.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 0-1 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "16" - 23 ΣΕΠ 2015







Σπουδαία πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Δράμας πήραν μέσα στη δύσκολη έδρα του Καλαμπακίου οι Φίλιπποι Δοξάτου το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πολλών θεατών που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο του Καλαμπακίου ( περίπου 130 οι θεατές, γύρω στους 30 οι φίλοι των Φιλίππων) μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν τελικά με 0-1.





"Χρυσός" σκόρερ ο Μάριος Καρατζόγλου, στο 57', όταν εκμεταλλευόμενος εξαιρετική διαγώνια πάσα του άλλου Μάριου της ομάδας, του Ζάχαρη, πλάσσαρε ιδανικά και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του πολύ καλού τερματοφύλακα του Καλαμπακίου.

Με την έναρξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Καλαμπακίου (στο 5' απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλή θέση, η μπάλα στο τείχος, και στο 12' σουτ του θεοφανίδη από καλή θέση, απέκρουσε ο τερματοφύλακας), οι γηπεδούχοι έπαιρναν "μέτρα" στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα και στο 20΄ είχαν την πρώτη καλή φάση όταν σουτ από καλή θέση κατέληξε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ακόμη καλύτερη ευκαιρία για την Α.Ε.Κ., όταν επιθετικός βρέθηκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, έκανε το πλασέ αλλά ο πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Κ. Καραγιαννίδης απέκρουσε.

Στο 27' απευθείας εκτέλεση φάουλ για τους γηπεδούχους, και πάλι ο τερματοφύλακας του Δοξάτου ενήργησε σωστά και με διπλή απόκρουση δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ.

Στο 39' αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες (!), και οι δύο για διαμαρτυρία, σε αμυντικό του Καλαμπακίου, σημείο φυσικά καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Σίγουρα λάθος μοιραίο του ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ., ακόμη κι αν είχε δίκιο για τη φάση για την οποία διαμαρτυρόταν (ποδοσφαιριστής του Δοξάτου διεκδίκησε και κέρδισε τη μπάλα με τάκλιν το οποίο θα μπορούσε να δοθεί φάουλ).

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Τζιβανάκης, πάντα μεγάλος "πονοκέφαλος" για κάθε αντίπαλη άμυνα και έδειξε νωρίς - νωρίς πόσο επικίνδυνος είναι κάνοντας ένα συρτό σουτ στο 47' με τη μπάλα να περνάει αρκετά κοντά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κ. Καραγιαννίδη.

Στο 50' δημιουργήθηκε επικίνδυνη κατάσταση στην εστία των γηπεδούχων όταν ο Ζάχαρης μέσα απ΄την περιοχή προσπάθησε να πασσάρει αλλά πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί.

Στο επόμενο λεπτό διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από όμορφη αντεπίθεση ένας επιθετικός βρέθηκε σε θέσης βολής με τον Παντζαρίδη να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να διώχνει σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση του οποίου η μπάλα βρέθηκε λίγο έξω απ΄την περιοχή, πραγματοποιήθηκε καλό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Δοξάτου για άλλη μια φορά ήταν εκεί.

Συναρπαστικό το παιχνίδι, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να μην φαίνονται επηρεασμένοι από την αποβολή.

Στο 57' όμως είχαμε την εξαιρετική συνεργασία των δύο Μάριων της ομάδας του Δοξάτου και ο Μάριος Καρατζόγλου έδειξε την κλάση του πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ που προκάλεσε τους έντονους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του αλλά και των οπαδών των Φιλίππων στην κερκίδα (από τις λίγες φορές που ακούστηκε τόσο έντονα η ιαχή "γκολ" από τους φίλους των Φιλίππων..).

Ο αγώνας απέκτησε "άγρια" ομορφιά κυρίως από το 75' περίπου και μετά, με τους γηπεδούχους, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, να πιέζουν για την ισοφάριση, δίνοντας όμως μεγάλους χώρους στους επιθετικούς του Δοξάτου.

Στο 74' ο Καρατζόγλου βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Καλαμπακίου, αλλά πρόλαβε ένας αμυντικός και έδιωξε την τελευταία στιγμή.

Στο 78' είχαμε μια φάση που πιθανώς δικαίως διαμαρτύρεται η Α.Ε.Κ., όταν σε μια φάση στο κέντρο του Δοξάτου υπήρχε μαρκάρισμα σε μέσο των γηπεδούχων, η φάση πολύ γρήγορα συνεχίστηκε με μεγάλη μπαλιά προς τον Τζιβανάκη, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων που τον επιτηρούσε έχασε την ισορροπία του, και ενώ φαινόταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Φιλίππους, ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή που καταλόγισε φάουλ στη φάση του κέντρου..

Στο 82΄μεγάλη ευκαιρία για το Δοξάτο με τον Ηλία Κωνσταντινίδη (που στο 68' πέρασε στον αγώνα στη θέση του Αποστολίδη και έδωσε μεγάλη "φρεσκάδα" στην επίθεση), ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση , αν και αρκετά πλάγια, με έναν αμυντικό όμως των γηπεδούχων να προλαβαίνει να μαρκάρει πάνω στο σουτ και να απομακρύνει.

Στο 83' ο Τζιβανάκης επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Κ. Καραγιαννίδη με ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να μην κάνει το χατήρι στον επιθετικό των γηπεδούχων περνώντας λίγο πάνω απ το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι, όσο περνούσε η ώρα, ρίσκαραν ακόμη περισσότερο, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνεχώς χώρους και στο 87' ο Κωνσταντινίδης και πάλι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, δέχθηκε ένα μαρκάρισμα που φάνηκε από την κερκίδα ως ανατροπή, αλλά ο κ. Παρχαρίδης είχε διαφορετική γνώμη και "κιτρίνισε" τον Κωνσταντινίδη για "θέατρο".

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Ηλίας Κωνσταντινίδης από πολύ κοντά αλλά αρκετά πλάγια πλάσσαρε με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 90' φάουλ για το Καλαμπάκι, η αγωνία στο "φουλ" για τους φίλους των Φιλίππων στην κερκίδα, αλλά η σέντρα που πραγματοποιήθηκε δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 92' αντεπίθεση των γηπεδούχων, επικίνδυνο σουτ από καλή θέση με τον Κ. Καραγιαννίδη να αποκρούει εξαιρετικά αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες των φιλάθλων της ομάδας του.

Ο αγώνας όμως δεν είχε τελειώσει ακόμη!

Στο 94' ο κ. Παρχαρίδης κατελόγισε φάουλ λίγο έξω απ΄ τη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Δοξάτου, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φίλων των Φιλίππων που θεωρούσαν πως το φάουλ έπρεπε να δοθεί υπέρ του αμυντικού του Δοξάτου!

Πολύ καλή απευθείας εκτέλεση, ο "Γκαλιούρας" (έτσι τον φωνάζουν χαϊδευτικά οι φίλοι του) ήταν και πάλι στο σωστό σημείο και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Δευτερόλεπτα μετά ο "άρχοντας" της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη πρόκριση απέναντι σε έναν πολύ καλό και μαχητικό αντίπαλο και μέσα σε μια αρκετά δύσκολη έδρα.

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Παντζαρίδης - Γ. Καραγιαννίδης - Σερέτης - Ν. Νότας - Αυγητίδης - Ζάχαρης - θεοδωράκης (75' Δεληολάνης) - Θεοφανίδης - Αποστολίδης (68' Κωνσταντινίδης) - Καρατζόγλου (90+3' Παπακώστας).

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Μυλόπουλος - Ανατολούς - Χιωτάκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: