.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κλήρωση Γιουρόπα Λιγκ: Χαμόγελα από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, στο Παρίσι ο Βόλος

Κλήρωση Γιουρόπα Λιγκ: Χαμόγελα από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, στο Παρίσι ο Βόλος
Η κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ σκόρπισε χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ, η ΑΕΚ την Ντινάμο Τυφλίδας από τη Γεωργία, ο ΠΑΟΚ την Καρπάτι Λβιβ από την Ουκρανία και ο Ολυμπιακός Βόλου την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 18 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για μία εβδομάδα αργότερα.
Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού: Μακάμπι Τελ Αβίβ




Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφερε πέρσι ο Ολυμπιακός, που αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έμεινε εκτός ομίλων Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ισραήλ, που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα στις 20 Αυγούστου, πέρσι τερμάτισε 3η, πίσω από την πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα και τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Πέρσι, μετά τον Ολυμπιακό είχε παίξει με την Παρί Σεν Ζερμέν και αποκλείστηκε από τους ομίλους (έχασε 2-0 στη Γαλλία, αλλά κέρδισε 4-3 στο Ισραήλ).

Προπονητής της είναι ο Μότι Ιβανίρ, ο οποίος ανέλαβε φέτος. Μετράει 18 πρωταθλήματα Ισραήλ, αλλά το τελευταίο το κατέκτησε το 2003. Ο πιο πρόσφατος τίτλος της ήταν το Κύπελλο, το 2005. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ο Βόσνιος Μεντούνιανιν, ο Σενεγαλέζος Κονατέ και ο Σιντιμπέ από το Μάλι. Επίσης, από τους πιο γνωστούς παίκτες της είναι και ο επιθετικός Κολαούτι. Για να φτάσει στα πλέι οφ απέκλεισε την Ζελέσνιτσαρ (2-0 εκτός, 6-0 εντός). Πριν το πρώτο ματς με τους «πράσινους» θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Πετάχ Τίκβα και πριν από το δεύτερο τη Μπνέι Γεχούντα (εκτός έδρας).


Η αντίπαλος της ΑΕΚ: Ντινάμο Τυφλίδας

Η ΑΕΚ ξαναπάει στη Γεωργία 12 χρόνια μετά το Κουταΐσι, που είχε παίξει το Σεπτέμβρη του 1999 και είχε αποκλείσει την ομώνυμη ομάδα. Η Ντινάμο κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα την Κυριακή με αντίπαλο την Σπαρτάκι. Πέρσι, τερμάτισε δεύτερη πίσω από την πρωταθλήτρια Ζεσταφόνι και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία (6 βαθμούς μπροστά από την τρίτη Μεταλούργκι). Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε την Μιλσάμι (2-0 εντός, 3-1 εκτός), την Λανέλι (ήττα 2-1 εκτός, 5-0 εντός) και την KR (4-1 εκτός, 2-0 εντός), ενώ πέρσι είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο από τη Στουρμ Γκρατς.

Προπονητής της είναι ο Ισπανός Άλεξ Γκαρσία (41 ετών), ο οποίος ανέλαβε φέτος και τα προηγούμενα 4 χρόνια εργάζονταν στην ομάδα νέων της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα έφερε μαζί του και 3 Ισπανούς, τον Άλμπερτ Γιάγκουε, τον Κάρλες Κότο και τον Τσίσκο Μουνιόθ. Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα, που μάλιστα έχει κατακτήσει και ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1981. Μετράει 13 πρωταθλήματα Γεωργίας (τελευταίο το 2008) και 2 Σοβιετικής Ένωσης και 9 Κύπελλα Γεωργίας και 2 Σοβιετικής Ένωσης.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ: Καρπάτι Λβιβ

Η ουκρανική Καρπάτι πέρσι τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος και φέτος έχει ξεκινήσει άσχημα, καθώς μετά από 4 παιχνίδια παραμένει χωρίς νίκη, με τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Πέρσι, είχε καταφέρει να μπει στους ομίλους και μάλιστα απέκλεισε στα προκριματικά μεταξύ άλλων τη Γαλατασαράι. Στους ομίλους, δεν τα πήγε καλά γνωρίζοντας 5 ήττες, ενώ απέσπασε και μία ισοπαλία.

Προπονητής της είναι ο Λευκορώσος Άλεχ Κονανάφ, ο οποίος φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια στον πάγκο της ουκρανικής ομάδας. Δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα στην Ουκρανία και το μόνο που έχει στη συλλογή της είναι δύο Κύπελλα Ουκρανίας (1993, 1999) και ένα Κύπελλο Σοβιετικής Ένωσης το 1969. Στο ρόστερ της υπάρχουν μεταξύ άλλων τρεις Βραζιλιάνοι, ένας Αργεντινός και ένας Σέρβος. Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε την Σεντ Πάτιρκς από την Ιρλανδία (2-0 εντός, 3-1 εκτός).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου: Παρί Σεν Ζερμέν

Τη χειρότερη δυνατή κλήρωση είχε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν, των ζάμπλουτων Σεΐχηδων ιδιοκτητών, μοιάζει περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή του γαλλικού ποδοσφαίρου και να φτάσει και πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Είναι η ομάδα που έχει κινηθεί με σπουδαίες μετεγγραφές περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη και έχει αποκτήσει παίκτες όπως ο Γκαμεΐρό (11 εκατ. ευρώ), ο Ματουϊντί (10 εκατ. ευρώ), ο Μενέζ (8 εκατ. ευρώ), ο Μπίσεβατς (3,5 εκατ. ευρώ.) και φυσικά ο Παστόρε (45 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, έχει στο στόχαστρο και τους Μπερμπάτοφ και Τζο Κόουλ!
Προπονητής είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ, που βρίσκεται από το 2009 στον πάγκο των Παριζιάνων, ενώ διευθυντής ανέλαβε ο Λεονάρντο, τον οποίο η Παρί «άρπαξε» από την Ίντερ. Είναι από τις ιστορικότερες ομάδες της Γαλλίας και έχει κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1996), 2 φορές το πρωτάθλημα (1986, 1994) και 8 φορές το Κύπελλο (το 2010 το πιο πρόσφατο). Πέρσι, βρέθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Μπενφίκα.

Το γαλλικό πρωτάθλημα κάνει σέντρα το Σάββατο, με την Παρί να υποδέχεται την Λοριάν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ


Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Παρτιζάν (Σερβία)
Μέταλιστ (Ουκρανία) – Σοσό (Γαλλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία) – Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Ρόμα (Ιταλία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
Ολυμπιακός Βόλου (Ελλάδα)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Εκράνας (Λιθουανία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Καρπάτι (Ουκρανία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μπιλμπάο (Ισπανία)
Χαρτς (Σκωτία)-Τοτέναμ (Αγγλία)

Στεάουα (Ρουμανία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
Νόρτζελαντ (Δανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Ντνιέπρ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Σπάρτακ Τρνάβα (Τσεχία)
Σιόν (Ελβετία)-Σέλτικ (Σκωτία)

Σλασκ (Πολωνία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου(Ρουμανία)
Λίτεξ (Βουλγαρία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Ραμποτνίσκι (FYROM)
Νασιονάλ Μαδέιρα (Πορτογαλία)-Μπέρμιγχαμ (Αγγλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ριντ (Αυστρία)

Τουν (Ελβετία)-Στόουκ (Αγγλία)
Αάλεσουντ (Νορβηγία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Βασλούι (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ομόνοια (Κύπρος)-Σαλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Ανόβερο (Γερμανία)-Σεβίλλη (Ισπανία)

Ελσίνκι (Φιλανδία)-Σάλκε (Γερμανία)
Ντινάμο Τυφλίδας (Γεωργίας)-ΑΕΚ (Ελλάδα)
Ρεν (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Γκαζ Μετάν (Ρουμανία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Χέλσινμποργκ (Σουηδία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

Οι αντιδράσεις των ομάδων

Στο χέρι τους είναι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπως δήλωσαν μετά το άκουσμα των αντιπάλων οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. «Κουμπωμένοι» στον Παναθηναϊκό μετά τη βαριά σφαλιάρα από την Οντένσε, ενώ στον Ολυμπιακό Βόλου αποσκοπούν σε σημαντικές εμπειρίες κόντρα στη... νεόπλουτη και πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν.

Μανόλο Χιμένεθ (προπονητής ΑΕΚ): Σίγουρα ένα σημαντικό ζήτημα είναι το ότι δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την ομάδα με την οποία κληρωθήκαμε και χρειάζεται προσοχή για να μην αιφνιδιαστούμε. Η Ντινάμο Τιφλίδας απέκλεισε ήδη τρεις ομάδες για να φτάσει ως εδώ και αυτό αποδεικνύει ότι είναι αξιόμαχη. Βρίσκεται σε ανώτερο στάδιο προετοιμασίας από εμάς και είναι πιο έτοιμη, αφού έχει παίξει αρκετά παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι η πρόκριση είναι στο χέρι μας.

Βαγγέλης Πέτσος (εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην κλήρωση): Αν είναι καλή ή κακή η κλήρωση θα φανεί στο τέλος της αναμετρήσεων αν προκριθούμε ή όχι. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καλός Παναθηναϊκός δεν θα έχει σοβαρό πρόβλημα απέναντι στους Ισραηλινούς. Το καλό είναι πως το πρωτάθλημα στο Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει οπότε δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα είναι πιο έτοιμη από εμάς. Αλλά είπαμε, αν είμαστε καλοί στις αναμετρήσεις κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Γιώργος Σπηλιωτόπουλος (μέλος ΠΑΕ Παναθηναϊκός): Η Μακάμπι είναι δύσκολη αντίπαλος. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαστεί κατάλληλα για να είναι έτοιμος για τα δύο ματς κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Γιώργος Φαρλαλής (μέλος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): Δεν ξέρω πολλά για την Καρπάτι. Ξέρω μόνο ότι είναι στην Ουκρανία. Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα. Πριν μία βδομάδα πήγαμε πιο μακριά, στη Νορβηγία και κερδίσαμε. Αν η κλήρωση είναι καλή ή κακή θα φανεί στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπούμε για δεύτερη σερί χρονιά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Γιώργος Τόρης (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου): Δεν είναι μεγαθήριο. Είναι ένα κλαμπ με μεγάλη ιστορία. Αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου τώρα φτιάχνει ιστορία και έχουμε όλα τα εχέγγυα. Τίποτα δεν είναι δύσκολο, ποδόσφαιρο είναι. Είναι θετικό που το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας. Θα πιέσουμε για τη νίκη, ώστε η ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση, στους ομίλους.

Ηλίας Σολάκης (ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού Βόλου): Μας έτυχε η δεύτερη πιο δύσκολη κλήρωση.Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να χαρεί το ποδόσφαιρο και μαζέψει εμπειρίες.Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την τύχη και αν μας προκύψει κάτι καλό καλώς να έρθει. Σίγουρα η κατάσταση είναι λίγο περίεργη στην ομάδα και θέλουμε την βοήθεια των δημοσιογράφων.Δεν μπορούμε να διαβάζουμε συνέχεια πως πέφτουμε κατηγορία.Ιδιαίτερα οι ξένοι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να καταλάβουν την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Ελπίζω να σημειώσω το γκολ πρόκρισης στο Παρίσι.


ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=299576

Δεν υπάρχουν σχόλια: