.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΟΞΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 29 ΙΑΝ 2012

LIVE!!! ΔΟΞΑ-ΠΑΟ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ!!!


Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2012 17:13

Αξιοπρέπεια

Μία από τα ίδια και σχεδόν η ίδια συνταγή στα παιχνίδια Δόξας και Παναθηναϊκού. Ίδιο και το τελικό σκορ με την μοναδική διαφορά πως οι πράσινοι πέτυχαν πιο νωρίς το «χρυσό γκολ» και δεν χρειάστηκε να περάσουν το ίδιο άγχος με αυτό που είχαν πριν λίγες εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.



Ένα παιχνίδι μέτριας ποιότητας με ελάχιστες φάσεις που μόνο στο στρατόπεδο της Δόξας θα θέλουν να θυμούνται καθώς προστέθηκε άλλη μία αξιοπρεπέστατη ήττα και μάλιστα απέναντι στον πρωτοπόρο και υποψήφιο πρωταθλητή.



Ο Κατσαβάκης ξεκίνησε με το αναμενόμενο σχήμα. Σερεμέτ κάτω από τα δοκάρια, Γελαδάρης αριστερά και Σικαλιάς στα άκρα της άμυνας με Τριποτσέρη και Βέρρτζο στο κέντρο. Παπαδόπουλος και Λίμα στα ανμυντικά χαφ που έπεφταν πάνω Κατσουράνη και Κλέιτον αντίστοιχα. Ο Αμπουμπακάρι μακριά από την θέση του στην αριστερή πλευρά των χαφ έχοντας δεξιά τον Αραβίδη. Μπροστ΄λα ο Κυβελίδης έχοντας πίσω του τον Ουέλιγκτον αντιμέτωπο με τον Σιμάο.



Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα ξεκίνησε με 4-3-3 και Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια με Βύτρα και Ιωαννίδη στα άκρα και Σαριέγκι με Μπιέρσμιρ στην μέση. Κουίνσι Σιμάο και Ζέκα στα χαφ, όπου ο δεύτερος αμυντικός χαφ -Κατσουράνης- έπαιξε πιο μπροστά προσπαθώντας να δώσεις λύσεις και στήριξη στους Κλέιτον και Τοτσέ.



Χωρίς τις πολλές φάσεις σε μια αναμέτρηση που γινόταν κατά κύριο λόγο στο χώρο του κέντρου, κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα δεν διέφερε από αυτή του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ στον αγώνα που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη γιατί η Δόξα κατάφερε να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της. Τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα οι κλειδαριές ήταν …σωστά γυρισμένες. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει γκολ και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα στο 20’ λίγο έλλειψε να ψάχνουν για υπογλώσσια οι «πράσινοι» αν ο Κυβελίδης κατάφερνε να κάνει την ζημιά. Αμυντικά η Δόξα ήταν πολύ καλή. Ειδικά στις πλευρές κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού των φιλοξενούμενων. Το κέντρο προέκταση της άμυνας και συνδετικός κρίκος με την επίθεση που έδειχνε ότι κάπου υπήρχε.





Η κίνηση του Κατσαβάκη



Βλέποντας το παιχνίδι να πάει καλά ο Κατσαβάκης έκανε την κίνηση του προκειμένου να πετύχει να πάρει, γιατί όχι, και την νίκη. Προσπάθησε να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην ομάδα του βάζοντας στα πλάγια τον κουρασμένο Αραβίδη και τον Ουέλιγκτον που είχε αργές επιστροφές. Αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και να κάνει δύο ευκαιρίες και το γκολ με σέντρες από τα πλάγια. Μετά το γκολ το πλάνο άλλαξε με το φρεσκάρισμα με Σοϊλέδη και Κάπελ και συμμορφώθηκε η κατάσταση αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Το τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να εξασφαλίσει το τρίποντο που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.



Ατομικά…



Ο Σέρεμετ σταθερός, καθάρισε τα ψηλά και δεν έχει φταίξιμο στο γκολ. Ο Σικαλιάς είχε πρόβλημα απέναντι στον Κουίνσι με δείγματα κούρασης αλλά και πολύ καλές αλληλοκαλύψεις ενώ έδρασε άψογα σε κάποιες δύσκολες φάσεις κυρίως με τον Τοτσέ τον έχασε στην φάση του γκολ. Ο Βέρτζος καλός αλλά κουρασμένος. Στα ίδια επίπεδα και ο Τριποτσέρης. Ο Γελαδάρης προσπάθησε φιλότιμα αλλά μετά το 60’ είχε πτώση. Κορυφαίος της Δόξας ο Λίμα. Ο Παπαδόπουλος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, έβγαινε από πίσω σε αντίθεση με το δεύτερο που ήταν ανούσια η παρουσία του και ίσως να ήταν καλύτερο να βγει αυτός αντί του σαφώς πιο έμπειρου Αμπουμπακάρι που έπαιζε σε άλλη θέση (πλάγια) και σε αμυντικό ρόλο μιας και επιθετικά δεν πρόσθεσε τίποτα πέρα από λάθη. Ο Ουέλιγκτον πίεσε ψηλά άλλα στο δεύτερο ημίχρονο είχε λίγα τρεξίματα. Ο Αραβίδης έδειξε ότι έχει ανάγκη ξεκούρασης. Ο Κυβελίδης στο ξεκίνημα του με την ασπρόμαυρη φανέλα ήταν βαρύς και δεν έδωσε την ταχύτητα που έπρεπε. Ο Σοϊλέδης προσπάθησε αλλά δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Βάντρσον ήταν ο γνωστός ανακατοσούρας παρότι δεν πήρε τις μπαλιές που έπρεπε. Τέλος ο Κάπελ ήταν σαφώς επηρεασμένος από την αποχή.



Οι φάσεις



Στο 4' ακυρώθηκε γκολ του Τοτσέ σαν οφσάιντ



Στο 20' η Δόξα είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία να αιφνιδιάσει όταν ο Παπαδόπουλος με κάθετη ψιλοκρεμαστή πάσα βγάζει τον Κυβελίδη απέναντι στον Καρνέζη, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ καταφέρνει να "τσιμπήσει' πρώτος την μπάλα και να διώξει τον κίνδυνο.



Στο 36΄ο Ζέκα με το κεφάλι στρώνει στον Κλέιτον που φαίνεται να έχει σίγουρο το γκολ, όμως ο Σικαλιάς μπαίνει στην φάση και προλαβαίνει να αλλοιώσει την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.



Στο 44' ο Αραβίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καρνέζη με ένα δυνατό μακρινό σουτ που όμως εξουδετερώθηκε εύκολα από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ.



Στο 59' σέντρα του Κουίνσι από δεξιά η μπάλα περνάει από αμυνόμενους και επιτιθέμενους και καταλήγει στον Τοτσέ που βρίσκονταν στο δεύτερο δοκάρι που με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ κάνοντας το 0-1!!!



Πάρε βάλε είπε ο Κουίνσι στο 73' στον Τοτσέ αφού απέφυγε Τριποτσέρη και Βέρτζο. Ωστόσο η πίεση του Τριποτσέρη αλλοίωσε την προσπάθεια του Τοτσέ που τελικά έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ.



Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟ με μια αντεπίθεση προσπάθησε να διπλασιάσει τα γκολ του αλλά στην αναταραχή που έγινε μέσα στην περιοχή του Σέρεμετ η επέμβαση του Σικαλιά ήταν καθοριστική αφού καθάρισε την φάση.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Γούκος-Δημητριάδης)



Κίτρινες: Τριποτσέρης (82')



Δόξας Δράμας: Σέρεμετ. Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Αραβίδης (70' Κάπελ), Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46' Σοϊλέδης), Ουέλινγκτον. Κυβελίδης(46' Βάντερσον).



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Καρνέζης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Κατσουράνης (76' Μαυρίας), Ζέκα (68' Μαρίνος), Κουΐνσι (85' Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον, Τοτσέ.



Η συνέντευξη τύπου:



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, όμως θεωρώ δίκαιη τη νίκη παρά το ότι περιπλέξαμε ένα αγώνα που θα μπορούσε να είναι πιο εύκολος για εμάς. Στο α΄ ημίχρονο δεν ήμασταν όσο επιθετικοί όσο το παιχνίδι απαιτούσε και δεν τα καταφέραμε πολύ στην κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας. Επίσης και ο αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε να γίνει πιο γρήγορος ο αγώνας. Μετά το γκολ είχαμε ευκαιρία να σφραγίσουμε το παιχνίδι με δεύτερο γκολ. Και όταν αποτύχαμε να σημειώσουμε το δεύτερο γκολ εξελίχθηκαν τα πράγματα πιο δύσκολα για εμάς. Φυσικά και έπαιξε ρόλο η Δόξα, μια ομάδα σοβαρή που δουλεύει, προσπαθεί και μάχεται. Μια ομάδα που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Ολοκληρώσαμε σήμερα με πολύ κούραση μια μαραθώνιο περίοδο παιχνιδιών από 4 Γενάρη μέχρι σήμερα, χάσαμε 2 παίκτες αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν γενικά καλά για τον Παναθηναϊκό.



Αν η συμμετοχή Χριστοδουλόπουλου του λύνει τα χέρια: «είναι πολύ δύσκολο πάντα να μιλάμε για αυτές τις καταστάσεις και κανένας παίκτης μετά από απουσία μεγάλη δεν μπορεί αμέσως να κάνει όσα έκανε και πριν, χρειάζεται χρόνος να κερδίσει αυτοπεποίθηση. Σιγά-σιγά θα φτάσει εκεί που ήταν, η ομάδα θα τον βοηθήσει».



Αν τα πολλά λάθη δείχνουν μεγάλο άγχος: «Ανέφερα ότι δεν ήταν εύκολο να παίξει κανείς σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο και η συσσωρευμένη κούραση μας αφαιρει κάποιες δυνατότητες. Βεβαίως μου αρέσει να υπάρχει αυτό το άγχος, όμως το πρωτάθλημα έχει πολλούς αγώνες ακόμα, έντεκα τον αριθμό και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σταθερή απόδοση και οι νίκες που συντηρούν την αυτοπεποίθηση μας. Βέβαια δεν είναι εύκολο να παίζουμε σε κακό αγωνιστικό χώρο και κόντρα σε μια δυνατή και αξιόμαχη ομάδα όπως είναι η Δόξα».



Για το αν φοβήθηκε το παιχνίδι κρίνοντας από τις αλλαγές που έκανε: «Όπως είπα είχαμε ευκαιρία να κλειδώσουμε το παιχνίδι και δεν την εκμεταλλευτήκαμε, ο Ζέκα εμφάνισε κάποιες δυσκολίες όπως και ο Κατσουράνης. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον Βιτόλο όμως ήθελα διαφορετικά χαρακτηριστικά σήμερα και έβαλα Μαυρία και Μαρίνο για πιο ισορροπημένη ενδεκάδα».



Στην συνέχεια ο Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε:



«Κάναμε πιο πολύ καλή προσπάθεια με τύχη και λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η επιθετική μας παρουσία δεν ήταν τόσο έντονη, αλλάξαμε κάποια παιδιά και αυτό μας επηρέασε. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε. Εμείς συνεχίζουμε, βελτιωνόμαστε και προχωράμε. Ήξερα ότι ο Κυβελίδης δεν θα άντεχε όλο το παιχνίδι ενώ και ο Αραβίδης ήταν εξουθενωμένος. Όλα τα παιδιά που ήρθαν θα βοηθήσουν ήδη ο Αμβρόσιος έχει μπει και πατάει πολύ καλά. Το πολύ καλό είναι ότι έχουμε μια εβδομάδα να αναπνεύσουμε επιτέλους, να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε. Σήμερα είχαμε νευρικότητα, δεν ήμασταν ανάλογα καλοί όσο με την Τρίπολη».



Για το αν η Δόξα μπορεί να έχει στόχο την παραμονή: «Δεν μπορεί κανείς να μας αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα, μαθηματικά δεν χάθηκε τίποτα, πρέπει όμως να μεγαλώσουμε τις πιθανότητες μας».

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/10311-live-0-0-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: