.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Συζήτηση για Κορακάκη στο δημοτικό συμβούλιο Δήμαρχος:Ευθύνες έχουν όλοι οι άλλοι…τελευταίος ο Δήμος

 
 Συζήτηση για Άννα Κορακάκη στο δημοτικό συμβούλιο
 
Δήμαρχος: Ευθύνες έχουν όλοι οι άλλοι…
τελευταίος ο Δήμος Δράμας
 PHOTO_20160824_194010
Μαμσάκος: Απόντες όλοι – επίσημο κράτος, Γεν. Γραμματεία αθλητισμού, Σκοπευτική Ομοσπονδία
Σκληρή κριτική από τις αντιπολιτεύσεις στη δημοτική αρχή για την «παράγκα» του Σκοπευτηρίου

  
Του Θανάση Πολυμένη
 
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συζήτηση για την Άννα Κορακάκη πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας της Τετάρτης 24 Αυγούστου, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε.


Το θέμα της συζήτησης ξεκίνησε από τις αντιπολιτεύσεις, οι οποίες έδωσαν τα συγχαρητήρια στην χρυσή Ολυμπιονίκη της Δράμας, όπως το ίδιο έκανε και η δημοτική αρχή. Όμως δεν έμειναν μόνο εκεί οι αντιπολιτεύσεις, αλλά προχώρησαν και σε κριτική, όσον αφορά κυρίως το ζήτημα του σκοπευτηρίου στο παλιό πεδίο βολής.
Το θέμα έθιξε αρχικά ο επικεφαλής της «Πόλης+Ζωής» κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος άσκησε κριτική λέγοντας ότι, ο Δήμος είχε μια μεγάλη ευκαιρία να καταδείξει την πραγματικότητα των αθλητικών χώρων που του παραχωρήθηκαν: «Ενώ είχαμε μια μεγάλη επιτυχία, ο Δήμος Δράμας δρομολόγησε κάποιες καταστάσεις. Ο δήμαρχος είχε την  τεράστια ευκαιρία τότε, να ζητήσει από όλους τους Δραμινούς, συντεταγμένα όλοι μαζί, να σταματήσει αυτή η κοροϊδία από πλευράς της πολιτείας, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι γενικότερα το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι το ζήτημα των παραχωρήσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι όπως μας παραχωρήθηκαν χωρίς μεταφορά πόρων που χρειάζεται να βάλει ο Δήμος χρήματα».
«Και ενώ θα μπορούσε ο Δήμος να περιφρουρήσει τον χώρο, να το κάνει μνημείο θέλησης να τον βλέπουν όλα τα παιδιά και όλοι οι νέοι για το πώς μπορεί ένας άνθρωπος με όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες να πετυχαίνει, έκανε κάτι τραγικό. Το οποίο φυσικά δημιούργησε και όλο αυτόν τον αρνητικό αντίκτυπο», είπε ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τιμηθεί δεόντως η κα. Κορακάκη και ότι έχει πληγεί η εικόνα της αυτοδιοίκησης στη Δράμα.
Επεσήμανε τέλος ότι η παράταξή του έχει συγκεκριμένη πρόταση για το συγκεκριμένο άθλημα της σκοποβολής, η οποία θα πρέπει να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» κ. Παπαεμμανουήλ, μετά τα συγχαρητήριά του, πρότεινε να δοθεί το όνομα της Άννας Κορακάκη σε ένα δρόμο της πόλης, ενώ σε συνεννόηση με την ίδια την Ολυμπιονίκη και τον πατέρα της, και σε συνεργασία με την Π.Ε. Δράμας, να εξεταστεί η δυνατότητα μιας μεγάλης αποθήκης όπως αυτή στην οποία φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ Δράμας, και μετατροπής της σε σύγχρονων προδιαγραφών προπονητικό σκοπευτικό κέντρο με την επωνυμία Άννα Κορακάκη. «Με τη δημιουργία μιας τέτοιας ολυμπιακών προδιαγραφών υποδομής, μπορεί η Δράμα να μετατραπεί σε κέντρο προετοιμασίας αθλητών σκοποβολής και να διοργανώνει αγώνες σε Βαλκανικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο».
Ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, συμφώνησε με τους προηγούμενους, τόνισε επίσης ότι «πολλοί γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Η παράταξή μας είχε ζητήσει πριν από ένα χρόνο να αυξηθεί το ποσό το οποίο δίνεται στον Σκοπευτικό Όμιλο, αλλά τότε δεν ακουστήκαμε και τα 800 € έγιναν 1.000 €».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Καλφόπουλος, έδωσε τα συγχαρητήριά του για την Άννα Κορακάκη, επισημαίνοντας ότι είναι σωστό να τιμάται η αριστεία σε όλα τα επίπεδα. Σημείωσε επίσης ότι, «λόγω της χρόνιας αδιαφορίας», ο Δήμος θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί και να λειτουργήσει θετικά για τη Δράμα και «καταφέραμε να μετατρέψουμε την στιγμή της θετικής προβολής σε πανελλήνιο ρεζίλι». Ζήτησε από τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη για την αδιαφορία του από την Ολυμπιονίκη και ότι «προκειμένου να ενδιαφερθεί ο Δήμος για το ζήτημα του κοντέινερ και του σκοπευτηρίου, χρειάστηκε να υπάρξει και δημοσίευμα του Πρωινού Τύπου τον Μάιο του 2016 για να παρθεί κάποια απόφαση και αυτό δεν το ξεχνάμε και θα πρέπει να το θυμούνται και οι Δραμινοί ότι από εκεί και μετά κινηθήκαμε ως Δήμος και όχι πριν».
Ο κ. Καλφόπουλος, ζήτησε επίσης να μάθει πότε υπολογίζεται να έρθει το νέο κοντέινερ καθώς υπάρχει και αλλαγή του νόμου περί των προμηθειών κτλ., ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην εύρεση ιδιωτών χορηγών για την Σκοποβολή και άλλα.
Τέλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στεφανίδης, παρατήρησε την απουσία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και αναρωτήθηκε γιατί απουσιάζει, εννοώντας ότι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κύριος δήμαρχος στις ερωτήσεις για το σκοπευτήριο και την Άννα Κορακάκη, ενώ σημείωσε ότι, «σε ορισμένες περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός και στην περίπτωση της Κορακάκη, ιδιαίτερα η παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», η μεταλλαχθείσα στην «Ενώνουμε τη Δράμα» με τους μικρούς συνεργάτες συνοδοιπόρους τους, οφείλει να απολογηθεί. Είκοσι χρόνια διοικείτε το Δήμο κύριε δήμαρχε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το κεντρικό ρεζουμέ των τοποθετήσεών σας ήταν ότι δεν είχαμε καμιά ευθύνη εμείς ως Δήμος. Εφόσον δεν είχατε ευθύνη, δεν είχατε και δικαιώματα και δεν είχατε κανένα δικαίωμα να κατεδαφίσετε κάτι για το οποίο είπατε ότι δεν είχατε ευθύνη. Έπρεπε αυτό να παραμείνει εκεί, ως μια εικόνα ντροπής, για μια δημοτική αρχή, η οποία 20 χρόνια με μια μικρή ανάπαυλα, διοικεί αυτόν τον Δήμο».
 
Μαμσάκος: «Να απολογηθώ σε ποιον και για τι;…»
Τέλος, απαντώντας σε όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα καθώς και σε όλα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της «παράγκας» του σκοπευτηρίου και την Άννα Κορακάκη, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος απάντησε μεταξύ άλλων:
«Να ζητήσω συγγνώμη και να απολογηθώ σε ποιον; Στο επίσημο κράτος; Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Που από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή βρήκαμε κλειστές όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις; Να δικαιολογηθώ για τι; Για ένα φουσκωτό που ξεκίνησε, σταμάτησε και έπρεπε να λειτουργήσει για να καλύψει έξι ομαδικά αθλήματα; Να απολογηθώ για τι; Για ένα κολυμβητήριο για όλα τα προβλήματα τα οποία γνωρίζετε; Να απολογηθώ για τι; Για ένα Εθνικό Στάδιο το οποίο, ξέρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι αθλητές δίνει το δικαίωμα να αθληθούν και μάλιστα να πρωταγωνιστήσουν και εθνικά και πανευρωπαϊκά και παγκόσμια;»
Σε άλλο σημείο ο κ. Μαμάσκος σημείωσε επίσης ότι: «Δεν θα δικαιολογηθώ σ’ αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όπως σας είπα πριν από λίγο, παραλάβαμε για όλο το αθλητικό κομμάτι, κυριολεκτικά ένα χάος. Δεν είχαμε μόνο την σκοποβολή, είχαμε όλα τα αθλήματα. Είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή στα γυμναστήρια ή τα στάδια που προπονούνται, οι καταστάσεις είναι τριτοκοσμικές και κυριολεκτώ σ’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι είπαν ότι η παράταξή μας είναι απούσα από τα αθλητικά δρώμενα, δεν ασχολείται με τον αθλητισμό. Και το φουσκωτό τελειώσαμε, και το γήπεδο της ΔΟΞΑΣ ξεκινήσαμε και έχουμε έτοιμη τη μελέτη του Κολυμβητηρίου για να μπορέσουμε επιτέλους να χρηματοδοτήσουμε και αυτό το έργο το οποίο δεν έχει γίνει τόσα χρόνια και δυσκολεύονται τα παιδιά μας και είναι και επικίνδυνοι χώροι. Έχουμε δρομολογήσει σε κάποιους αθλητές κάποια όργανα και τα πήραμε και προσέχουμε τον μαζικό αθλητισμό.
Αλλά με τι κύριοι; Με τα ελάχιστα κονδύλια τα οποία εισπράττουμε; Δεν το ξέρετε αυτό; Η περιβόητη ΣΑΤΑ, Αύγουστος 2016. Τα λεφτά που έχουμε εισπράξει για τη ΣΑΤΑ σήμερα είναι 103.000 €. Μ’ αυτά τι να προλάβω να κάνω πρώτα; Τιμητές είναι πολλοί. Αυτοί όμως που πραγματικά λειτουργούν και δίνουν λύσεις είναι λίγοι.»
Τέλος ο κ. Μαμσάκος είπε ότι το κοντέινερ είναι ειδικό για την σκοποβολή για να φύγουν όλα εκείνα τα εκτρώματα και ότι, «αυτό που δεν τόλμησε να κάνει το επίσημο κράτος και η Ομοσπονδία Σκοποβολής, ήρθαμε και το κάναμε εμείς. Και η  απόφαση αυτή είχε παρθεί πριν η κα. Κορακάκη πάρει τα μετάλλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: