.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Μαυρααετών σχετικά με το 'Μια μέρα και μια νύχτα για τη Δράμα".


"Δεν ταιριάζετε σου λέω"
 
Μέσα στην παρέλαση φαιδρότητας των διάφορων διοικήσεων της ΠΑΕ Δόξα Δράμας των τελευταίων χρόνων ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη φαιδρό επεισόδιο, έτσι 'σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε'.
Είδαμε λοιπόν στην πρόσφατη κινητοποίηση με τίτλο 'μια μέρα και μια νύχτα για τη Δράμα' τη Δόξα να καλείται στην πρωινή συγκέντρωση, όπου βεβαίως πολύ καλά έκανε και ανταποκρίθηκε θετικά και είδαμε και τα μέλη της ομάδας να φωτογραφίζονται για την προώθηση του σκοπού αυτού. Η χαρά μας όμως δεν κράτησε ούτε μισή μέρα, αφού το απόγευμα, από όλους τους καταστηματάρχες της Δράμας, ο ένας που βρήκε να ανοίξει τυχαίνει να είναι μέλος της διοίκησης πρωτοδικείου, την οποία η ειρηνοδίκης διόρισε ύστερα από υπόδειξη του ΓΣ του κυρίου Παπασταφίδα. Και μάλιστα άνοιξε επιχειρήση του είδους αυτού (καφετέρια) που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση και, ακόμα χειρότερα, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Ελευθερίας, τον χώρο δηλαδή της συγκέντρωσης, εξοργίζοντας δικαιότατα τους συμπολίτες μας.....

 
“...τόσο αντικειμενικά στο λέω...”
 
Πέρα από το προφανώς καταδικαστέο της πράξης, είναι και φαιδρό το πόσο εύκολα και γρήγορα ξεσκεπάζει το γεγονός ότι αυτό το σχήμα δεν έχει καμιά απολύτως συνοχή. Είναι μία συμμαχία ανθρώπων, ο καθένας από τους οποίους έχει εντελώς διαφορετικούς και συνήθως ιδιοτελείς σκοπούς. Άλλοι θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες του ιδιοκτήτη για την κατάντια της ομάδας, άλλοι είναι εκεί ως τοποτηρητές και 'αντ'αυτού' αυτών που πραγματικά διοικούν τη Δόξα, κρύβοντας και τις δικές τους ευθύνες για όλο αυτό που έχει συμβεί στη Δόξα, άλλοι είναι για την προβολή, που θα τους εξασφαλίσει πολιτικές ευκαιρίες, άλλοι για την απλή και ανυστερόβουλη λεζάντα (ψώνιο), κάποιοι γιατί ίσως όντως πίστεψαν ότι θα βοηθήσουν και άλλοι για να εξασφαλίσουν ότι οι όποιοι πόροι της ομάδας θα δαπανώνται έτσι ώστε να εξυπηρετούν δικούς τους ανθρώπους. Τέλος, μπορεί να είναι και κάποιοι που ονειρεύονται με μοχλό τον κόσμο να αναγκάσουν το Σάμιο να πουλήσει σε άνθρωπο της αρεσκείας τους, εξασφαλίζοντας έτσι θέση στην ομάδα και στο μέλλον. Δύσκολα όμως μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο άνθρωποι που κάνουν ανίερες συμμαχίες με αυτούς που βρίζουν τον κόσμο ή προσβάλλουν το αίσθημά του.
Το ερώτημα του αποσβολωμένου πλέον Δραμινού και Δοξαίου είναι πότε επιτέλους θα 'μαζέψουν' τη συγκεκριμένη συνιστώσα που διαρκώς επιθυμεί την κόντρα με τον κόσμο και της οποίας τοποτηρητής (ένας από τους πολλούς) είναι ο συγκεκριμένος, άγνωστος μέχρι πρότινος για τα δοξαϊκά του αισθήματα, καταστηματάρχης. Και, αφού επιτέλους δεν ταιριάζετε, δήθεν, εσείς οι υπόλοιποι, γιατί 'συμπεθεριάζετε'; Τόσο πολύ σας ενώνει το μίσος για το Σύνδεσμο, που βλέπετε φαντάσματα; Μη στενοχωριέστε, εμείς δε σκοπεύουμε να διοικήσουμε την ΠΑΕ ποτέ. Αλλά και δεν πρόκειται να πάψουμε να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, όσες συμμαχίες και αν κάνετε.
 
“...και ας τις φίλες σου να λένε το αντίθετο...”
 
Οι φίλοι σου, αυτοί που σε έβαλαν στη διοίκηση της Δόξας ως αντ'αυτών, προφανώς δε θα σου πούνε την αλήθεια. Θα σου πούν πως δεν πρέπει να νοιάζεσαι για τις ευθύνες που φέρει ένα μέλος της διοίκησης της Δόξας, έναντι της κοινωνίας της πόλης. Θα σου πούν ότι 'η δουλειά είναι εύκολη', γιατί προφανώς τους σώνονται οι μπροστινοί. Μάθε όμως, ότι συγχωροχάρτι για απρέπειες δε δίνει η κοινωνία της Δόξας σε κανέναν χθεσινό Δοξαίο ή μπροστινό κανενός, ούτε είναι όλοι οι απλοί φίλαθλοι αναγκασμένοι να κάνουν τον ντεντέκτιβ για να βρούνε τέτοια πράγματα. Με άλλα λόγια, είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου και τις παραλείψεις σου στα μάτια της δραμινής κοινωνίας.
 
“...ξέρεις μάτια μου πού μένω...”
 
Σωστά, στη Δράμα μένω. Και η Δόξα, μιας και είσαι καινούργιος στα δικά της και πρέπει να σας τα λέμε κάθε τρεις και λίγο, είναι ένας έντιμος και δίκαιος σκοπός ζωής. Επειδή στην παραπάνω πρόταση μπορεί να έχεις 3-4 άγνωστες λέξεις, δε θα σου το κάνουμε πενηνταράκια. Δέξου το αξιωματικά, αυτό είναι. Και ως τέτοιος, είναι αναγκασμένη να στηρίζει κάθε άλλον έντιμο και δίκαιο σκοπό της δραμινής κοινωνίας, την οποία πρέπει να αφουγκράζεται και να αποφεύγει να την προκαλεί. Η Δόξα έχει πρωτοστατήσει σε κάθε έντιμο αγώνα, πράγμα που θα γνώριζες αν ήξερες το σύνολο της ιστορίας της και όχι μόνο ότι έπαιξε 3 τελικούς Κυπέλλου.
Άσε λοιπόν το τι λένε οι 'φίλοι σου' και βγες και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, όχι ως μαγαζάτορας, αλλά ως μέλος της διοίκησης της ομάδας που η συμπεριφορά σου διαπόμπευσε. Ή ακόμα καλύτερα, παραιτήσου. Ολόκληρος Γουντσίδης, που δεν είναι και στο συμβούλιο της Δόξας, που είναι χορηγός της Δόξας για χρόνια, που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες δραμινές οικογένειες, που έκλεισε τα 2 κεντρικά του καταστήματα (χωρίς να είναι αυτά στην πλατεία), που είχε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ανοικτές, κατάλαβε άμεσα το μεγάλο ολίσθημά του και ζήτησε γενναία δημόσια συγγνώμη, την ίδια μέρα. Και εσένα σε έχουν δασκαλέψει κάποιοι ότι 'το μαγαζί είναι δικό μας' και άρα δεν έχεις καμιά συγγνώμη να ζητήσεις, έτσι; Και εδώ και μια βδομάδα συνεχίζεις να σφυρίζεις αδιάφορα;
Εκτός βέβαια αν...
 
“...από αντίδραση, το ξέρω, το έκανες κι αυτό...”
 
Τις αντιδράσεις σας, τις προσωπικές, να τις κρατάτε για το σπίτι σας, ή έστω για το μαγαζί σας όταν ΔΕΝ είστε μέλη της διοίκησης της μεγάλης Δόξας. Δε χρωστάμε τίποτε να γυρνάμε την πόλη για να μπαλώσουμε τις ζημιές που κάνουν κάτι τέτοιες 'αντιδράσεις'. Μετά κλαίγεστε που δεν έρχεται ο κόσμος. Που δεν έρχεται δηλαδή αυτός που έχασε το μεροκάματό του, να το δώσει σε αυτόν που πήγε να επωφεληθεί από τη δική του απώλεια...
Η υπόλοιπη διοίκηση, έχει 2 επιλογές. Είτε θα τον βάλετε να ζητήσει ξεκάθαρη και ειλικρινή δημόσια συγγνώμη, είτε θα 'αποδεχτείτε την παραίτησή του'. Σε εισαγωγικά, γιατί παραιτήσεις εκτός πρακτικών και χωρίς αριθμούς πρωτοκόλλου, που διαδίδετε ότι υπήρξαν αλλά δεν έγιναν αποδεκτές, είναι λόγια του αέρα. Ακόμα και αν υπήρξε, έπρεπε να γίνει αποδεκτή.

Με τιμή, ΣΦ Δόξας Δράμας “Μαυραετοί”


ΠΗΓΗ: http://www.draminaspor.gr/gr/index.php/2010-08-20-06-15-36/2010-08-20-16-18-49/2970--q.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: