.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Φ.Γ.Σ "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - Α.Ε. Κ. ΒΡΥΣΗΣ: 3-2 - 30η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 26 ΜΑΙ 2018



Όμορφες εικόνες στο γήπεδο, με τις δύο ομάδες να συνοδεύονται με τα "λιονταράκια" της Ακαδημίας των Φιλίππων !

Σημ "Δοξατινών Νέων": Τα "Δοξατινά Νέα" συγχαίρουν την Α.Ε. Καλαμπακίου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, καθώς και τις ομάδες:  Α.Ε. Κυργίων, Μαυραετοί "Αθ. Δουμπέσας", ΠΑΟΠ Ν. Αμισού και Άρης Καλαμώνα για την άνοδό τους στην Α' κατηγορία της Ε.Π.Σ.Δράμας.

Νίκη επί της Α.Ε. Κ. Βρύσης το περασμένο Σάββατο και κατάκτηση της 6ης θέσης για τους Φιλίππους Δοξάτου!.

Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, που σε πολλά έμοιαζε με την "μαύρη" περίοδο 2015-16, κατά την οποία η ομάδα του Δοξάτου υποβιβάστηκε στην Β' κατηγορία, τελικά τα "λιοντάρια" των Φιλίππων ( ποδοσφαιριστές, Δ.Σ., φίλαθλοι ), κατάφεραν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, όχι πολλές αγωνιστικές πριν το τέλος: όχι μόνο να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αλλά να τερματίσουν στην πολύ τιμητική 6η θέση της βαθμολογίας, σε ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά ανταγωνιστικό ! Και όπως έχω ξαναγράψει αυτός που πραγματικά αναπτέρωσε το ηθικό όλων μας μπορώ να πω και μας δίδαξε πως όλα μπορούν να γίνουν με πίστη, υπομονή και σκληρή δουλειά ήταν ο κ. Γιάννης Όμπασης, ως άλλος "Μάγος Γκάνταλφ", για όσους έχουν δει την τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"..





Θα αναφερθώ σε επόμενη ανάρτηση αναλυτικότερα για την περίοδο που μόλις τελείωσε και που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, χαρακτηριστικό είναι ότι ο "δάσκαλος" κ. Τάκης Στάμογλου ανέφερε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή πως ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων 30 ετών!

Σχετικά με τον αγώνα του Σαββάτου τώρα, όλοι γνωρίζαμε πως θα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και για τους δύο αντιπάλους, αφού είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους από την προηγούμενη αγωνιστική. Ίσως αυτό το γεγονός να συνετέλεσε στην μικρή προσέλευση του κόσμου ( γύρω στους 50-60 θεατές..), όπως και τα "τερτίπια" του καιρού ( εκεί που λες ότι θα "ανοίξουν οι ουρανοί" και θα συνεχιστεί για πολύ ώρα η βροχή που είχε ξεκινήσει λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, μετά από λίγο σε "καίει" ο λαμπρός ήλιος και δεν ξέρεις τι να κάνεις την ομπρέλα και το μπουφάν! ).

Πάντως, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν ένα καλό παιχνίδι ( με δεδομένο πως και οι δύο ομάδες ήταν βαθμολογικά αδιάφορες συν το ότι ήταν η τελευταία αγωνιστική.. ) αφού φάνηκε από την αρχή πως και οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη, προφανώς για λόγους γοήτρου, και καλά έκαναν φυσικά..

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ηλίας Κωνσταντινίδης "άνοιξε" το σκορ με γκολάρα! Απευθείας εκτέλεση φάουλ - υπογραφή "Μπορμπόκης" !
Στο 13' όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι "στα "ίσια". Ένα λάθος στον χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε σε έναν παίκτη της Α.Ε.Κ. που επιχείρησε ένα χλιαρό σουτ από σχετικά μεγάλη απόσταση. Το γήπεδο βρεγμένο αρκετά, και η μπάλα "προδίδει" τον Γιώργο Μαλλελίδη, του φεύγει απ' τα χέρια και καταλήγει στα δίχτυα.  Πάντως υπάρχουν και πολύ χειρότερα, το ίδιο βράδυ "θαυμάσαμε" τον τερματοφύλακα Κάριου της Λίβερπουλ..
Στο 17' ο Γιώργος, σαν "απάντηση" για την άτυχη στιγμή του γκολ που δέχτηκε στο 13', αποκρούει θαυμάσια δύσκολο σουτ και "κρατάει" το 1-1..
Στο 25' οι γηπεδούχοι κερδίζουν φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Κ. Βρύσης. Εκτελεστής ο "Μπορμπόκης" φυσικά, πολύ καλή εκτέλεση και αυτή, εξίσου καλή όμως και η απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Στο 26' ο κ. Όμπασης "ανακατεύει την τράπουλα" αλλάζοντας ρόλους στους Χιωτάκη ( από αριστερό μπακ πήγε δεξί εξτρέμ) και Καλαϊτζή ( από δεξί εξτρέμ αριστερό μπακ.. ).
Οι γηπεδούχοι πίεζαν όσο περνούσε η ώρα, χωρίς πάντως να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο κ. Όμπασης στο 34' φέρνει αριστερό μπακ τον Χατζησαββίδη ( που ξεκίνησε τον αγώνα ως δεξί μπακ ) και στέλνει τον Καλαϊτζή δεξί μπακ.

 Στο Β΄ημίχρονο πέρασαν ως αλλαγές για τους γηπεδούχους ο Κ. Καραγιαννίδης στη θέση του Γ. Μαλλελίδη ( ζήτησε ο ίδιος αλλαγή) και ο Τόλης Καρατζόγλου στη θέση του Χιωτάκη.

Μόλις στο 47' ο Αποστολίδης από πολύ καλή θέση στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, και οι ποδοσφαιριστές του Δοξάτου δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στη νίκη και στην 6η θέση..
Στο 50΄νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ζάχαρη, που από πολύ κοντά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα. Είχε προηγηθεί πάσα του Ηλία Κωνσταντινίδη, ο οποίος αν και βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ, υποδέχθηκε την μπάλα από αντίπαλο. Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, που πάντως μάλλον δεν είχαν δίκιο, εξάλλου τη φάση έλεγχε ο έμπειρος Α΄ Βοηθός κ. Δηλγεράκης. 
Στο 68' πολύ όμορφη φάση, που θύμισε "Μπαρτσελόνα", για τους γηπεδούχους, γρήγορες κοντινές πάσες με τη μια στο ύψος της μεγάλης περιοχής,η μπάλα έφτασε στον Ηλία Κωνσταντινίδη ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ. Μια φάση που άξιζε χειροκρότημα!
Η πίεση συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν τρόπους να γίνουν επικίνδυνοι μπροστά ( σε κανά δυο φάσεις που χρειάστηκε ο "Γκάλιου" "καθάρισε" εύκολα..) και στο 72' νέα ευκαιρία για τους Φιλίππους, με τον "Μπορμπόκη" και πάλι, που επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο πολύ καλός τερματοφύλακας της Κ. Βρύσης να απογειώνεται και να αποκρούει σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται, η μπάλα φτάνει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στον Γιώργο Καραγιαννίδη, αυτός σουτάρει δυνατά, η μπάλα βρίσκει χαμηλά το δεξί δοκάρι, οι αμυντικοί δεν μπορούν να "βγάλουν" τη μπάλα από την περιοχή τους, αυτή βρίσκεται και πάλι στον Γιώργο, που εξαπολύει έναν "κεραυνό" και στέλνει τη μπάλα στον "ιστό της αράχνης", στο αριστερό "γάμα" της εστίας ! Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φίλους των Φιλίππων, και γιατί ήταν πολύ όμορφο, αλλά και γιατί ο "Μουτζούρης" είναι από τους πλέον δημοφιλείς στην κερκίδα!
2-3 λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Αρχηγού Μάριου Ζάχαρη να σκοράρει, με "τσίμπημα", ουσιαστικά, της μπαλας όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από πάσα του Ηλία Παντζαρίδη.
Στο 80', εξαιρετική προσπάθεια του Ηλια Παντζαρίδη κατά μέτωπο που λέμε, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Είχαμε διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, πιστεύω πως και πάλι δεν είχαν δίκιο, αλλά δυστυχώς σε έναν ακόμη αγώνα δεν υπήρχε κάμερα. Μετά από απαίτηση της κερκίδας, το πέναλτυ αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο "Γκάλιου", ο τερματοφύλακας όμως της Κ. Βρύσης απέκρουσε τη μπάλα και δεν άφησε τον Κ. Καραγιαννίδη να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ μαζί με τους φανατικούς υποστηρικτές του στην κερκίδα! Πάντως, θεωρώ πως θα μπορούσε να δοθεί επανάληψη, αλλά "τέτοια ώρα τέτοια λόγια..".

Τέλος, στο 90' " παλικαρίσιο"  γκολ για τους φιλοξενούμενους με ατομική προσπάθεια, και μετά από λίγο ο Διαιτητής  σφύριξε τη λήξη και έστειλε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για μια μικρή γιορτή με σουβλάκια, κεμπάπια, λουκάνικα κλπ που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ. των Φιλίππων..

Διαιτητής: Εμ. Ζαχαρόπουλος
Α' Βοηθός: Αθ. Δηλγεράκης
Β' Βοηθός: Ιωαν. Επισκέπτης

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Μαλλελίδης ( 46' Κ. Καραγιαννίδης ) - Χατζησαββίδης ( 63' Μόσχος ) - Μ. Καρατζόγλου - Γ. Καραγιαννίδης - Χιωτάκης ( 46' Απ. Καρατζόγλου ) - Αποστολίδης - Ζάχαρης - Χριστοφυλλάκης - Κωνσταντινίδης - Καλαϊτζής - Παντζαρίδης.

Γενικότερα στο πρωτάθλημα τώρα, η Α.Ε. Καλαμπακίου ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια, αφού ξεπέρασε εύκολα το "εμπόδιο" του Καστρινού, ενώ η νίκη των Αμπελοκήπων επί της Πετρούσας "έστειλε" στην Β' κατηγορία ( εκτός αν έχουμε τίποτε αλλαγές, στην Ελλάδα ζούμε, όλα γίνονται..) την Καλλίφυτο και το Κ. Νευροκόπι, μαζί με Άγιο Αθανάσιο, Καστρινό και Αλιστράτη.

Συνοπτικά:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 30ης ΑΓ.

ΔΟΞΑΤΟ - Κ. ΒΡΥΣΗ: 3-2
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΣΙΤΑΓΡΟΙ: 2-4
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 5-0
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: 2-2
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 5-3
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 3-1
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 0-7
ΧΩΡΙΣΤΗ - Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 30η ΑΓ.

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  72
...................................................................................................................................................................
2. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  71
3. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  60
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  48
5. ΒΩΛΑΚΑΣ  44
6. ΔΟΞΑΤΟ  43
7. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  41
8. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  41
9. Κ. ΒΡΥΣΗ  40
10. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  38
11. ΧΩΡΙΣΤΗ  38
...................................................................................................................................................................
12. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ  37
13. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  37
14. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  29
15. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ  25
16. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ  16 



Δεν υπάρχουν σχόλια: