.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΟΞΑ "ΑΝΤ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ" - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 0-1 - 10η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 18 ΝΟΕ 2017


Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων της Μάνδρας Αττικής, όπως συνέβη σε όλα τα γήπεδα της χώρας το περασμένο Σαββατοκύριακο..


Νίκη μεγάλης σημασίας, και βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής, για τους Φιλίππους στο γήπεδο των Κουδουνίων επί της Δόξας "Αντ. Καστρινός" με 0-1 το περασμένο Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.

Απέναντι σε μια άκρως νεανική ομάδα (17, 16 και 15 χρονών οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών της!), η ομάδα του κ. Μουρατίδη παρουσιάστηκε στο γήπεδο από την αρχή δείχνοντας αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αγωνιζόμενη με σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή απέναντι στους δαιμόνιους "μικρούς" του "Καστρινού".







Οι κυριότερες φάσεις:

3': Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να "ανοίξουν" το σκορ, όταν, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, παίκτης τους βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε απευθείας με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
10': Τετ-α-τετ για τον "Καστρινό", ο τερματοφύλακας του Δοξάτου όμως έδειξε για άλλη μια φορά πως φέτος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με "ειδικότητα" τέτοιες φάσεις ακριβώς, και απέκρουσε τη μπάλα.
12': 0-1. Ο Μουρατίδης δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από όμορφη συρτή σέντρα του Μάριου Καρατζόγλου από τα αριστερά, "αναγκάζοντας" τους περίπου 20 φίλους των Φιλίππων να πανηγυρίσουν (λίγο περισσότεροι ήταν οι φίλοι των γηπεδούχων στην κερκίδα, γενικά δεν είχε πολύ κόσμο σε ένα πολύ καλό παιχνίδι..).



25': Καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Μ. Καρατζόγλου, μέσα από την μεγ.περιοχή επιχείρησε απευθείας σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (είχε προηγηθεί σέντρα του Αποστολίδη από τα δεξιά).
36': Σουτ του Ηλ. Κων/νίδη από καλή θέση, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
40': Σε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι, ο "Γκάλιου" αντέδρασε σωστά και απέκρουσε δύο συνεχόμενα σουτ. Στη φάση αυτή δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Ηλ. Κων/νίδης για διαμαρτυρία.
45+1': Στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που δεν άρεσε καθόλου σε παίκτες και φιλάθλους των Φιλίππων, επιθετικός του "Καστρινού", που λίγο νωρίτερα είχε περάσει εκτός αγ. χώρου γιατί του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, εισήλθε στο "χορτάρι", με την άδεια πάντως του διαιτητή, και πήγε κατευθείαν πάνω στον Χατζηπαντελή ( που είχε στην κατοχή του τη μπάλα αλλά δεν αντιλήφθηκε την είσοδο του αντιπάλου του ), την "έκλεψε", έφτασε στην περιοχή του "Γκάλιου", επιχείρησε πολύ επικίνδυνη συρτή σέντρα από τα δεξιά, και τελευταία στιγμή πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί. Δεν φάνηκε να έγινε κάτι το επιλήψιμο, αλλά οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν πως σε λάθος στιγμή ο διαιτητής επέτρεψε την είσοδο στον αγ. χώρο του επιθετικού των γηπεδούχων..

Β' ημιχρ.

46': Πρώτη αλλαγή για τους Φιλίππους, με τον Χαριζάνη να περνάει στη θέση του Ορφανίδη.
62': "Κλέψιμο" της μπάλας στον χώρο του κέντρου από τους ποδοσφαιριστές του "Καστρινού", γρήγορη αντεπίθεση με πολλά άτομα να φτάνουν ταχύτατα μέσα στην μεγ. περιοχή των Φιλίππων, γίνεται η συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Κ. Καραγιαννίδης και πάλι ενήργησε σωστά και με τα ακροδάχτυλα που λέμε, άλλαξε λίγο την πορεία της μπάλας και γλύτωσε την ομάδα του από την σχεδόν βέβαια ισοφάριση.
63': Γρήγορη αντεπίθεση για τους Φιλίππους από τα δεξιά, σέντρα "ξυράφι" από τον Μ. Καρατζόγλου, και για λίγο ο Μουρατίδης δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι. Στη συνέχεια της φάσης, νέα σέντρα από τα αριστερά αυτή τη φορά, και από αρκετά καλή θέση επιθετικός των φιλοξενούμενων επιχείρησε απευθείας σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
65': Αλλαγή για το Δοξάτο, με τον Δεληολάνη να παίρνει τη θέση του Ηλ. Κων/νίδη.

 Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι "έπαιρναν μέτρα" στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική τους φυσική κατάσταση, κέρδισαν αρκετά "στημένα" στον χώρο του κέντρου, χωρίς πάντως να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των Φιλίππων.
76': Ο Μόσχος περνάει στο παιχνίδι, στη θέση του Μουρατίδη, και είναι εμφανές πως οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν το σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα.
89': Φάουλ για τους γηπεδούχους κοντά στη γραμμή της μεγ. περιοχής, φάουλ που έκανε ο Παντζαρίδης και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Έξυπνη εκτέλεση με συρτό σουτ, η μπάλα φαίνεται να περνάει μέσα από το τείχος, αλλά ο "Γκάλιου", για ακόμη μια φορά αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα (βίντεο).

Η πίεση συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο Χατζηπαντελής δέχθηκε και αυτός κίτρινη κάρτα στο 90+3' όταν σταμάτησε επικίνδυνη αντεπίθεση των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου, αλλά τελικά δεν άλλαξε κάτι, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από τα Κουδούνια με το "διπλό"..




Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Ορφανίδης ( 46' Χαριζάνης) - Παντζαρίδης - Χατζηπαντελής - Γ. Καραγιαννίδης - Ζάχαρης - Αποστολίδης - Θεοφανίδης - Μ. Καρατζόγλου - Μουρατίδης ( 76' Μόσχος) - Ηλ. Κων/νίδης ( 65' Δεληολάνης ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ης ΑΓ.

ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ: 0-1
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΣΙΤΑΓΡΟΙ: 1-2
ΧΩΡΙΣΤΗ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 1-2
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 0-1
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 0-0
ΠΕΤΡΟΥΣΑ-ΒΩΛΑΚΑΣ: 1-2
Κ. ΒΡΥΣΗ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 2-1
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ   25
2. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ   22
3. ΠΕΤΡΟΥΣΑ   19
4. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ   18
5. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ   17
6. Κ. ΒΡΥΣΗ   15
7. ΔΟΞΑΤΟ   14
8. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ   14
9. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ   13
10. ΧΩΡΙΣΤΗ   13
11. ΒΩΛΑΚΑΣ   12
12. ΣΙΤΑΓΡΟΙ   12
13. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   12
14. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ   11
15. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ   8
16. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   7



Δεν υπάρχουν σχόλια: