.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26


         
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26 (Ίδιο κακόγουστο έργο)
Την Πέμπτη, 29/10/2014, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση (23η) στις 17:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου  δέκα επτά θέματα ημερήσιας διάταξης.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε πάλι με καθυστέρηση 40 min. Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά την έναρξη των τακτικών θεμάτων 21/27  [3/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 6/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 11/15 από τη Συμπολίτευση και ένας (1) ανεξάρτητος].
Η Α.Π. έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα προς τη Δημοτική αρχή:




1.      Γιατί δεν της παραχωρείται κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος για την λειτουργία της ως οφείλει εκ του νόμου να παραχωρήσει η Δημοτική Αρχή   και αναγκάζεται να προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας;                                                          
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής δια στόματος του Πρόεδρου του Δ.Σ. είναι ότι, σας έχει δοθεί χώρος κατά τις ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου και δεν μπορεί να σας δοθεί άλλες ώρες γιατί δεν φυλάσσεται ο χώρος.
Αναρωτιόμαστε κάθε Τετάρτη και όχι μόνο που συνεδριάζει η Παράταξη του Δημάρχου ο χώρος φυλάσσεται; Δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας. Αλήθεια από πού απορρέει το ιδιοκτησιακό δικαίωμα του δημάρχου και των επιτελών του, ποια ανάγκη τους ικανοποιεί; Δεν θα μας σταματήσουν. Συνεχίζουμε.
2.     Υπάρχει μικροβιολογική ανάλυση του νερού στην Δ.Ε. Καλαμπακίου που δεν δείχνει καλά στοιχεία, τι ακριβώς συμβαίνει κ. Δήμαρχε;
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι εδώ και λίγες ημέρες έμαθε για το πρόβλημα της βλάβης του «χλωριώτη»  και έχει φροντίσει για αυτό. Μάλιστα ανέφερε ότι υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα στην χλωρίωση του νερού των Κυργίων γιατί το νερό δεν χλωριωνόταν ποτέ(!) και έχει φροντίσει και γι αυτό.
Δηλώσαμε ότι θα ζητήσουμε όλα τα στοιχεία από την Υπηρεσία του Δήμου (πράγμα το οποίο έγινε την επομένη ημέρα) και θα επανέλθουμε στο πολύ σημαντικό  ζήτημα υγείας των Δημοτών μας.
Στην συνέχεια ήρθαν προς συζήτηση έξι (6) θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για τα πέντε εξ αυτών παρά μόνον τους τίτλους των θεμάτων.
Το 1ο θέμα που αφορούσε την 20η αναμόρφωση προϋπολογισμού καταψηφίστηκε γιατί ζητήσαμε να εισηγηθούν μόνο τις πραγματικά αναγκαίες αναμορφώσεις κωδικών (Χλωριωτές , χημικό υλικό, φόρο και προγραμματική σύμβαση) η Δημοτική Αρχή δεν το
δέχθηκε θεώρησε ότι έκτακτο είναι ακόμη και η δημιουργία νέας Ιστοσελίδας του Δήμου αξίας μάλιστα 8.000€ (μεγάλη ανάγκη) με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί το θέμα.
Τα δύο εξ αυτών αποσύρθηκαν γιατί σχετιζόταν με το πρώτο και τα υπόλοιπα τρία ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Μετά από ολιγόλεπτο διάλλειμα συνεχίστηκε η συζήτηση με τα 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Τα πέντε πρώτα από αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Το 6ο θέμα αφορούσε τα απολογιστικά στοιχεία του Γ΄ τριμήνου προϋπολογισμού 2015.
Η Α.Π. δήλωσε οτι ο προϋπολογισμός δεν ήταν προϊόν σύνθεσης και συλλογικής προσπάθειας και δεν τον ψηφίσαμε, πόσο μάλιστα να ψηφίσουμε τα απολογιστικά στοιχεία, τα οποία δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε αλλά δεν είναι και δικής μας πολιτικής επιλογής οι δαπάνες και συνεπώς δηλώνουμε παρών. Το θέμα ψηφίστηκε με πλειοψηφία.
Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος Δ.Σ. κ. Μόρφης Σ.
Τα θέματα 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 και 16 αφορούσαν τον καθορισμό αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου.
Δύο από αυτά(7ο και 8ο) ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Τα υπόλοιπα κατά πλειοψηφία.
Η Α.Π. καταψήφισε τα θέματα γιατί: πρώτον οι εισηγήσεις δεν ήταν ολοκληρωμένες επειδή έλειπαν βασικά στοιχεία των υποθέσεων (βέβαια τα αναζητήσαμε και μας τα παρέδωσαν αλλά δεν τα γνώριζαν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι), δεύτερον όλες οι αμοιβές προτείνεται  από τη Δημοτική Αρχή να αυξηθούν σε σχέση με τον ¨πίνακα αμοιβών δικηγόρων¨ (Ν. 4205/2013 παραρτήματα) και να πολλαπλασιαστούν χωρίς τα νομικά  αυτά ζητήματα να ¨έχουν ιδιαίτερη σημασία ή σπουδαιότητα και να απαιτούν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία¨ (Ν. 3463/2006 άρθρο 281 παράγραφος 3) και τρίτον γιατί δεν προσλαμβάνουμε νομικούς όπως έχουμε το δικαίωμα από τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου μας;
Να σημειώσουμε ότι τα θέματα 12 και 13 αφορούσαν προσφυγή του Δήμου μας κατά απόφασης του Γ.Γ. της Αποκ. Δ/σης Μακ. Θράκης ο οποίος δικαίωνε υπάλληλο του Δήμου μας σε προσφυγές του κατά αποφάσεων του νυν Δημάρχου. Για το θέμα αυτό και για τα πειθαρχικά που εξελίσσονται συνεχώς στο Δήμο μας θα επανέλθουμε.
Το 17ο θέμα αφορούσε την πληρωμή δαπάνης του γηπέδου 5Χ5 στην Δ.Κ. Δοξάτου. Ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή να πληρωθεί από τα χρήματα του ταμείου του Δήμου και όταν έρθουν από το πρόγραμμα LEADER να αποδοθούν στο Δήμο.
Η Α.Π. καταψήφισε το θέμα γιατί, υπάρχουν απλήρωτοι συμβασιούχοι υπάλληλοι στο Δήμο μας και γιατί σε όλους τους ιδιώτες ή οργανισμούς και φορείς που δεν έχουν ταμείο υπάρχει πρόβλημα στην συνέχιση του έργου; Φυσικά απάντηση δεν λάβαμε.

Καλαμπάκι, 7 Νοέμβρη 2015
                                                        Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                                          Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου
                                                          Ελένη Κωνσταντινίδου
                                                                     Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: