.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ


9.9.12


Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο Δήμο Δοξάτου

Σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Δοξάτου, με αντικείμενο την πορεία ωρίμανσης των έργων του συγκεκριμένου δήμου που σχεδιάζεται να ενταχθούν, καθώς και η πορεία υλοποίησης εκείνων που είναι ήδη ενταγμένα, στο ΕΣΠΑ.



Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Δοξάτου, Τάσος Χατζηλαζάρου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δοξάτου, πρόεδροι των τοπικών δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Δήμου Δοξάτου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επέδωσε στο Δήμαρχο Δοξάτου την απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου του Δήμου Δοξάτου και, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας για την αποφασιστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση της μελέτης, ζήτησε από το Δήμο την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου.
Στη συνέχεια εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης κάθε έργου και δόθηκαν θετικές απαντήσεις στα αιτήματα που διατυπώθηκαν από την πλευρά του δήμου για μελλοντική ένταξη και άλλων έργων, ειδικά σε ότι αφορά τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων και την επισκευή τμημάτων του δικτύου ύδρευσης.
Ο κ. Γιαννακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως ήδη ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων για το Δήμο Δοξάτου ανέρχεται στα 14.500.000€ και τόνισε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ καταβάλλει έναν διαρκή αγώνα για να ξεπερνά σε κάθε έργο τα εμπόδια της γραφειοκρατίας προκειμένου να πετύχει το στόχο της ένταξης όσο το δυνατόν περισσότερων έργων.
Ειδικά για την περιοχή της Δράμας επεσήμανε πως έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου να καλυφθεί το διαχρονικό αναπτυξιακό έλλειμμα του Νομού.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια έχει ήδη δεσμευτεί για την κατασκευή του τμήματος του άξονα Δράμας-Καβάλας μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ενώ υπάρχει πρόθεση δέσμευσης από την Περιφέρεια ακόμη 170.000.000€ για την ολοκλήρωση του δρόμου αυτού στη νέα προγραμματική περίοδο.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα εργοτάξια στην καπναποθήκη του Αγίου Αθανασίου, στο δρόμο Δοξάτου – Αδριανής και στην Περιφερειακή Οδό της Δράμας και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: