.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΔΟΞΑ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0 4 ΜΑΡ 2012

ΔΟΞΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0


Κυριακή, 04 Μάρτιος 2012 22:55



Δεκαπέντε λεπτά ποδόσφαιρο… τρεις βαθμοί και ελπίδες που ζωντανεύουν!!!



Άλλο ένα χαμόγελο της τύχης απόλαυσε η Δόξα σε μια αναμέτρηση που τελείωσε για αυτή με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου. Εκεί κρίθηκαν όλα αφού μπήκε το μοναδικό γκολ που χρεώνεται στο λογαριασμό των «μαυραετών». Και από εκεί και πέρα, αφού κύλησε το πρώτο ημίχρονο στην συνέχεια η Δόξα έπαιξε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Άμυνα ταμπούρι. Και τα κατάφερε καλά, αλλά σε αυτό βοήθησε ο κακός αντίπαλος που πραγματικά απογοήτευσε. Όσο κυλούσαν τα λεπτά και δεν έβγαινε το γκολ, έβγαιναν στην επιφάνεια τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Όσο και αν στην συνέχεια ο Αναστασιάδης ανέλαβε το βάρος της ευθύνης, αυτό ανήκει περισσότερο σε κάποια βαριά συμβόλαια της ομάδας που απογοήτευσαν.



4-2-3-1 και γκολ από νωρίς!



Με αλλαγές και πάλι η Δόξα που ξεκινάει με Ρόκα κάτω από τα δοκάρια και Βέρτζο-Τριποτσέρη στο κέντρο της άμυνας και Ψυχογιό (δεξιά) και Σικαλιά (αριστερά) στα άκρα. Μπροστά τους αμυντικά χαφ ο Λίμα με τον Ρούτση με Κάπελ δεξιά και Αραβίδη αριστερά. Στην κορυφή ο Κυβελίδης έχοντας από πίσω τον Ουέλιγκτον.



Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν καθοριστικά. Και οι δύο ομάδες πρεσάρισαν ψηλά και το παιχνίδι άνοιξε με απανωτές φάσεις και από τις δύο πλευρές. Η Δόξα ευτύχησε να πετύχει αυτή το γκολ από τον παίκτη που έκανε την διαφορά. Ο σκόρερ Κυβελίδης κυνηγούσε τις φάσεις και φόρτωνε απειλές σε αντίθεση με τους Μπακαγιόκο και Ντε Βινσέντι που χάθηκαν μέσα στην άμυνα της Δόξας. Μια γραμμή που και πάλι ήταν το μεγάλο όπλο της ομάδας σε αντίθεση και εδώ με την άμυνα του ΠΑΣ που όσες φορές χρειάστηκε να δείξει ποιότητα απογοήτευσε!



Μετά το τέταρτο η ομάδα του ΠΑΣ έχει μια φλύαρη υπεροχή και μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου έχει ανεβάσει αρκετά την απόδοση της. Όμως μη μπορώντας να απειλήσει την εστία του Ρόκα, η Δόξα όντας πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της, εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα και με ένα γρήγορο γκολ έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μια ακόμα εντός έδρας νίκη. Έτσι προηγείται καθώς τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι στο 1-0!



Ένα ημίχρονο μόνο άμυνα…



Στην επανάληψη η εντολή από τον πάγκο της Δόξας για οπισθοχώρηση ήταν σαφέστατη. Η είσοδος του Παπαδόπουλου κάλυψε στο κέντρο τα όποια κενά υπήρχαν στις μεταξύ των παικτών αποστάσεις. Οι αλλαγές του Αναστασιάδη δεν φάνηκαν όπως και τα ατού του ΠΑΣ. Έτσι πέρασαν σε ένα ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού με γεμίσματα που ήταν βούτυρο στο ψωμί των Βέρτζου και Τριποτσέρου που ήταν και πάλι οι βράχοι της δραμινής άμυνας και οι κορυφαίοι μαζί με τον Κυβελίδη. Μπορεί να μην έγραψε ούτε μια επιθετική απειλή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η Δόξα, ωστόσο είχε παρακαταθήκη από το πρώτο το γκολ και κατάφερε με αρκετή άνεση να κρατήσει την νέα της επιτυχία. Τώρα το πόσο μπορεί να της δώσει ελπίδες παραμονής είναι ένα θέμα που θα φανεί πιο καθαρά τις επόμενες αγωνιστικές. Βέβαια οι ελπίδες αυξάνονται σε συνδυασμό πάντα και με την νίκη του Παναιτωλικου και του Λεβαδειακού.



Φάσεις…



Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την ομάδα της Δόξας στο 4’ με ένα σουτ του Κυβελίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή που απέκρουσε ο Κηπουρός .



ΓΚΟΛ!!! και 1-0!!!!



Η Δόξα μετουσίωσε την υπεροχή της στο ξεκίνημα με ένα γκολ από τον Λεωνίδα Κυβελίδη ο οποίος βγήκε σε πλεονεκτική θέση και τέλειωσε την φάση πλασάροντας υποδειγματικά τον Κηπουρό και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνιά της εστίας του.



Στο 35’ και πάλι η Δόξα δημιουργεί φάσεις και επισκέπτεται πιο συχνά την εστία του ΠΑΣ με τον Κυβελίδη να είναι έξω και δεξιά από την περιοχή να κάνει μια σέντρα όπου ήταν ο Ουέλιγκτον αμαρκάριστος στο πέναλτι αλλά η σέντρα ήταν λίγο πιο δυνατή και πέρασε πλάγια



Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου στο Καυτατζόγλειο οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές και για την Δόξα ο Παπαδόπουλος παίρνει την θέση του Κάπελ ενώ για τον ΠΑΣ ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε διπλή αλλαγή με τους Τζημόπουλο και Κυριάκο να παίρνουν τις θέσεις των Μπακαγιοκο και Πατσατζόγλου



Μεγάλη χαμένη ευκαιρία που καταγράφεται στο 51’ με την ομάδα του ΠΑΣ σε μια φάση διαρκείας ο Κυριακός έκανε την σέντρα η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου βρήκε τον Μπεσέρα που με μια υπέροχη κεφαλιά πάσα έσπασε την μπάλα στο χώρο του πέναλτι όπου ο Λίλα εντελώς αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ



Άλλη μια ευκαιρία στο 59’για την ομάδα του ΠΑΣ από στημένη φάση με τον Μπεσέρα να γεμίζει την μπάλα και τον Λίλα να πιάνει την κεφαλιά να περνά λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Μανουέλ Ρόκα.



Η πίεση του ΠΑΣ συνεχίζεται και στο 61’ ο Μπεσέρα πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε και ο Ρόκα αποσόβησε τον κίνδυνο στέλνοντας την μπάλα κόρνερ



Εκτός ο Ρόκα



Αναγκαστική αλλαγή για την Δόξα μετά από πεντάλεπτη διακοπή καθώς ο τερματοφύλακας Μανουελ Ρόκα πέρασε εκτός αφού χτύπησε σε μια φανταστική επέμβαση που έκανε –σε μια φάση ελεγχόμενη για οφσάιντ- όπου συγκρούστηκε με τον Λίλα και έμεινε στο έδαφος. Μετά την διακοπή ο Κώστας Δαύκος πέρασε στην θέση του .



Η διακοπή για τον τραυματισμό του Ρόκα μάλλον βοήθησε την Δόξα καθώς βρίσκονταν σε μια συνεχής άμυνα και τώρα μετά την διακοπή ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει κάπως με τον ΠΑΣ να κυνηγάει το γκολ της ισοφάρισης αλλά να απειλεί μόνο με στημένες φάσεις



Σε μια εκτέλεση φάουλ στο 84’ του Κυριάκου ο Μπεσέρα έπιασε την κεφαλιά που έδιωξε με υπερένταση στην αριστερή του γωνία ο Δαύκος.



Αυτό ήταν το … happy end μιας ακόμη επιτυχίας των «μαυραετών».



Ατομικά…



Ο Ρόκα ήταν σταθερός και έδειξε το …ύψος του όποτε χρειάστηκε. Διεκδικεί όμως όσκαρ ατυχίας στην φάση του τραυματισμού. Ο Σικαλιάς καλός αμυντικά, δεν βγήκε καθόλου σε προωθήσεις. Αντίθετα ο Ψυχογιός που και αυτός ήταν καλός αμυντικά αλλά έβγαινε μπροστά και κάποιες φορές και πιο μπροστά από τον Ουέλιγκτον.



Τριποτσέρης και Βέρτζος ήταν και πάλι άριστοι. Ο Λίμα χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης ήταν πολύ καλός και κύρια δημιουργικός. Ο Ρούτσης καλός αμυντικά και όταν μπήκε στην πλευρά τα πήγε περίφημα με τον Πάντο. Καλός αμυντικά και ο Αραβίδης που όμως επιθετικά χάθηκε μετά την γενική οπισθοχώρηση. Προσπάθησε ο Ουέλιγκτον αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για 90 λεπτά παιχνιδιού. Δεν έπεισε και πάλι ο Κάπελ που ευτυχώς δεν έγινε μοιραίος από τις φάσεις που έχασε. Στους τρεις κορυφαίους και ο Κυβελίδης που ολοκλήρωσε …την ζημιά με το γκολ.



Από τις αλλαγές ο Παπαδόπουλος βοήθησε στο κέντρο αλλά και αυτός ακολούθησε … την οπισθοχώρηση. Ο Δαύκος μια φορά χρειάστηκε να επέμβει και έδωσε το παρών του δείχνοντας ότι η Δόξα έχει τρεις ετοιμοπόλεμους τερματοφύλακες. Τέλος ο Αμπουμπακάρι δεν κρίνεται στον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο υπήρχαν περιθώρια και ανάγκη να μπει νωρίτερα. Και μάλλον στην θέση του Ουέλιγκτον παρά του Κυβελίδη ώστε να μην χρειάζεται να κοντύνει το άπλωμα της ομάδας.



Διαιτητής : Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). Βοηθοί : Γκάγκας (Λάρισας)- Γεωργαράκος (Αθηνών) Κίτρινες : (Βερτζος 37’) (Λιμα 42’)(Λίλα 87’)



ΔΟΞΑ: (Κατσαβάκης) Ρόκα(Δαυκος 75’), Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ψυχογιός, Σικαλιάς, Λίμα, Ρούτσης, Αραβίδης, Κάπελ(Παπαδοπουλος 45’), Ουέλινγκτον, Κυβελίδης (Αμπουμπακαρι 86’)



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: (Αναστασιάδης) Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον(26’ Μιχαήλ), Πατσατζόγλου(Κυριακος 45’), Ντε Βινσέντι, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Γεωργίου, Μπακαγιόκο (Τζημοπουλος 45’).



Η συνέντευξη τύπου:



Κατσαβάκης: «Μπορούσαμε και δεύτερο γκολ»



Απόλυτα ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Μάκης Κατσαβάκης στη συνέντευξη Τύπου: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Μετά από τη διακοπή που είχαμε, προσπαθήσαμε η ομάδα να φρεσκαριστεί. Μέχρι ενός σημείου υπήρχε αυτό. Γύρισαν και τα παιδιά και μας έδωσαν λύσεις και από πλευράς πάγκου αλλά και επιλογών από την αρχή. Μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, όπως θα μπορούσε και ο ΠΑΣ στη φάση πριν κάνουμε το 1-0. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο να συντηρήσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Σε δύο, τρεις περιπτώσεις σταθήκαμε τυχεροί. Μας πίεσε ο ΠΑΣ με την ποιότητα των παικτών που διαθέτει. Παρ’ όλα αυτά κρατήσαμε και με τον Ρόκα, ο οποίος βέβαια χτύπησε και στην περίπτωση του Δαύκου που μας κράτησε σ’ αυτή την καλή απόκρουση που έκανε. Φορτωθήκαμε δυστυχώς με κάρτες. Συμπλήρωσε ο Αραβίδης και νομίζω και ο Λίμα. Εκτίει στα επόμενα δύο παιχνίδια την ποινή του ο Τριποτσέρης. Αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε ανακατατάξεις στην ενδεκάδα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.



Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος, ο κ. Κατσαβάκης είπε: «Στο δεύτερο ναι. Στο πρώτο νομίζω όχι. Μπορούσαμε με τον Κάπελ ή με τον Ουέλινγκτον που δεν τελείωσε την προσπάθειά του. Μοιρασμένο το παιχνίδι. Ήταν ανοικτό το παιχνίδι. Στο δεύτερο θα συμφωνήσω απόλυτα. Μας πίεσε ο ΠΑΣ. Συνειδητά δώσαμε χώρους. Χάθηκαν από την πλευρά τους δύο τρεις ευκαιρίες. Θα φρεσκάρουμε την ενδεκάδα μας σε μια δύσκολη έδρα που είναι τα Γιάννενα. Θα παλέψουμε για το καλύτερο».



Για το πώς σχολιάζει τη νίκη: «Τώρα έχουμε δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Είναι εννέα παιχνίδια ακόμα. Δεν υπάρχει βαθμολογική πίεση. Ό,τι καλύτερο προκύψει. Τα παιχνίδι σε εισαγωγικά είναι στα μέτρα μας. Προχωράμε».



Σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Ρόκα, είπε: «Έχει ρήξη ορθού μηριαίου και θα επανέλθει ο Σέρεμετ. Θα πάρει ένα 25ήμερο για να επιστρέψει. Είναι αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του».



Αναστασιάδης: «Κάναμε παιδαριώδη λάθη»



Στα πολλά λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στάθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης, στη συνέντευξη Τύπου, αποδίδοντας σε αυτά την ήττα. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, σχολιάζοντας τον αγώνα με τους «μαυραετούς», μεταξύ άλλων είπε: «Έγινε ένα άσχημο παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με πάρα πολλά λάθη, κυρίως από την πλευρά τη δική μας. Δώσαμε δικαιώματα στον αντίπαλο να βάλει εύκολα γκολ, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Κάναμε παιδαριώδη λάθη τα οποία πληρώσαμε. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά ο αντίπαλος κέρδισε. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Σ΄ αυτή τη φάση που είμαστε κάθε πόντος που χάνεται είναι και μία πληγή. Θα συνεχίσουμε όμως γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο. Έχουμε το παιχνίδι το επαναληπτικό στην ουσία, της Τετάρτης. Πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε τον δρόμο, αφού μέχρι το τέλος θα παίζεται η παραμονή.. θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά η Παναγιά όπως φαίνεται. Το είπα άλλωστε από την πρώτη στιγμή. Αυτή την ομάδα, με τα προβλήματα που έχει, μόνο η Παναγιά μπορεί να τη σώσει και ελπίζω και πιστεύω ότι θα γίνει. Άσχετα αν μερικοί δεν το πιστεύουν».



-Σε ερώτηση για το τι φταίει, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα είπε: «Εγώ φταίω. Σας είπα ότι αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα. Εάν δεν σας καλύπτω, δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής».



-Ερωτηθείς να σχολιάσει την απόδοση στο ματς με τη Δόξα, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Δεν είναι κακή η εμφάνιση, είναι πολλά τα λάθη. Δεν είναι καλύτερος ο αντίπαλος. Από μας γίνονται τα λάθη ατομικά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε λάθη. Κάναμε 4, 5 κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν στέκεται κανείς σε αυτό. Αυτή είναι η Δόξα. Δύσκολη ομάδα και θα είναι πιο δύσκολη την Τετάρτη. Είμαστε πολύ λίγοι. Είμαστε 17, 18, 16. Αυτοί είμαστε. Αν ο άλλος δεν θέλει να το δει, λέει που τα είδες τα προβλήματα. Απαντώ σε όλους. Τώρα δεν θα έχουμε τον Βάντερσον, ούτε τον Πατσατζόγλου. Την Τετάρτη θα είμαστε 16, εγώ όμως δεν τα βάζω σαν δικαιολογία αυτά. Ποτέ δεν ακούσατε από μένα ότι είχα ελλείψεις. Είναι όμως μια πραγματικότητα. Επαναλαμβάνω ότι τη ευθύνη τη φέρνω εγώ. Για την ομάδα εγώ είμαι ο προπονητής για να μην ληφθεί ως δικαιολογία. Εγώ πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν περιμένω να μου πείτε εσείς ότι φταίω εγώ. Αυτό το ξέρω πριν από εσάς. Τα προβλήματα υπάρχουν και είναι πολλά. Τώρα έχουμε άλλο πρόβλημα γιατί έχουμε ξερά γήπεδα».



-Σε ερώτηση για το πόσοι βαθμοί χρειάζονται για τη σωτηρία, είπε: «Χρειάζονται 32 με 33 πόντους. Εμείς με δύο ήττες, με Ατρόμητο και σήμερα, έχει αλλάξει το κλίμα αρνητικά. Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που απογοητεύονται εύκολα. Αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες μου και κοιτάζω να διορθώνω ότι μπορώ. Για μένα αυτό το παιχνίδι τελείωσε. Δεν θα πεθάνω. Ούτε πετάω στα σύννεφα όταν έρχεται μια νίκη. Έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια. Μπορούμε να τα κερδίσουμε. Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Στον ΠΑΟΚ είχα πολλά προβλήματα. Κι εδώ έχω. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία. Αυτό έχω να σας πω. Στα 59 μου χρόνια, αντιμετωπίζω καταστάσεις που δεν μπορούσα να φανταστώ και να διανοηθώ. Πάντα βλέπω τη θετική πλευρά. Η δική μου πλευρά λέει μέχρις εσχάτων. Μέχρι να υπάρχει ελπίδα ο Αναστασιάδης θα είναι στα Γιάννενα. Αν πάψει να υπάρχει, θα φύγω μόνος μου. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά. Δεν έχω παράπονο. Δουλεύουν πολύ. Το είδατε στο γήπεδο. Ένα μήνυμα δίνω. Εμείς μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα είμαστε εκεί. Θα παλεύουμε για να σώσουμε την ομάδα. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Είναι άδικο για την προσπάθεια των παιδιών να μην αντικατοπτρίζεται ως αποτέλεσμα».



Κυβελίδης: «Μας βοήθησε η διακοπή»



Στη διακοπή του πρωταθλήματος στάθηκε ο Λεωνίδας Κυβελίδης, αφού όπως τόνισε οι παίκτες της Δόξας ξεκουράστηκαν και είχαν τις δυνάμεις να πάρουν το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Είμαι χαρούμενος που σκόραρα σήμερα, όμως περισσότερο χαίρομαι για τη νίκη της ομάδας μου. Είχαμε πολλά τρεξίματα και αλληλοκάληψη που μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη. Ξεκουραστήκαμε με τη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά ακολουθούν κι' άλλα παιχνίδια. Αφιερώνω το γκολ στην οικογένεια μου και στον κόσμο της Δράμας. Θα είναι πιο δύσκολο το ματς στα Γιάννινα, όμως αν παρουσιαστούμε όπως σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και εκεί».





Ρόκα: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»





Πεπεισμένος πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και πως θα μπορέσουν να κρατήσουν μέχρι τέλους ζωντανές τις ελπίδες παραμονής τους, ήταν με τις δηλώσεις του ο Μανουέλ Ρόκα. Ο Ισπανός πορτιέρο τόνισε πως: «Κόντρα στον ΠΑΣ πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που καιγόταν για βαθμούς. Αυτό μόνο χαρούμενος μπορεί να μας κάνει και να μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ δύσκολα για μας, αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα παλεύουμε το κάθε ματς μέχρι το τέλος». Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του αντίθετα με το πώς τον παρουσίασε ο Κατσαβάκης στην συνέντευξη τύπου, ο ίδιος είπε πως: «Στεναχωρήθηκα που μετά από καιρό έπαιξα βασικός και τραυματίστηκα. Ευτυχώς δεν είναι κάτι το σοβαρό, από ένα χτύπημα στο δικέφαλο. Σε 3-4 μέρες θα μπω σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων».



Τριποτσέρης: «Θα... χτυπήσουμε όλα τα ματς»



Αποφασισμένοι για την παραμονή στη Super League είναι στη Δόξα Δράμας, όπως τόνισε ο αμυντικός των «μαυραετών» Θοδωρής Τριποτσέρης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε για να πιστέψουμε στην παραμονή. Πιεστήκαμε πολύ όμως μας έδωσε ώθηση το γκολ του Κυβελίδη. Με νίκη μέσα στα Γιάννινα την Τετάρτη θα είμαστε κοντά στο στόχο μας. Έχουμε ακόμα εννέα παιχνίδια, εννέα τελικούς. Θα τα «χτυπήσουμε» όλα τα ματς. Κάναμε πολλά τρεξίματα σήμερα, κερδίσαμε μονομαχίες και πήραμε αυτό το σημαντικό ματς», ήταν τα λόγια του Τριποτσέρη.



Δαύκος: «Ήταν σαν τελικός»



«Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήταν κρίσιμο σαν τελικός. Ήμασταν καλοί, σκοράραμε και καταφέραμε να κρατήσουμε το γκολ μέχρι το τέλος». Τα παραπάνω αποτελούν δηλώσεις του τερματοφύλακας της Δόξας Δράμας, Κώστα Δαύκου, ο οποίος στο 75΄έκανε ντεμπούτο με τους «μαυραετούς», όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Ρόκα. Ο νεαρός γκολκίπερ, ερωτηθείς να σχολιάσει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των δραμινών, είπε: «Το ντεμπούτο μου ήταν δύσκολο γιατί το σκορ ήταν στο 1-0, αλλά με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου και όλα πήγαν καλά».



Κηπουρός: «Δεν τα παρατάμε, θα τα δώσουμε όλα»



Αισιόδοξος πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορέσει να σωθεί και δεν θα πέσει στη Football League, εμφανίστηκε ο Φώτης Κηπουρός. Ο έμπειρος τερματοφύλακας τόνισε πως δεν θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι στις τάξεις του ΠΑΣ, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Δε μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και στο γκολ που δεχθήκαμε είχαμε μία αδράνεια. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είναι δύσκολη η συνέχεια και πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια. Το άγχος και η κούραση μας επηρέασαν, όμως κοιτάμε μπροστά. Είμαστε αισιόδοξοι, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε όμως. Θα τα δώσουμε όλα και μπορούμε να σωθούμε».



Πάντος: «Έχουμε ελπίδες και θα παλέψουμε»



Πως θα κυνηγήσουν τις ελπίδες που τους αναλογούν για να παραμείνουν στην κατηγορία, δήλωσε ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Τάσος Πάντος : «Μπλέκουμε σε περιπέτειες, ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για εμάς και την πόλη των Ιωαννίνων. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και ήρθε αυτό το αναπάντεχο αποτέλεσμα. Μας παρουσίαζαν σαν μια ομάδα που θα σωθεί εύκολα και τώρα οι ίδιοι μας κατακρίνουν. Εμείς όμως ξέρουμε πως είναι δύσκολη η δουλειά που έχουμε να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σωθούμε. Έχουμε ελπίδες και θα παλέψουμε. Δεν ήμασταν καλοί και δεν αξίζαμε κάτι από αυτόν τον αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός του ΠΑΣ.



439 εισιτήρια!!!



Μικρή και πάλι η προσέλευση του κόσμου στο Καυτανζόγλειο παρά τον καλό καιρό. Η βαθμολογική θέση και οι οικονομικές συγκιρίες έπαιξαν και πάλι το ρόλο τους. Τα έσοδα για την ΠΑΕ Δόξα ήταν 4.475ευρώ.



*Στα εισιτήρια είναι μέσα και αυτά των φιλοξενούμενων. Πολύ έντονη η παρουσία του Γιαννιώτικου στοιχείου. Το πέταλο είχε παλμό συνθήματα και κάποια καπνογόνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Εξίσου έντονη ήταν και η δημοσιογραφική παρουσία τους στην διάρκεια του αγώνα αλλά και στην συνέντευξη τύπου.



*Μάλιστα ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη πέρασε και από την Μονή της Παναγίας Σουμελά, πέρασε δύσκολες στιγμές στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που για αυτόν είχε υπερδιπλάσια διάρκεια, απ’ ότι του Κατσαβάκη.



*Χωρίς τον φυσιοθεραπευτή της Πασχάλη Δερμεδεσιώτη αγωνίστηκε η Δόξα καθώς ήταν τιμωρημένος με δεκαήμερη ποινή για την δίκαιη διαμαρτυρία του στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Έτσι σε κάθε τραυματισμό έτρεχαν ο γιατρός με τον φροντιστή.



*Τέτοια ατυχία σαν αυτή του Μανουέλ Ρόκα δεν έχει ξαναγίνει και μπορεί να συγκριθεί μόνο με την περίπτωση του Ραφαήλ Τσιμπλίδη. Η διαφορά είναι ότι για τον ισπανό έγινε στα τελειώματα της καριέρας του σε αντίθεση με τον «μικρό» που χαράσει τώρα την ποδοσφαιρική του ρότα. Τουλάχιστον ένα μήνα εκτός…



*Πάντως εδώ φάνηκε καθαρά η δουλειά που κάνει ο προπονητής του ο Θοδωρής Κάντας που πέτυχε να έχει τρεις τερματοφύλακες απόλυτα ετοιμοπόλεμους. Πάντως είναι γεγονός ότι στο πεντάλεπτο που διήρκησε το περιστατικό με τον τραυματισμό του Ρόκα και μέχρι να «πατήσει» στο γήπεδο ο Δαύκος ο Κάντας έτρεχε πάνω κάτω για να προλάβει να ετοιμάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση κάτω από τα δραμινά δοκάρια.



* Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και η διοργανώτρια αρχή στηρίζοντας τον αγώνα των συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» της αφιέρωσε όλα τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής. Έτσι στην είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές, οι παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και τα παιδάκια που τους συνόδευαν, φορούσαν όλοι μπλουζάκια με το λογότυπο των δύο συλλόγων μοιράζοντας σε όλους το μήνυμα της ημέρας.



*Στους πάγκους έμειναν μέχρι το τέλος από την Δόξα οι Στεργιανός, Μπριλάκης, Γελαδάρης και Γκαρακλίδης και από τον ΠΑΣ οι Φέγκρους, Ντάσιος, Ανδράλας και Τζάνης.



*Σε άλλη μια νίκη της Δόξας ήταν απών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Θανάσης Σάμιος ο οποίος βρίσκονταν στο εξωτερικό.



*Αντίθετα παρών ήταν ο προκάτοχος του Μπάμπης Νικολαΐδης με κάποιους συνεργάτες του που μάλιστα έγινε πόλος έλξης και συζητήσεων με φιλάθλους της ομάδας.



*Στην κερκίδα ήταν και Ντίνο Σέρεμετ που παρακολουθούσε με αγωνία την αναμέτρηση και στο τέλος ρωτούσε να μάθει για την κατάσταση του Μανουέλ Ρόκα.



*Καταχειροκροτήθηκε την ώρα της αλλαγής του ο Λεωνίδας Κυβελίδης. Το γκολ που πέτυχε και η δυναμική του εμφάνιση τον έχουν κάνει αγαπητό στην κερκίδα που στο πρόσωπο του Κατερινιώτη φορ βρήκε όπως φαίνεται τον σκόρερ που έψαχνε.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/10665--1-0-.html
Βαθμολογία Πρωταθλήματος


ΓΚΟΛ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί + - ΔΙΑΦ. Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες ΒΑΘΜΟΙ Δ.ΓΚΟΛ

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23 55 50 14 +36 17 4 2 10 2 0 7 2 2

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 23 54 43 18 +25 17 3 3 10 0 1 7 3 2

3. Π.Α.Ο.Κ. 23 42 32 17 +15 12 6 5 7 3 2 5 3 3

4. A.E.K. 23 38 28 24 +4 11 5 7 7 4 1 4 1 6

5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 22 37 24 20 +4 10 7 5 7 3 1 3 4 4

6. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 23 34 17 20 -3 10 4 9 7 3 1 3 1 8

7. ΑΡΗΣ 23 33 22 18 +4 8 9 6 5 4 2 3 5 4 3

8. Ο.Φ.Η. 23 33 23 21 +2 9 6 8 5 2 4 4 4 4 0

9. SKODA ΞΑΝΘΗ 23 29 24 25 -1 8 5 10 5 2 5 3 3 5

10. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21 25 19 29 -10 7 4 10 4 2 5 3 2 5

11. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ. ΕΝΩΣΙΣ 23 23 20 33 -13 6 5 12 5 3 4 1 2 8 4

12. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 23 23 18 24 -6 6 5 12 4 2 6 2 3 6 1

13. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 23 21 15 28 -13 5 6 12 3 4 4 2 2 8

14. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 21 18 17 26 -9 4 6 11 3 4 3 1 2 8 6

15. ΚΕΡΚΥΡΑ 22 18 18 33 -15 4 6 12 3 2 5 1 4 7 0

16. ΔΟΞΑ ΔΡ. 21 15 9 29 -20 4 3 14 3 2 6 1 1 8



Σημείωση:

1. Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:



α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες & β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.



Μετά την εφαρμογή των κριτηρίων και εφόσον δεν προκύπτει κατάταξη, οι ομάδες αναγράφονται με αλφαβητική σειρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: