.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ

Ο ένας στόχος για φέτος των Φιλίππων Δοξάτου, η κατάκτηση του Κυπέλλου Δράμας, δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί, αφού η ομάδα του κ. Βασιλειάδη αποκλείστηκε χθες το απόγευμα στον Ξηροπόταμο από τον τοπικό Μ. Αλέξανδρο.


Σε ένα θαυμάσιο γήπεδο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, προβολείς, και μια πολύ μεγάλη κερκίδα, οι Φίλιπποι στάθηκαν αρκετά καλά και πάλεψαν την πρόκριση μέχρι το τέλος, απέναντι στους σκληροτράχηλους γηπεδούχους. Εκτός όμως από την πολύ καλή ομάδα του Ξηροποτάμου είχαν να αντιμετωπίσουν τον ανεκδιήγητο διαιτητή και τους βοηθούς του που με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους παραλίγο θα τίναζαν ένα πολύ καλό παιχνίδι στον αέρα!

Πάντως, με τις υποδείξεις τους προκάλεσαν εκνευρισμό και στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να αποδοκιμάζονται έντονα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο!

Ο κ. Τσενεκίδης και οι βοηθοί του έδωσαν ρεσιτάλ λανθασμένων αποφάσεων, με τα περισσότερα παράπονα να έχουν οι φιλοξενούμενοι που διαμαρτύρονται για δύο φάσεις μη καταλογισμού πέναλτι, για την ακύρωση ενός τέρματος λόγω υπόδειξης οφσάιντ, για κάποιες ακόμη υποδείξεις οφσάιντ σε βάρος των επιθετικών του Δοξάτου αλλά και για την ανοχή του διαιτητή σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στα οποία θα έπρεπε να δοθούν κόκκινες κάρτες..

Αντίθετα, σωστή ήταν η κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής στον Ζάχαρη, όταν ο τελευταίος τον απώθησε διαμαρτυρόμενος για τον μη καταλογισμό πέναλτι στις αρχές του 2ου ημιχρόνου της παράτασης..

Δυστυχώς δεν πρόλαβα το 1ο γκολ του Ξηροποτάμου, αφού δεν μπορούσαμε να βρούμε το γήπεδο(!) που είναι αρκετά μακριά από το χωριό του Ξηροποτάμου. Πάντως, για τα σχεδόν 40 λεπτά του 1ου ημιχρόνου που παρακολούθησα, οι Φίλιπποι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ουσιαστικά παιζόταν η μπάλα στο μισό του γηπέδου και λίγες ήταν οι φορές που οι γηπεδούχοι πλησίαζαν με αξιώσεις τα "καρέ" του Βεζυρτζόγλου. Αυτή η υπεροχή όμως ήταν άκαρπη, αφού πολλές ήταν οι φορές που οι κοντινές πάσες των παικτών του Δοξάτου στο κέντρο, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αργή ανάπτυξη του παιχνιδιού, έδιναν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να καλύπτουν τους χώρους και να δημιουργούν ένα αδιαπέραστο "τείχος" μπροστά από την εστία τους.. Η είσοδος του Βασιλακάκη στη θέση του Χατζηνικολαΐδη(λόγω τραυματισμού) στο 35' έδωσε περισσότερη κίνηση στην ομάδα των φιλοξενούμενων χωρίς πάντως να επιτευχθεί το γκολ που θα έφερνε στα ίσια τον αγώνα.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στο σκορ..

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το σκηνικό άλλαξε και ο Μ. Αλέξανδρος ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Δοξάτου, κυρίως από "στημένες" φάσεις, και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να "μπαίνουν" στο παιχνίδι μετά το 60΄, όταν και τη θέση του Ιωαννίδη πήρε ο Ηλίας Κων/νίδης και πέρασε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Βασιλακάκη, ενώ "πλαγιοκοπούσαν" από τις άκρες ο Σερέτης με τον Θεοφανίδη..

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των φιλοξενούμενων προς την εστία των γηπεδούχων αυξανόταν, γύρω στο 70΄ στη θέση του Τουλούπη πέρασε ο Αποστολίδης ο οποίος βοήθησε με το ήρεμο και απλό παιχνίδι του στο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η πίεση, αλλά τη λύση τελικά την έδωσε ένας αμυντικός! Ο Θόδωρος Σιαματάς, αφού πήρε αρχικά την κεφαλιά μετά από όμορφη σέντρα του Βασιλακάκη από δεξιά, ο τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Θόδωρο που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του αλλά και των σχετικά λίγων αλλά πιστών οπαδών των Φιλίππων στην κερκίδα.. και δύο λεπτά περίπου αργότερα ο βασιλακάκης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι και η ομάδα του να πάρει μια σπουδαία πρόκριση, όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Τουρφαντίδη πλάσσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κατάφερε και απέκρουσε το σουτ του Δημήτρη..

Στην παράταση, παίχτηκε όμορφο παιχνίδι, αφού η κούραση ήταν εμφανής στις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών και υπήρχαν πλέον μεγάλοι ανοιχτοί χώροι..

Φαινόταν πλέον όποια ομάδα κατάφερνε να πετύχει τέρμα θα είχε σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση. Πιο τυχεροί οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να το σημειώσουν στο 12΄ του 1ου ημιχρόνου της παράτασης, και σα να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του κ. Βασιλειάδη, ήρθε και η αποβολή του Ζάχαρη δύο λεπτά περίπου μετά την έναρξη του 2ου ημ. της παράτασης..

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλο τέρμα, είχαν μάλιστα και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αφού οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σχεδόν όλοι μπροστά και είχαν δοκάρι κι αυτοί με τη σειρά τους με τον Θεοφανίδη, σε κάποια φάση μάλιστα ο Βεζυρτζόγλου έκανε παιχνίδι(!) στο χώρο του κέντρου σαν "δεκάρι", αλλά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη πρόκριση και με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φιλάθλους, των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρονται έντονα προς την διαιτητική τριάδα...

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι:


Τερματοφύλακας ο Βεζυρτζόγλου, δεξί μπακ ο Τουρφαντίδης, αριστερό ο Μπαρμπουτέλης, στο κέντρο της άμυνας οι Σιαματάς-Μόσχου, "εξάρια" ο Τουλούπης(70΄ Αποστολίδης) με τον Ζάχαρη, μπροστά από αυτούς ο Χατζηνικολαΐδης(35' λ.τρ. Βασιλακάκης), στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Θεοφανίδης, δεξιά ο Σερέτης, και στην κορυφή ο Ιωαννίδης(60΄Κων/νίδης).

Είναι καιρός η Διοίκηση των Φιλίππων να ασχοληθεί ουσιαστικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα του Δοξάτου φέτος από την διαιτησία..

Το γεγονός πως τα "λιοντάρια" του κ. Βασιλειάδη φέτος κάνουν μια εξαιρετική πορεία, έχοντας να αντιμετωπίσουν μάλιστα πολλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς, δεν σημαίνει πως πρέπει να περνάνε στα "βουβά" οι κακές διαιτησίες, σχεδόν σε κάθε αγώνα, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα..

Έτσι ενδεικτικά, να θυμίσω κάποια ανύπαρκτα οφσάιντ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανδραμαϊκό, την μη τιμωρία του ποδοσφαιριστή του Μοναστηρακίου για τις άσμενες χειρονομίες προς τους φιλάθλους του Δοξάτου, χειρονομίες που τις είχαν δει όλοι εκτός από τον διαιτητή και τον βοηθό του, τον μη καταλογισμό πέναλτι στον αγώνα με το Καλαμπάκι, την κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε σε ποδοσφαιριστή του Μαυροβάτου σε χτύπημα με τον αγκώνα μια βδομάδα πριν, και τόσες άλλες περιπτώσεις, που όλες σχολιάστηκαν και στις αθλητικές εκπομπές του Σταρ Δράμας..

Χαρακτηριστική περίπτωση συμπεριφοράς διαιτητή προς τους Φιλίππους ήταν και μια φάση που δυστυχώς δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά, στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στον Μαυρόβατο, όταν ο κ. Πουλικίδης είχε καταλογίσει φάουλ υπέρ του Δοξάτου στον χώρο του κέντρου, ποδοσφαιριστής των Φιλίππων το εκτέλεσε, η μπάλα ήταν στον αέρα και κατευθυνόταν προς την εστία του Μαυροβάτου και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη, όταν μάλιστα, λίγο πριν, το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων είχε σημειωθεί μετά από εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το ίδιο σημείο!

* Τα βιντεάκια είναι από τον αγώνα στον Ξηροπόταμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: