.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ κ. ΚΩΝ. Σ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

Σημ. "Δοξατινών Νέων" : Οι παρακάτω επιστολές ελήφθησαν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μεταφέρονται ως έχουν.

Konstantinos Nalbantis

11:03 π.μ. (Πριν από 4 ώρες)
προς ΕμέναDimarxosDoxatou
Αγαπητοί Συνέλληνες !
Επιτρέψτε να αναφέρω, για το ζήτημα του νερού στο Δήμο Δοξάτου. Θέλω να υπενθυμίσω, ότι ο αξιότιμος κύριος βουλευτής, προσεκλήθηκε από οπαδό του με αντιπροσώπους της Τ.Α. και εμού, μετά το 2012 να επισκεφθεί την 30η ρύπανση από τα ακατέργαστσ λύματα  στη ρεματιά του ευρύπεδου Κυργίων, όπου εκεί στο βούρκο πνίγηκε το 2009 και με Άρχοντα της Τ.Α, τον προηγούμενο Δήμαρχο ένας συμπολίτης μας, και ενώ εξέτασε το ζήτημα  επιτόπια και προσωπικά, ουδέν νεότερο αποφάσισε για τον τόπο μας και για το πόσιμο νερό ή όχι, για το νερό των γεωτρύσεων στα Κύργια του Δήμου Δοξάτου και αν όμως δεν είχε εμπιστοσύνη στις υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού, εύλογο ήτανε και υποχρεωσή του, τότε,  να αιτήσει μια ουδέτερη υπηρεσία εξέτασης και αξιολόγησης του πόσιμου νερού;  



Ετούτη όμως η απόφαση του, να ξανα-αρχίσει το ενδιαφέρον του έχει ξεπεράσει τα πέντε χρόνια και όρια καθυστέρισης, που αφορούσε τον προηγούμενο Δήμαρχο και δεν έγινε τότε ουδέν σχόλιο, κατατοπιστική  έρευνα και απόφαση για τον πνιγμό ενός συμπολίτη μας στον βούρκο των υπονόμων στο Ευρύπεδο του Δήμου Δοξάτου. Και άφησε στους απογόνους του θύματος μια κακή οσμή απέναντι στους αιρετούς αντιπροσώπους, που υποχρεωσή τους είναι να υπηρετούν τους πολίτες και το Σύνταγμα. Το ότι έρχεται μετά από χρόνια στο ίδιο θέμα, που αγνόησε στο παρελθόν δεν είναι και τόσο εποικοδομητικό για τις μελλοντικές προοπτικές για τον τοπο μας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης εκ Κυργίων

Konstantinos Nalbantis k-nalbantis@hotmail.de

12:06 μ.μ. (Πριν από 3 ώρες)
προς DRAMINIDimarxosDoxatou
Ο Δήμαρχος ενός Δήμου εχει τις κατευθυντήριες γραμμές και είναι υπεύθυνος για όλα, με τους στενούς συνεργάτες του, για την εξυγίανση ενός τόπου ή και για τις καταστροφές, βάση παράβασης, παραβίασης ή δολιότητας. Αν όμως άτομα εμποδίζουν την ομαλή διαδικασία και την παραγωγικότητα του έργου απομακρύνονται. Το ίδιο  μπορούν να απομακρυνθούν Δήμαρχοι  ή με λαϊκή απόφαση ή διαμέσου της Δικαιοσύνης ή και διαμέσου του κόμματος που προωθήθηκαν, με την παύση, τέτοια παραδείγματα έχουμε και από τη Γερμανία με τρεις ή τέσσερους Δημάρχους που καθαιρέθηκαν.βλέπε> www.kn-megalexandos.gr,. Είναι γνωστό ότι οι αιρετοί εκλεγμένοι πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες και το Σύνταγμα. Ο Δήμαρχος αποτελεί, ως γνωστό, το κεντρικό πρόσωπο του συστήματος διακυβέρνησης ενός Δήμου και καθορίζει την πορεία του Δήμου,  άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 παρ. 44 του Ν. 3979/2011 σχετικά με τις αρμοδιότητες.
Αν αληθεύει, ότι μέρος της Αντιπολίτευσης αξιώνουν το " ακατοδίωκτο" των αιρετών εκλεγμένων,τότε είναι παρότρυση και ερέθισμα στο Δήμαρχο να ερευνήσει με όλες του τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα, όλους τους προηγούμενους άρχοντες του τόπου μας, που είναι ύποπτοι ή χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι για παράβαση του Νόμου, ή κάλυψη ή συγκάλυψη ή διολιότητα του παρελθόντος και για ετούτη την συμπεριφορά του είναι άξιος  επαίνων και συγχαρητηρίων.
Το ότι στο παρελθόν τοπικοί άρχοντες έδιναν εντολές και εντολές πραγματικές ή οικονικές για διευθέτηση έργων και τώρα αξιώνουν χρέη εργασιών του παρελθόντος να πληρωθούν τώρα, είναι δίκαια αξίωση, αν ερευνηθούν όμως οι πραγματικές εντολές που δόθηκαν και οι δίκαιες και νομικές διεκπεραιώσεις των έργων.
Το ότι όμως σε ένα Δήμο συνεχώς πλοκάρεται ένας Δήμαρχος, χωρίς η Αντιπολίτευση να γνωρίζει τον ρόλο της και τις εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να προτείνει σε κάθε κριτική είναι αναχρονιστικό βήμα και μάλιστα όταν δεν δίνει λύσεις για διόρθωση κακών κειμένων.
Το ότι ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης κάνει κριτική, αλλά και κάνει εναλλακτικές προτάσεις, και λαμβάνει άλλη θέση σε αποφάσεις του Δημάρχου, είναι σε δημοκρατίες λογικό, αλλά να πλοκάρεις συνεχώς το Δήμαρχό σου, και να προστρέχεις στην Αντιπολίτευση, που  από εκεί δεν εκλέχθηκες είναι αναχρονιστικό,και χαρακτηρίζει  ύποπτους ανθρώπους καιροσκοπισμού , έλλειψη διορατικότητας, χωρίς ευαισθησία, ευθύνη και κοινή σύμπραξη για το κοινό καλό.
Και αν μάλιστα υποστηρίζουν και το "ακαταδίωκτο" των αρχόντων του παρελθόντος, είναι ακόμα τραγικόιτερο.  Από την ευθύνη αυτή εξέρχεται μια και μοναδική αξιοπρεπή λύση, παραίτηση των αρνητικών συμβούλων της συμπολίτευσης, για τη ομαλή διαδικασία εργασίας ενός Δήμου.
 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κωνσταντίνιος Σ. Ναλμπάντης, εκ Κυργίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: