.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

O Τάσος Καρκαντζέλης,απο το Δοξάτο μέλος της προσωρινής επιτροπής της “Δυναμικής Ελλάδος” του Ηλία Μόσιαλου


O Τάσος Καρκαντζέλης,απο το Δοξάτο μέλος της προσωρινής επιτροπής της “Δυναμικής Ελλάδος” του Ηλία Μόσιαλου

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο Τάσος Καρκαντζέλης θα εισηγηθεί το θέμα   «Ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα έφτιαξε ένα παρασιτικό οικονομικό μοντέλο. Πώς το αλλάζουμε αυτό».


Κάτω από αυτό το πρίσμα η συνάντηση θα έχει ιδιαίτερη σημασία για όλη την ελληνική περιφέρεια. Θα βάλει τις βάσεις για μια ανάπτυξη που δεν θα στηρίζεται στην Αθήνα αλλά θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα όλης της Ελλάδας. Που θα ενδυναμώνει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιφέρειας και θα απελευθερώνει την Δυναμική Ελλάδα. Ο  Τάσος Καρκαντζέλης  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δοξάτο της Δράμας από μικρός είχε ανησυχίες για το περιβάλλον και την τεχνολογία.   Έτσι μετά από τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Κρήτης ( Μηχανικός παραγωγής) και  εργαζόμενος σε πολλές επιχειρήσεις και του νομού Δράμας δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ενέργειας ,παράλληλα  δεν έπαψε να  δραστηριοποιείται και να προωθεί ιδέες στον τομέα περιβάλλοντος και ανάπτυξης. Στην σύντομη κουβέντα που είχαμε ο Τάσος Καρκαντζέλης μας   εξέφρασε τις σκέψεις του λέγοντας :
“Νομίζω λοιπόν πως ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ να προσπαθήσουμε, γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας. Αλλά και στους γονείς μας που πρόσφεραν πολύ αίμα και ιδρώτα για να έχουμε εμείς την τιμή να είμαστε Ευρωπαίοι.”
Διαβάστε  άλλες σκέψεις του Τάσου Καρκαντζέλη:
Από ποιους θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας
Ακολουθεί δελτίο τύπου της κίνησεις πολιτών  για την εκδήλωση :
Η «Δυναμική Ελλάδα» διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
με θέμα συζήτησης:
«Πολιτική ανασύνθεση για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημιουργίας»

την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 7.30 μμ., στο καφέ Ξαρχάκος,
στο πάρκο ακριβώς απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο.
Τα μέλη της προσωρινής επιτροπής πρωτοβουλίας: Ορέστης Καλογήρου Καθηγητής ΑΠΘ, Τάσος ΚαρκαντζέληςΜηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής London School of Economics και Λίνα Παπαδοπούλου Επίκ. Καθηγήτρια ΑΠΘ θα ανοίξουν τη συζήτηση με σύντομες παρεμβάσεις.
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση της προσωρινής επιτροπής της «Δυναμικής Ελλάδας» στη Λάρισα, ώρα 11-19 μμ. στο ξενοδοχείο Divani. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα φυσιογνωμίας και οργανωτικά θέματα.
Η «Δυναμική Ελλάδα» είναι μια κίνηση πολιτών που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον αυτής της χώρας και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σύνθεση των προοδευτικών ιδεών. Είναι ένας χώρος συνεύρεσης και επεξεργασιών πολιτικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πράξη. Εδώ συναντιούνται οι σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από την ιδιαίτερη αφετηρία τους και το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στοχεύουν στην υποστήριξη μιας ανταγωνιστικής και υγιούς οικονομίας και εναντιώνονται στις ομάδες πίεσης, στις συντεχνίες και στον εφήμερο πλουτισμό. Όσοι μοιράζονται κοινές ή περίπου κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως κι αν αυτές ονομάζονται (μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προοδευτικότητα, ρεαλισμός), πρέπει να αποκτήσουν μια κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας και δοκιμασίας των ιδεών τους. Πρόθεση της «Δυναμικής Ελλάδας» είναι η οριστική ρήξη με τις αρνητικές μεθόδους του παρελθόντος. Δεν μηδενίζουμε τα πάντα, ούτε θεωρούμε ότι η πρόοδος θα προκύψει εξ αρχής, από παρθενογένεση. Όμως η ρήξη με το παρελθόν πρέπει να είναι αμετάκλητη. Η «Δυναμική Ελλάδα», χωρίς να είναι πολιτικό κόμμα, επιδιώκει συνειδητά τη σύνθεση των διάσπαρτων θέσεων των απόψεων, που κινούνται σε μεταρρυθμιστική – εκσυγχρονιστική κατεύθυνση, στοχεύοντας στην επεξεργασία και προβολή ρεαλιστικών πρακτικών και εφαρμόσιμων θέσεων. dramini.gr Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: