.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 0-2 - 29η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 19 ΜΑΙ 2018

Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη! Επόμενος στόχος: Η νίκη επί της Α.Ε. Κ. Βρύσης την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η κατάκτηση της τιμητικής 6ης θέσης!






Πριν αναφερθώ στο καθαρά αγωνιστικό "κομμάτι" του αγώνα του περασμένο Σαββάτου, θα μεταφέρω εδώ δύο σχόλια που έγραψα στο facebook, αμέσως μετά από την επιστροφή μας από την όμορφη κωμόπολη της Αλιστράτης, έτσι για να μείνουν για τον αναγνώστη των "Δοξατινών Νέων"  του μέλλοντος:

Το πρώτο:

ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ! ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΔΩ: ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΈΡΑΤΕ ΦΈΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΟΣ ΑΠΌ Ο, ΤΙ ΚΑΤΑΦΈΡΑΤΕ ΤΟ 2014 !! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΑΡΑ!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ "ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ" , ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ( ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΜΠΑΣΗΣ!

Και το δεύτερο:

Δεν έχω λόγια για την φιλοξενία του Μακεδονικού Αλιστράτης! Ένα σωματείο - "κόσμημα", με εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, ευγενέστατοι, και με πολλούς μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους! ! Κυριολεκτικά μας "κυνηγούσαν από πίσω" για να μας προσφέρουν σουβλάκια, κεμπάπια και τα άλλα νοστιμότατα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει, μετά το τέλος του αγώνα ! Μακάρι πολύ γρήγορα να ξαναβρεθεί στα "σαλόνια" της Α΄κατηγορίας ! Περισσότερα στο ρεπορτάζ του αγώνα, τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος του Μακεδονικού Αλιστράτης κ. Θόδωρος Κορδοκούζης με τον κ. Γιάννη Όμπαση.



Και πάμε στον αγώνα του Σαββάτου, στον οποίο γνωρίζαμε πως με νικηφόρο αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι θα "σφράγιζαν" οριστικά την παραμονή τους στην Α' κατηγορία.

Όπως ήταν σύνηθες για τους Φιλίππους σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, η ατυχία "χτύπησε την πόρτα" του συλλόγου του Δοξάτου ακόμη μια φορά έκτακτα: Στις γνωστές ελλείψεις για διάφορους λόγους, ήρθε να προστεθεί και η απουσία του "ογκόλιθου" της άμυνας Ανδρέα Μόσχου ( μάλλον γαστρεντερίτιδα η αιτία..). Πήγα νωρίς, με την αποστολή της ομάδας στο γήπεδο της Αλιστράτης. 

Η υποδοχή; Άριστη! Οι εγκαταστάσεις; Καταπληκτικές! ( υπάρχουν κάποια πράγματα για να γίνουν ακόμη, όπως στέγαστρο στην κερκίδα, βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου κ.λ.π. και θα είναι πραγματικά ένα γήπεδο αξιοζήλευτο από πολλές ομάδες ανώτερων κατηγοριών..)



Εκεί βρήκαμε και τον "δικό μας" Δημήτρη Χριστοφορίδη ( που δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη του συμβολή στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος και του τίτλου του "υπερπρωταθλητή" στην Β' κατηγορία). Οι άνθρωποι των γηπεδούχων μας ενημέρωσαν πως μετά το τέλος του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος φυσικά, θα διοργανωθεί μια μικρή γιορτή στην οποία είμαστε καλεσμένοι!.

Η ώρα έφτασε, οι ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο, ο κόσμος δεν ήταν πολύς αλλά όσο περνούσε η ώρα ερχόταν όλο και περισσότερος ( γύρω στους 30 πρέπει να ήταν οι φίλοι των Φιλίππων, γύρω στους 80 με 100 οι φίλαθλοι του Μακεδονικού, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και γυναίκες..)




Μόλις στο 5'. ο Χριστοφορίδης του Μακεδονικού ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού του αγώνα, συνέχισε για άλλα πέντε λεπτά και αντικαταστάθηκε.. 

Πέρα από κάποια "στημένα" και κάποια κόρνερ, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, τίποτε άξιο λόγου δεν συνέβη στο αγώνα, μέχρι το 25', όταν είχαμε το πρώτο καλό σουτ για τους γηπεδούχους, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κ. Καραγιαννίδη. 

Στο 33' οι Φίλιπποι κερδίζουν φάουλ 2-3 μέτρα έξω από την μεγ. περιοχή, το εκτελεί ο Κωνσταντινίδης, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 35' ο Ζήσης Καλαϊτζής πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Φιλίππων διώχνοντας, έστω και για λίγο, το άγχος από τους πιο ανήσυχους εκ των φιλάθλων του Δοξάτου. Ωραία αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Χατζησαββίδης σουτάρει δυνατά, ο τερματοφύλακας αποκρούει προς το ημικύκλιο της μεγ. του περιοχής, ο Ζήσης Καλαϊτζής διεκδικεί με πείσμα τη μπάλα και τελικά κερδίζει φάουλ, λίγο έξω από την γραμμή της μεγ. περιοχής. Το εκτελεί ο Κωνσταντινίδης, ο τερματοφύλακας προσπάθησε να μπλοκάρει τη μπάλα χωρίς επιτυχία , και ο Ζήσης με προβολή από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 42' οι γηπεδούχοι έχουν δοκάρι με κεφαλιά μετά από σέντρα από τα δεξιά, και το άγχος επανέρχεται σε πολλούς από τους φίλους των Φιλίππων ( για να μην πω σε όλους..). Πιστεύω πως ήταν ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα για την ομάδα του Δοξάτου φέτος, ανεξαρτήτως αντιπάλου.. Χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, εκτός φυσικά από την φάση του δοκαριού, δεν μπορούσε να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, με την άμυνα των γηπεδούχων να "στέκεται" θαυμάσια.

Στο Β' ημίχρονο, η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε από τον Μακεδονικό στο 48'. Όμορφη επίθεση από τα δεξιά, "φαρμακερή" χαμηλή παράλληλη σέντρα, με τον Τόλη Καρατζόγλου να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ προτού αυτή φτάσει στους επιθετικούς που καραδοκούσαν μέσα στην περιοχή του Κ. Καραγιαννίδη.  Αυτή η φάση λες και "ξύπνησε" τους Φιλίππους, που "πήραν μέτρα" στο γήπεδο, και χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κωνσταντινίδη στο 51', σουτ από τα πλάγια του Ηλία, αρκετά κοντά στην εστία, με τη μπάλα να βρίσκει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Και στο 57' ο Κωνσταντινίδης πετυχαίνει γκολ, κάνει το 0-2, και πλέον τα πράγματα έγιναν πολύ λιγότερο αγχωτικά για τους Δοξατινούς που ταξίδεψαν στην Αλιστράτη. Πάντως, διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, κυρίως φίλαθλοι που ήταν περίπου στην ίδια ευθεία, πως ο Ηλίας ξεκίνησε από θέση οφ σάϊντ. Δεν μπορώ να κρίνω, γιατί καθόμουν στην ευθεία του κέντρου του γηπέδου, για αυτό εξάλλου δεν αναφέρθηκα καθόλου και στα πολλά οφσάιντ που υπέδειξε η Α' Βοηθός σε επιθέσεις των Φιλίππων κατά το Α΄ημίχρ.

Από αυτό το σημείο και μετά, ο αγώνας μεταβλήθηκε σε μονόλογο των φιλοξενούμενων, στο 59' ο Μάριος Καρατζόγλου ( που αρχικά ήταν να μην αγωνιστεί λόγω προβλήματος στο γόνατο..) αντικατέστησε τον αδερφό του Τόλη, οι γηπεδούχοι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο νεαρά παιδιά ως αλλαγές ( ήδη υπήρχαν αρκετά έτσι κι αλλιώς στην αρχική τους σύνθεση..) και μέχρι το τέλος του αγώνα χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους για να "μεγαλώσει" το σκορ ( προσωπικά δεν ήθελα μεγάλο σκορ απέναντι σ' αυτή την ομάδα που πραγματικά μας "κέρδισε" με την συμπεριφορά της εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου..), η ομάδα του κ. Όμπαση δεν αισθάνθηκε ουσιαστικά καμιά απειλή, εκτός ίσως από μια κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 90' (!) και το τελευταίο σφύριγμα του "άρχοντα" της συνάντησης κ. Θόδωρου Παρχαρίδη ουσιαστικά "τελείωσε" μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τους Φιλίππους Δοξάτου στην οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα μετά το τέλος του πρωταθλήματος..

Ακολούθησαν τα σουβλάκια και τα άλλα εδέσματα, όπως προανέφερα. Όπως έγραψε και ένας φίλος σε σχετικό του σχόλιο στο facebook, οι υπεύθυνοι του Μακεδονικού Αλιστράτης απέδειξαν πως ο αθλητισμός γενικότερα, και βέβαια και το ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι και πολιτισμός, αρκεί να υπάρχουν καλές προθέσεις ! Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω και την άψογη συμπεριφορά των νεαρών ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού μετά το τέλος του αγώνα. Στους μικρούς διαλόγους που είχα με κάποιους από αυτούς, μου έκανε εντύπωση πως μιλούσαν με σεβασμό και με "κάτω τα μάτια" που λέμε. Και πάλι "μπράβο" στους υπεύθυνους του Μακεδονικού. Να συμπληρώσω πως όταν ευχήθηκα στον πρόεδρο του Μακεδονικού κ. Κορδοκούζη γρήγορη επιστροφή της ομάδας του στην Α' κατηγορία, αυτός μου είπε πως αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα είναι να διαμορφώνουν σωστούς χαρακτήρες, καλούς ανθρώπους!

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Απ. Καρατζόγλου ( 59' Μ. Καρατζόγλου ) - Γ. Καραγιαννίδης - Χριστοφυλλάκης - Ν. Νότας - Ζάχαρης ( 85' Μαλλελίδης ) - Χατζησαββίδης - Παντζαρίδης - Καλαϊτζής ( 81' Χιωτάκης ) - Αποστολίδης - Ηλ. Κωνσταντινίδης.

Διατητής: Θ. Παρχαρίδης.
Α΄Βοηθός: Ελ. Ιορδανίδου
Β' Βοηθός: Ν. Κωνσταντινίδης



Στα άλλα αποτελέσματα, Καλαμπάκι και Πανδραμαϊκός συνέχισαν με νίκες, με το Καλαμπάκι να θεωρείται βέβαιος πρωταθλητής αφού δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να το "σταματήσει" ο Καστρινός την τελευταία αγωνιστική, η Καλλίφυτος έχασε μέσα στο Φωτολίβος και μαζί με το Κ. Νευροκόπι, που έτσι κι αλλιώς είχε ελάχιστες ελπίδες μέσα στο Καλαμπάκι, ελπίζουν σε "γκέλα" των Αμπελοκήπων στην έδρα τους με την Πετρούσα ( με την Καλλίφυτο πάντως να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Κ. Νευροκόπι ),  η Χωριστή "πέρασε" και από την Πετρούσα και "έσωσε" μια δύσκολη χρονιά, οι Αμπελόκηποι νίκησαν με 0-6 στον Άγιο και "κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους", η Κ. Βρύση πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες και τέλος η Προσοτσάνη έφτασε στην ένατη νίκη εκτός έδρας, αυτή τη φορά μέσα στον Βώλακα ( περισσότερες νίκες εκτός έχει μόνο ο Πναδραμαϊκός - 11 ..).



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ης ΑΓ.

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ - ΔΟΞΑΤΟ: 0-2
ΣΙΤΑΓΡΟΙ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 1-3
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 1-2
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ - ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 3-1
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 0-6
Κ. ΒΡΥΣΗ - ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: 2-1
ΠΕΤΡΟΥΣΑ - ΧΩΡΙΣΤΗ: 1-2
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 29η ΑΓ.

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ   69
2. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ   68
3. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ   59
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ   46
5. ΒΩΛΑΚΑΣ   44
6. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ   41
7. Κ. ΒΡΥΣΗ   40
8. ΔΟΞΑΤΟ   40
9. ΧΩΡΙΣΤΗ   38
10. ΣΙΤΑΓΡΟΙ   38
11. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   35
.......................................................................................................................................................................
12. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ   34
13. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ   34
14. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   29
15. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ   25
16. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ   15

- Σημαντική σημείωση σχετικά με την βαθμολογία:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων καλύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα καταλαμβάνει η ομάδα που έχει καλύτερο συντελεστή στους μεταξύ τους αγώνες (άρθρο 20 του Κ.Α.Π.). Κάτι τέτοιο δεν παρουσιάζεται αυτόματα (ηλεκτρονικά) στην άνω βαθμολογία. Θα υπάρξει σημείωση με το τέλος του πρωταθλήματος.

30η ΑΓ. (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)

ΔΟΞΑΤΟ - Κ. ΒΡΥΣΗ
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΣΙΤΑΓΡΟΙ
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ
ΧΩΡΙΣΤΗ - Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια: