.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» (ΦΩΤΟ) - Από την ιστοσελίδα: http://filarmonikidoxatoy.webnode.gr/news/ekdilosi-moysiko-taxidi-allileggyis-foto/

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» (ΦΩΤΟ)

2015-11-15 22:36
ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
Μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση από όλες τις απόψεις ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Δοξάτου.
Όλοι τους ήταν «άριστοι» στο πόστο που αναλάβανε. Με μπροστάρη την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δοξάτου και συνεπικουρώντας οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και εθελοντές να δίνουν τον δικό τους «τόνο», η εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 11:45 μιας και η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχείς.





Την εκδήλωση παρακολουθήσανε πλέον των 500 ατόμων και πολλοί άλλοι που ήρθανε βάλανε ότι κρατούσαν από είδη πρώτης ανάγκης στο καλάθι απόρων που υπήρχε στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου και φεύγανε. Ήρθανε μόνο για το μεγαλείο της στιγμής και της ενίσχυσης, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.
Επίσης την εκδήλωση τιμήσανε με την παρουσίας τους, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης Δημήτριος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού – Νεολαίας και Δια βίου μάθησης Καλαμαριάς κα. Νικολλέτου – Σκάρλιου Βασιλική, ο Αντιδήμαρχος Δοξάτου κ. Τοκούτσης Παντελής, η προϊσταμένη του τμήματος κοινωνικής προστασίας του Δήμου μας κα. Τουρνά Εύα, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μουλιστάνος Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Γιαπαύλος Νίκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παπαδόπουλος Παρασκευάς, κα. Στυλίδου Μαρία, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Δοξάτου κ. Αλεξίου Νίκος, η Πρόεδρος του Τ.Δ. Αγίου Αθανασίου κα. Ακριτίδου Φωτεινή και τοπικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων κ.α.
Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Δοξάτου και την Αντιδήμαρχο Καλαμαριάς για το κίνητρο και την σημαντικότητα της ημέρας, για τον ιερό σκοπό της ενίσχυσης των άπορων οικογενειών, ξεκίνησε το πρόγραμμα η φιλαρμονική των μικρών μουσικών μας (μπαντίνας). Με ένα ρεπερτόριο 3 τραγουδιών δώσανε την πρώτη γεύση για την όμορφη συνέχεια του προγράμματος. Τα παιδάκια μας τα διεύθυνε ο Αρχιμουσικός του Δήμου κ. Πασχάλης Αθανάσιος.
Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε το μεγαλύτερο τμήμα φιλαρμονικής με 4 τραγούδια, συγκροτημένο από όλους τους μουσικούς του Δήμου Δοξάτου και Καλαμαριάς, του Αιγινίου και του Τμήματος Φιλαρμονικής του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Δοξάτου «Οι Φίλιπποι».
Κατόπιν ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Η σύμπραξη 200 περίπου χορωδών από την Καλαμαριά, την Κατερίνη, τον Αμυγδαλεώνα, τον Άγιο Αθανάσιο, του Δοξάτου «Σαπφώ», του Καλαμπακίου και των Κυργίων, ήταν εκεί. Ο ήχος που έβγαινε από τα όργανα των 80 περίπου μουσικών, «έδεσε» τέλεια στον υπέροχο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου με το τραγούδι των χορωδών και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.
Το μουσικό ταξίδι περιελάβανε αποσπάσματα από το Άξιον Εστί και Μάνου Χατζηδάκη. Τραγούδια ρεμπέτικου ρεπερτορίου ως πιο σύγχρονα ακούσματα. Η παράσταση κράτησε περίπου ως τις 13:50 (2 ώρες) και κράτησε τον κόσμο καθηλωμένο από το εξαιρετικό αποτέλεσμα της παρουσίασης που επιμελήθηκε άριστα ο Μαέστρος και Αρχιμουσικός της Καλαμαριάς κ. Κούκας Ιωάννης.
Καθ’ όλη την διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης με τον βιντεοπροβολέα γυρισμένο στο τοίχο το κοινό έβλεπε μία παρουσίαση των τοπικών ιδιωμάτων και των συμμετεχόντων της εκδήλωσης. Την παρουσίαση ετοίμασε με πολύ μεράκι η Δημοτική Σύμβουλο κα. Στυλίδου Μαρία.
Στο τέλος την εκδήλωσης ο κ. Κούκας κάλεσε κοντά του, τους μαέστρους όλων των χορωδιών του Δήμου Δοξάτου για να τους ευχαριστήσει και δημόσια για την συμβολή τους και την βοήθεια που του παρείχαν στην εκμάθηση των τραγουδιών από τους χορωδούς τους. Επίσης, δοθήκανε αναμνηστικά δώρα στους εκλεκτούς καλεσμένους μας από την Καλαμαριά. Τον Μαέστρο τους κ.Κούκα Ιωάννη, βράβευσε ο συνάδελφός του, του Δήμου μας κ. Πασχάλης Αθανάσιος και την Αντιδήμαρχο Καλαμαριάς ο Δήμαρχος Δοξάτου.
Κατόπιν όλοι οι μουσικοί, χορωδοί και επίσημοι, μετέβησαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δοξάτου όπου εκεί οι απίθανες κυρίες των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Αθανασίου και Δοξάτου περιμένανε με πλήρη ετοιμασία και ένα εξαιρετικό μπουφέ για να προσφέρουν τοπικούς μεζέδες, γλυκίσματα, αναψυκτικά, χυμούς, μπύρες και τοπικό βιολογικό κρασί. Συγχαρητήρια σε όλες.
Θα πρέπει να τονίσουμε το πλήθος ευχαριστιών που εισπράξαμε όλοι οι εθελοντικοί φορείς για την οργάνωση της ημέρας από όλους τους παρόντες επισκέπτες αλλά κυρίως τους φιλοξενούμενούς μας.
Ευχαριστούμε και εμείς με την σειρά μας όλους όσους δώσανε το παρόν στην εκδήλωση. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς : Τζιβανάκη Ιωάννη για την ηχητική κάλυψη, το Ξενοδοχείο Αχίλλειον Παλλάς, την κα. Χορόζογλου Τούλα για τα άνθη που προσέφερε και την Ταβέρνα «Πλατάνια». Επίσης ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τα Μ.Μ.Ε. StarTV Δράμας, Ράδιο Melody Δοξάτου, και την ιστοσελίδα Dramini.gr.
Την εκδήλωση παρουσίασε η υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ξανθή Γιαννοπούλου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει και «δεύτερο» μέρος. Θα ανταποδοθεί από τον Δήμο Καλαμαριάς το προσεχές Σάββατο 21/11/2015 και ώρα 19:00 στη Θεατρική αίθουσα του ΕΠΑΛ. Και βέβαια όλοι οι συμμετέχοντες του Δήμου μας θα είναι εκεί, όπως και ο Σύλλογός μας.
Για το Δ.Σ.
Μουλιστάνος Ηλίας
Πρόεδρος Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Δοξάτου - «Οι Φίλιπποι».


Διαβάστε περισσότερα: http://filarmonikidoxatoy.webnode.gr/news/ekdilosi-moysiko-taxidi-allileggyis-foto/
Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: http://www.webnode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: