.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΔΟΞΑ 6-0 30 ΝΟΕ 2011

LIVE!!! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΔΟΞΑ 6-0
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 18:56

Κοίτα τι έκανες…

Εικόνα ντροπής για την Δόξα της Δράμας που σαν περιπλανώμενος θίασος μπήκε στο Καραϊσκάκη με προοπτική να μην απειλήσει τον αντίπαλο που έδωσε τους δύο κακομαθημένους Βραζιλιάνους και με τον οποίο θα ήταν καλό να υπάρχουνε αγαστές σχέσεις.



Ευτυχώς που το μάτριξ σταμάτησε την καταμέτρηση του σκορ στο 6-0 και ο διασυρμός δεν πήρε ιστορικές διαστάσεις. Και θα ήταν άτοπο να υποστηρίξει οποιοσδήποτε ότι η Δόξα είχε αντίπαλο τον πρωταθλητή. Τον ίδιο αντίπαλο είχαν και οι άλλες ομάδες που πέρασαν μέχρι τώρα από το ίδιο γήπεδο, αλλά είχαν μια πολύ πιο αξιοπρεπή παρουσία. Το ζητούμενο στην φετινή Δόξα είναι η αξιοπρέπεια και τουλάχιστον δικαίωμα σε αυτήν έχει ο κάθε δραμινός που δεν αντέχει να βλέπει αυτά που συμβαίνουν μέσα στο στρατόπεδο των «μαυραετών» . Δεν υπάρχει περιθώριο να πούμε οτιδήποτε άλλο πέρα από το ΓΕΓΟΝΟΣ πως ότι βλέπουμε είναι αποτέλεσμα των επιλογών και της τακτικής που ακολούθησε ο μοναδικός υπεύθυνος και υπόλογος της ιστορίας μας που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δόξα Θανάση Σάμιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα τι κριτική μπορεί να γίνει; Και γιατί άλλωστε να γίνει; Για να δούμε πόσοι και ποιοι σώθηκαν από το ναυάγιο; Ελάχιστη σημασία έχει για τον φίλαθλο της Δόξας που μετράει άλλες έξι πληγές στην ψυχολογία του.

Αυτό έκανε αίσθηση πέρα από τα γκολ και την συνολική εμφάνιση, είναι η απόλυτη αδυναμία στο γκολ. Πέρα από το ότι η επιθετική τριπλέτα μάρκαρε μπροστά, μόνο με τα μάτια τους αντίπαλους, φορτώνοντας με περισσότερο βάρος την άμυνα, κοντεύει να μπει στο …στοίχημα το πότε η Δόξα θα πανηγυρίσει γκολ. Και όλοι ξέρουμε ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν αποκτήθηκε έστω ένας αξιόλογος και έμπειρος σέντερ φορ.

Όσο και αν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν εκτός στόχων για βαθμολογική συγκομιδή, το αποτέλεσμα θα έχει επιπτώσεις και στην ψυχολογία της ομάδας για την συνέχεια. Δυστυχώς όπως στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, ότι σπείρεις αυτό θερίζεις…

Πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές

Με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, εξ’ αιτίας των πολλών προβλημάτων στο «στρατόπεδο» των «ερυθρόλευκων».

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάλαζ Μέγιερι, με τον Χαβιέ Χαβίτο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Χολέμπας το αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Πιο μπροστά τους ως αμυντικός μέσος ήταν ο Μανιάτης, έχοντας δίπλα του τον Ιμπαγάσα. Στα δεξιά ήταν ο Αμπντούν, με τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Φετφατζίδη στον άξονα, πίσω από τον Πάντελιτς.

Από την άλλη, ο Απόστολος Χαλαραμπίδης, θέλησε να ρίξει το… βάρος στην μεσαία γραμμή. Έτσι, στο 4-5-1, ο Ρόκα ήταν στον «άσο» με τον Στεργιανό στα δεξιά, τον Σικαλιά στο αριστερό άκρο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τριποτσέρης και Μπριλάκης. Πιο μπροστά τους ήταν οι Αμπουμπακάρι και Σάντος ως αμυντικοί μέσοι, με τον Κάπελ στα δεξιά, τον Αραβίδη στα αριστερά και τον Γκαμπόρ στον άξονα. Στην επίθεση ήταν ο Αγγελούδης.

Τα γκολ

Ο Αμπντούν από δεξιά περνάει πολύ εύκολα τον Σικαλιά και βγάζει σέντρα μέσα στην περιοχή εκεί όπου ο Πάντελιτς αφύλακτος και χαμένος από τον Τριποτσέρη με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0!

Στο 17’ ο Μαρκάνο κάνει κεφαλιά-πάσα στον Χολέβας που με πλάτη στην εστία κάνει γύρισμα με το σώμα και σουτάρει για να στείλει την μπάλα στο δεξί οριζόντιο δοκάρι του Ρόκα.

Στο 34’ ο Χολέμπας πέρασε το μαρκάρισμα του Στεργιανού και έβγαλε σέντρα από αριστερά προς το κέντρο της περιοχής του Ρόκα το οποίο αρχικά αποκρούει ο Ρόκα αλλά στην συνέχεια χτυπάει στα πόδια του Σικαλιά και καταλήγει στα δίχτυα της Δόξας για να γίνει το 2-0!!!

Στο 39’ η Δόξα χάνει την πρώτη της ευκαιρία όταν από αριστερά ο Αραβίδης βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Καπέλ κάνει υποδοχή με το δεξί και σουτάρει με το αριστερό για να χτυπήσει η μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και να φύγει κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 52’ βαθιά σέντρα από δεξιά του Χαβίτο και αφού ο Ρόκα έκανε έξοδο κατά … Μεσολόγγι μεριά, ο Μιραλάς με πολύ χαλαρή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-0!!!

Στο 62’ δεύτερο γκολ για τον Πάντελιτς όταν ο Αμπντούν έκανε γέμισμα από δεξιά και ο Σέρβος από το ύψος της μικρής περιοχής θα κάνει με πλασέ το 4-0!!!

Στο 87' διώχνει ο Βερτζος και η μπάλα καταλήγει στον Χαβίτο που από πολύ μακριά πιάνει ένα ΑΠΙΑΣΤΟ σουτ και εκτελεί στην κυριολεξία τον Ρόκα κάνοντας το 5-0!!

Στο 92' διπλή προσπάθεια του Πάντελιτς από δεξιά και ο Μιραλάς από την μικρή περιοχή με κεφαλιά κλείνει το σκορ με το τελικό 6-0!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Βαλβέρδε) Μέγερι, Χαβίτο, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης (66’ Μοντέστο), Ιμπαγάσα (55’ Ποτουρίδης), Αμπτούν (63’ Μόνχε), Μιραλάς, Πάντελιτς, Φετφατζίδης.

ΔΟΞΑ : (Χαραλαμπίδης) Ρόκα, Στεργιανός, Σικαλιάς (46’ Κανακούδης), Μπριλάκης, Τριποτσέρης, Αμπουμπακαρί, Λίμα Σάντος, Έρος Γκαμπόρ (46’ Ρούτσης), Κάπελ, Αραβίδης, Αγγελούδης (56’ Βέρτζος).

Βαλβέρδε: «Είχαμε υποχρέωση να κερδίσουμε»

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Δόξα, προκειμένου να αποδείξει πως η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν μια κακή παρένθεση, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός άσος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με τους «μαυραετούς» και μεταδόθηκε live από την κάμερα του επίσημου site της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, «Olympiacos TV» τόνισε πως η ομάδα του είχε ανάγκη τη νίκη, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει πως αυτό που «καίει» άπαντες στον Πειραιά είναι το ματς που ακολουθεί με τον Παναιτωλικό, το Σάββατο (3/12). «Πετύχαμε μια νίκη με ευρύ σκορ, κάτι το οποίο ήταν πολύ καλό για εμάς γιατί προερχόμασταν από άσχημη ήττα από τον Αστέρα και είχαμε την υποχρέωση να δείξουμε στον κόσμο μας πως ήταν μια κακή παρένθεση. Ξεκινήσαμε κερδίζοντας γρήγορα την μπάλα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και όσο περνούσε ο χρόνος η Δόξα έπεφτε. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σχήματα και πρόσωπα, όπως παίκτες και σε διαφορετικές θέσεις, όπως ο Χαβίτο που είχε καλή παρουσία, αλλά και τους Πάντελιτς, Αμπντούν και Ιμπαγάσα, ο οποίος ήταν καλός. Το σκορ μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε και ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πολύ καλό για εμάς, για το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται και κυρίως για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε».

Περί «ροτέισον» ο λόγος

Αν ροτέϊσον είναι να καλείς άρον-άρον παίκτη (Σικαλιά) που έχει ήδη πάρει τριήμερη όντας εκτός αποστολής και ήταν στην Αθήνα μαζί με συμπαίκτη του (Νιάρο) για να δουν τους γονείς τους και ξαφνικά την Δευτέρα τον φωνάζεις και του λες να έρθει για μια προπόνηση και την Τετάρτη τον ξεκινάς στην αρχική ενδεκάδα, τότε αυτό το … «ροτέισον» κάπου έχει πρόβλημα. Και αυτοί που το εμπνεύστηκαν, πρέπει να το βρουν… Εκτός και αν στο πλάνο ήταν να «καούν» κάποιοι και δεν αναφερόμαστε μόνο στον συγκεκριμένο παίκτη.

Πλήρωσαν εισιτήριο οι γονείς των παικτών

Μάθαμε ότι όσοι από τους γονείς των παικτών είχαν την ατυχή έμπνευση να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους να παίζουν στην Σούπερ Λίγκ και στο Καραϊσκάκη, πλήρωσαν εισιτήριο για να μπούνε στο γήπεδο. Και το συγκεκριμένο γήπεδο είναι γνωστό ότι έχει ακριβό εισιτήριο αν δεν επιλέξεις κερκίδα με οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Η λίστα των φιλοξενουμένων και οι προσκλήσεις όπως φαίνεται μάλλον πήγαν αλλού. Που δηλαδή και να μην ήμασταν στο «μαγαζί» του αδερφικού μας φίλου…



Ξενοδοχείο …SPECIAL!!!

Ένας ακόμη λόγος που οι παίκτες της Δόξας θα θέλουν πολύ άμεσα να ξεχάσουν το πενθήμερο αυτό είναι ότι πέρα από τις ήττες …μάζεψαν και αρκετή ταλαιπωρία. Μετά την Λειβαδιά η κάθοδος στην Αθήνα συμπεριελάμβανε παραμονή σε ένα ξενοδοχείο που και το ψάξανε πολύ και δεν είναι από τα …πρωτοκλασάτα της Γλυφάδας. Άραγε δεν θα έπρεπε να ήταν εκ των προτέρων προγραμματισμένη η διαμονή αντί να ψάχνουν τελευταία στιγμή για ξενοδοχείο με τα γνωστά σε όλους κριτήρια; Και με την ευκαιρία, με το ρουχισμό τι γίνεται; Με μια στολή θα βγει το πρωτάθλημα;

Για κάποιους …πολλούς κοκόρους;;;

Παραθέτουμε χωρίς άλλο σχόλιο το κείμενο που διαβάσαμε στο OnSports.gr: «Εντός προγράμματος» η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, έστω και με μισή ντουζίνα γκολ! Σε αυτό άλλωστε, δεν μπορεί παρά να συμφωνούν και οι τρεις… τεχνικοί διευθυντές (ένας στην Δράμα, ένας στην Θεσσαλονίκη και ένας στην Αθήνα) που έχετε μαζέψει στην ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση αγαπητέ πρόεδρε, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται περίτρανα το «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει». Μπορεί η Δόξα να μπλέκει με το «καλημέρα» σε περιπέτειες, ωστόσο για τα πάγια έσοδα της ΠΑΕ δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος. Ακόμη και με έξι τεχνικούς διευθυντές(!)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/9452-live-0-0-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: