.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Επιστροφή Νικολαϊδη στη Δόξα!

Επιστροφή Νικολαϊδη στη Δόξα!

Δημοσιεύθηκε: 25 Ιούνιος 2016
Nikolaidis
Ο Μπάμπης Νικολαΐδης (στο κέντρο της φωτό), εμπνευστής και δημιουργός της επιστροφής της Δόξας στην Β’ εθνική, πριν από μια επταετία, επιστρέφει και αναλαμβάνει, δίδυμο με τον Γιάννη Μπύρο, την άνοδο των «μαυραετών» στην δεύτερη κατηγορία. Όλα δρομολογήθηκαν αργά χθες το βράδυ στην κατοικία Νικολαΐδη όπου έγινε η συνάντηση των δύο ανδρών. Παρόντες ήταν επίσης ο Τάσος Καρατζάς, χρόνια στο πλευρό του Μπάμπη Νικολαΐδη και ο πλέον άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Μπύρου Στέλιος Σαπουρίδης.


Η απόλυτη ταύτιση των απόψεων των δύο ανδρών έφερε την άμεση συμφωνία. Σε πολύ λίγη ώρα και μέσα σε μια εξαιρετικά εγκάρδια ατμόσφαιρα, βρέθηκε η χρυσή τομή σε κάθε λεπτομέρεια. Ο Γιάννης Μπύρος συνεπής σε όσα έχει δηλώσει μέχρι τώρα, είπε ότι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία για τον ίδιο είναι η άνοδος της ομάδας και ότι τον αφήνουν αδιάφορο οι τίτλοι και οι θέσεις.
Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Νικολαΐδης από την ημέρα που αποχώρησε από τα διοικητικά της Δόξας, πικραμένος από την συμπεριφορά κάποιων, δεν έπαυσε να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της Δόξας. Ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα, κάθε φορά που του γίνονταν κρούση να επιστρέψει, αυτό που ζητούσε ήταν παρουσία και συμπόρευση με άλλους δραμινούς επιχειρηματίες.
Φυσικά, ο λόγος δεν ήταν τόσο το οικονομικό όσο τα όσα είχαν συμβεί όταν ο ίδιος είχε αναλάβει στους ώμους του την Δόξα, μια ιστορία για την οποία πρέπει να τονιστεί ότι του κόστισε πολλά χρήματα. Ωστόσο με ένα συμπαίκτη σαν τον Γιάννη Μπύρο, γεμάτο όρεξη για αποτέλεσμα, ο Μπάμπης Νικολαΐδης βρήκε το ερέθισμα και την διάθεση να επιστρέψει και να προσφέρει στην δραμινή ομάδα, αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη, την προοπτική.
Με ενωμένες τις δυνάμεις των δύο επιτυχημένων επιχειρηματιών του νομού, η Δόξα έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα. Η γνώση και η οικονομική ευρωστία του Νικολαΐδη ενωμένη με την αντίστοιχη ευρωστία και το όραμα του Μπύρου είναι η καλύτερη συνταγή για την πολύπαθη ομάδα που έχει μπροστά της την χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει εκεί από όπου την έριξαν με την διοικητική ανεπάρκεια τους κάποιοι που ενεπλάκισαν σε προηγούμενα σχήματα ή τα επηρέασαν καταλυτικώς αρνητικά.
Μια τόσο δυνατή διοικητικά Δόξα, μπορεί έχοντας πάντα τον κόσμο στο πλευρό της να πετύχει πολλά. Πρώτα απ’ όλα και εφόσον όλα πάνε καλά, με τον σωστό σχεδιασμό μπορεί να προγραμματιστεί ο εορτασμός των εκατό χρόνων του συλλόγου με μια παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να είναι μόνιμα το παράδειγμα προς αποφυγή. Λάθη που είναι γνωστά και καταγεγραμμένα δεν επιτρέπεται να βγουν ξανά στον δρόμο της ομάδας.
«Ολοταχώς για άνοδο»
Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο Μπάμπης Νικολαΐδης στην «SportDrama»μιλώντας σήμερα με τον Σάκη Πετρόπουλο. Αυτή η δήλωση σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας σελίδας στην πορεία της Δόξας. Η επιστροφή στην δεύτερη κατηγορία είναι μονόδρομος και μπορεί να συντελεστεί άμεσα. Ωστόσο σε ότι αφορά το στήσιμο της νέας ομάδας αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον αναζητείται περισσότερη ψυχραιμία στις επιλογές των παικτών. Ήδη κοντεύει να συμπληρωθεί το κομμάτι εκείνο, μέσα στο έμψυχο υλικό, που αφορά τους ποδοσφαιριστές της περσινής ομάδας. Ο ενθουσιασμός του Γιάννη Μπύρου συμπληρώνεται πλέον με την εμπειρία του Μπάμπη Νικολαΐδη και ο σχεδιασμός παίρνει πλέον καινούργιους προσανατολισμούς.
Ο Κώστας Βασιλακάκης μαζί με στελέχη της διοίκησης μιλάει με διάφορους παίκτες. Από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκαν πολλά ονόματα στις λίστες επιλογής του Θρακιώτη τεχνικού. Άλλωστε αυτό είναι φυσικό όταν αφορά μια ομάδα του βεληνεκούς της Δόξας. Λογικό είναι ότι από τώρα και μετά αυτές οι προτάσεις θα αυξηθούν κάθετα σε αριθμό, μετά την χθεσινή εξέλιξη, καθώς η Δόξα θα είναι πλέον σε ρόλο φαβορί για την άνοδο.
Αναζήτηση τερματοφύλακα
Το θέμα των πρωτοκλασάτων παικτών που ζήτησε ο Γιάννης Μπύρος παραμένει. Οι παίκτες αυτοί αναζητούνται. Δυστυχώς όμως η τρίτη κατηγορία, η ερασιτεχνική λειτουργία της και η απουσία συμβολαίων που κατοχυρώνουν δεδουλευμένα, αποτελούν τροχοπέδη για πολλούς παίκτες των μεγάλων κατηγοριών. Ωστόσο στην Δόξα, οι άνθρωποι της θέλουν να ενισχύσουν το έμψυχο υλικό με την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, δύο πολύ καλών επιτελικών παικτών στον άξονα του κέντρου και δύο πλάγιων επιθετικών.
Στους τερματοφύλακες, αυτή τη στιγμή η ομάδα διαθέτει δύο, τον Παγκάκη που συμφώνησε πρόσφατα και τον Καράδαη που επέστρεψε από το εξωτερικό μετά την δίμηνη απουσία του. Ο Μένκα αν και κλήθηκε την περασμένη Δευτέρα να απαντήσει στην πρόταση της διοίκησης για ανανέωση, δεν απάντησε και ουσιαστικά δεν υπολογίζεται. Πληροφορίες τον φέρουν να μιλάει με διάφορες ομάδες. Συνεπώς στην Δόξα για αυτήν την τόσο νευραλγική θέση, αναζητείται ένας έμπειρος που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και από τα δοκάρια και θα τον προπονεί ο Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Από εκεί και πέρα, για τις υπόλοιπες κινήσεις το πλέον εύκολο είναι να αραδιάζονται οι λίστες με τα ονόματα που προτείνονται στην ομάδα και να μην βγαίνει η παραμικρή άκρη. Ωστόσο πέρα από την παραμονή του Πλούταρχου Μπάμπουρα, υπάρχει η παραμονή του Άγγελου Βραμέντζαλη που ο Βασιλακάκης και η διοίκηση θεωρούν παίκτη με προοπτική. Όλες οι άλλες περιπτώσεις είναι στην διαδικασία της αναμονής. Πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία είναι ποδοσφαιριστές όπως ο 30χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός Περικλής Μποσινάκης, καθώς και οι Γιόνδης και Καρλόπουλος. Ο τελευταίος ήταν στο στόχαστρο πολλών ομάδων στις οποίες είχε προσωπικούς και άλλους επαγγελματικούς λόγους για να υπογράψει, ωστόσο δείχνει να επιλέγει την προοπτική της Δόξας. Όμως μέχρι την τελική υπογραφή τίποτε και για κανέναν δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
Συνάντηση των οργανωμένων με Μπύρο
Συνάντηση με τον Γιάννη Μπύρο θα έχουν μέσα στην εβδομάδα οι οργανωμένοι οπαδοί της Δόξας. Αντιπροσωπεία του συνδέσμου των «Μαυραετών» θα συναντηθεί με τον επιχειρηματία για μια πρώτη επαφή και μια ανταλλαγή απόψεων. Οι συνδεσμήτες θα ακούσουν τις απόψεις του Γιάννη Μπύρου και θα του εκφράσουν τις δικές τους. Πάντως σε ότι αφορά την πρόταση Μπύρου για δωρεάν μεταφορά τους στα εκτός έδρας παιχνίδια, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ακολούθησε μια αρνητική απάντηση όπου τα μέλη του συνδέσμου τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του, αναφέροντας του ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν από μόνοι τους στα έξοδα και το κόστος κάλυψης της κάθε μετακίνησης. Τουλάχιστον στην συγκεκριμένη κατηγορία όπου οι αποστάσεις δεν είναι τραγικά μεγάλες…

ΠΗΓΗ: http://www.mikriliga.com/2016/06/25/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: