 8η αγ. οι Φίλιπποι υποδέχθηκαν την Κ. Βρύση. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, δίκαιο σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα. Στο 11' το 0-1, στο 31' το 1-1 ο Κωνσταντινίδης.

Ακολούθησε το τοπικό ντέρμπυ με τα Κύργια στη Φτελιά, που χρησιμοποιεί ως έδρα η Α.Ε.Κυργίων. Πολύς κόσμος, δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ( που είχαν τη συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων τους αλλά και των οργανωμένων BLUE DEVILIS ) να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα αν και ισοφάρισαν στο 67' με τον Boris το γκολ που δέχτηκαν στο 58΄ με πέναλτυ αφού στο 85' δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. 2-1 το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται για περίπου 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο (στο 60' αποβλήθηκε παίκτης τους, δέκα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο Β' ημίχρονο! ).

Φτάσαμε στην 10η αγ. και οι Φίλιπποι υποδέχθηκαν τον Καλαμώνα στις 3/11. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα. Το 0-1 μόλις στο 2', στο 51' ισοφάρισε ο Αποστολίδης. Άδικο το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο Β' ημ., με σημαντικότερη τη κεφαλιά στο δοκάρι του Boris στο 72'.

Σπουδαίο "διπλό" για την ομάδα του κ. Όμπαση την επόμενη, 11η, αγωνιστική (1/12) μέσα στη Ν. Αμισό. Όμορφο γκολ με κεφαλιά από τον Κοτζαμάνη γύρω στο 30'. 0-1 το τελικό αποτέλεσμα, ίσως άδικο για τους γηπεδούχους, από την άλλη ίσως ο "Θεός του ποδοσφαίρου" να "χρωστούσε κάτι" στους φιλοξενούμενους από το προηγούμενο παιχνίδι..
Στη βαθμολογία, οι Φίλιπποι βρίσκονται στην 8η θέση με 15 βαθμούς, όσους έχει και η Χωριστή που αναφέρεται ως 7η στην βαθμολογία της ιστοσελίδας της ΕΠΣ Δράμας.

Το απόλυτο "φαβορί" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Πανδραμαϊκός, έρχεται στο Δοξάτο για την 12η αγ. στις 8/12, λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου δυσκολεύεται περισσότερο για να προσφέρει καλό θέαμα στους λίγους, δυστυχώς, φιλάθλους, και όχι τόσο στο φτάσει στη νίκη. 0-3 το τελικό αποτέλεσμα. Στο 27' στο 42' και στο 65' σημειώθηκαν τα γκολ. Πάντως, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Πανδραμαϊκός δεν πήρε πανάξια τη νίκη, οι γηπεδούχοι, μάλλον δικαιολογημένα, διαμαρτύρονται για το 1ο και το τρίτο γκολ. Στο πρώτο γκολ θεωρούν πως προηγήθηκε φάουλ σε αμυντικό τους και στην εξέλιξη της φάσης "άνοιξε" το σκορ, ενώ στο 3ο τέρμα υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα πριν φτάσει η μπάλα στον παίκτη που σκόραρε με σουτ. .

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το τοπικό ντέρμπυ μέσα στη Χωριστή για τους Φιλίππους την 13η αγωνιστική, στις 15/12. Πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος "άνοιξε" το σκορ, μέσα σε έναν πολύ "βαρύ" αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της δυνατής βροχής που έπεφτε αρκετά πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά και σε όλη τη διάρκειά του.. Από κει και πέρα όμως, ουσιαστικά μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο!. Οι ποδοσφαιριστές του Ορφέα "χόρευαν στη βροχή" και η αλήθεια είναι πως το σκορ τους αδικεί. Θεωρώ πως ήταν η χειρότερη εμφάνιση των Φιλίππων για τη φετινή περίοδο, κυρίως από το υψηλό επίπεδο απόδοσης που "έπιασαν" οι γηπεδούχοι κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.. με μια φράση: "Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν" οι φιλοξενούμενοι..

Στους επόμενους δύο αγώνες δεν μπόρεσα να πάω, οπότε τα σχόλια θα είναι φειδωλά εκ των πραγμάτων. Για την 14η αγωνιστική, στις 19/1, οι Φίλιπποι γνώρισαν την ήττα εντός έδρας από την πάντα ισχυρή Πετρούσα με 0-2 ( από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ). Πάντως, απ' ό, τι είδα στην αθλητική εκπομπή του Σταρ Β. Ελλάδος, οι γηπεδούχοι στάθηκαν αρκετά καλά, δημιούργησαν φάσεις, αλλά ίσως η απουσία του Μόσχου ( είχε τιμωρηθεί με 4 αγωνιστικές μετά το τέλος του αγώνα στη Χωριστή..) να στοίχισε στο "ψηλό" παιχνίδι, αφού και τα δύο γκολ σημειώθηκαν με κεφαλιές μετά από στημένες φάσεις..

Τέλος, στον Ξηροπόταμο για την 15η αγ., στις 2/2, οι Φίλιπποι πήραν ένα πολύτιμο βαθμό με το εύστοχο πέναλτυ του Καρατζόγλου ( που κέρδισε ο ίδιος) στο 86'. Είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι στο 48'. Από τα χαρακτηριστικά του αγώνα, απ' όσο είδα τουλάχιστον στην τηλεόραση, το πέναλτυ που δεν δόθηκε στον Boris στο Α΄ημίχρονο, που όπως φάνηκε ήταν ο ορισμός του πέναλτυ που λέμε, και από την άλλη, το πέναλτυ που δόθηκε υπέρ του Δοξάτου δεν υπήρχε σε καμιά περίπτωση, πάντα φυσικά έχοντας "εικόνα" από την τηλεόραση..

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

ΝΙΚΕΣ: 4
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 4
ΗΤΤΕΣ: 6

ΤΕΡΜΑΤΑ: 18-22

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

ΝΙΚΕΣ: 2
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 3
ΗΤΤΕΣ: 2

ΤΕΡΜΑΤΑ: 10-9

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

ΝΙΚΕΣ: 2
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 1
ΗΤΤΕΣ: 4

ΤΕΡΜΑΤΑ: 8-13

ΣΚΟΡΕΡΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ: 4
KONDEV: 3
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: 3
ΣΕΒΔΙΛΗΣ: 2
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: 2
ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ: 1
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: 1
ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΛΑΚΗΣ: 1
ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: