.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΛΙΠΠΟΙ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 3-0 - «Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει»




Με σπουδαία απόδοση στο 2ο ημίχρονο, οι Φίλιπποι Δοξάτου πήραν τη νίκη με 3-0 απέναντι στην καλή, και κυρίως "καθαρή" ομάδα του Άρη Φωτολίβους, που χωρίς σκοπιμότητες ήρθε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και για ένα ημίχρονο αντιστάθηκε σθεναρά στις "ορέξεις" των γηπεδούχων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε απειλητική για την εστία του Παπαδόπουλου.





Οι γηπεδούχοι δυσκολευόντουσαν αρκετά να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες όπως συνηθίζουν, κυρίως μέσα στο Δοξάτο, και οι επιθετικοί τους ήταν "μπλοκαρισμένοι" πολύ καλά από τους αμυντικούς του Άρη Φωτολίβους. Βέβαια, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες σε φάσεις που προήλθαν κυρίως από στημένες "μπάλες", αλλά η άμυνα των αντιπάλων παρουσίαζε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, και ο τερματοφύλακάς τους πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις..

Στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους, όπου μετά από προσπάθεια του Γιώργου Πολυχρονίδη μέσα στην περιοχή, η μπάλα "έγλειψε" το αριστερό δοκάρι.

Το Φωτολίβος "απάντησε" στο 9ο λεπτό με ένα σουτ από καλή θέση που κατέληξε άουτ, κάνοντας τους αρκετούς φίλους του Άρη (που έδωσαν "χρώμα" στο γήπεδο του Δοξάτου με τα πανώ τους..)  να χειροκροτήσουν την προσπάθεια της ομάδας τους.

Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 23', όταν μετά από έξοχη εκτέλεση φάουλ του Τόλη Θεοφανίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων προέβη  σε σπουδαία απόκρουση ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στο αριστερό "παραθυράκι" της εστίας του. Στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Μάριος Ζάχαρης δεν μπόρεσε από το ύψος περίπου της μικρής περιοχής να σκοράρει, αφού δεν βρήκε καλά τη μπάλα.

Στο 30΄καλό σουτ του Θεοφανίδη, λίγο άουτ.

Στο 33' νέα πολύ καλή εκτέλεση φάουλ και πάλι από τον Θεοφανίδη, ξανά ο τερματοφύλακας έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 38' ο Αποστολίδης στάθηκε άτυχος αφού η κεφαλιά - ψαράκι που επιχείρησε δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 44' καλή ευκαιρία για το Φωτολίβος, αλλά το σουτ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι "BLUE DEVILS", αν και λίγοι αριθμητικά, αποφάσισαν να "κάνουν κερκίδα" και με τις φωνές τους και το τύμπανο να βοηθήσουν ενεργά την ομάδα τους ώστε να υπερκεράσει το εμπόδιο των σκληροτράχηλων φιλοξενούμενων..

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Βασιλακάκης πέρασε στον αγώνα στη θέση του Γιάννη Ζαπουνίδη, μια κίνηση - ματ από τον κόουτς κ. Γιάννη Τσεβρετζή..

Οι γηπεδούχοι, υπό τον ήχο του τύμπανου και των συνθημάτων των νεαρών φίλων τους, με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου έδειξαν πως ήθελαν να "τελειώσουν" νωρίς τον αγώνα πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ, κάτι που κατάφεραν στο 49', με φοβερή γκολάρα από τον Πάρη Αποστολίδη, που δοκίμασε το πόδι του από αρκετά μεγάλη απόσταση και η μπάλα κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων..

Στο 56' σουτ του Πολυχρονίδη απέκρουσε ο πολύ καλός τερματοφύλακας.

Στο 60' σουτ του Θεοφανίδη από καλή θέση μέσα από την περιοχή - άουτ.

Στο 61' όμορφη προσπάθεια των γηπεδούχων, σκόρερ αυτη τη φορά ο Βασιλακάκης, ο οποίος απέφυγε τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, "υποχρεώνοντας" τους BLUE DEVILS να φωνάξουν ρυθμικά το όνομά του...

Δύο λεπτά αργότερα, στο 63', ο Πολυχρονίδης έκανε αυτό που κάνει τόσα πολλά χρόνια τώρα: σκόραρε με υποδειγματικό πλασέ κάνοντας το 3-0, και μετά από λίγο άκουσε και αυτός ρυθμικά το όνομά του από την κερκίδα..

Οι γηπεδόυχοι δεν "χαλάρωσαν", παρόλο που ουσιαστικά το ματς είχε "τελειώσει", συνέχισαν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους, και μάλλον το τελικό αποτέλεσμα τους "αδικεί" σε ό, τι αφορά το τελικό σκορ!

Στο 69' σουτ του Γιάννη Μπαρμπουτέλη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, στο 73' νέο σουτ του Θεοφανίδη, ξανά ο τερματοφύλακας έδειξε την κλάση του, στο 74΄, μετά από κλασσική επιθετική ενέργεια των Φιλίππων, ο Δημήτρης Τουρφαντίδης από καλή θέση σούταρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το "χατήρι", στο 76' στη θέση του Ηλία Κωνσταντινίδη, που αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους, ο νεαρός Νίκος Νότας και οι φίλοι του στην κερκίδα τον χαιρέτησαν φωνάζοντας τη φράση που λέει ο Φουστέρ του Ολυμπιακού στη γνωστή διαφήμιση: "Που είσαι ρε Νικόλα ;" ενώ δεν είχαν ξεχάσει και τον Ανδρέα Μόσχο που είχε την ονομαστική του γιορτή, στο 81' και στο 85' τα σουτ που επιχείρησαν οι Πολυχρονίδης- Θεοφανίδης δεν κατέληξαν σε γκολ, όπως και η προσπάθεια του Ζάχαρη στο 86' , που "τρύπωσε" σαν "κρυφό" σέντερ - φορ στην "καρδιά"  της άμυνας, αλλά το "τελείωμα" που επιχείρησε  δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον ίδιο (που θα σκόραρε για πρώτη φορά φέτος..) και για την ομάδα του, ένα λεπτό αργότερα, στο 87', ο Πολυχρονίδης άκουσε το ζεστό χειροκρότημα των πιστών φίλων των Φιλίππων όταν αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Ελμπασίδη,  και μετά από μερικά λεπτά ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Χριστοφορίδη, τα ¨λιοντάρια" του κ. Τσεβρετζή συγκεντρώθηκαν, αγκαλιασμένοι σε κύκλο, στο κέντρο του γηπέδου, φώναξαν δυνατά  ΔΟΞΑΤΟ, χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους και ανταπέδωσαν, ενώ οι BLUE DEVILS δεν έλεγαν να σταματήσουν τα τραγούδια τους!

Κλείνω την αναφορά στον αγώνα με τη φράση - κλισέ, αλλά που πιστεύω πως ανταποκρίνεται απόλυτα στην αλήθεια : ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ !

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος, Ζαπουνίδης (46' Βασιλακάκης), Μόσχος, Μπαρμπουτέλης, Τουλούπης, Τουρφαντίδης, Ζάχαρης, Αποστολίδης, Κωνσταντινίδης (76' Νίκος Νότας), Θεοφανίδης, Πολυχρονίδης (87' Ελμπασίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: