.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΟΞΑΤΟ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ 0-2 12 ΦΕΒ 2011-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 2010-11


Για ακόμη έναν αγώνα εντυπωσίασε το Περιθώρι. Αυτή τη φορά κατάφερε να φύγει με τη νίκη μέσα από το Δοξάτο, που βάση αποτελεσμάτων, θεωρούνταν πανίσχυρη έδρα, αφού οι Φίλιπποι είχαν το απόλυτο στην έδρα τους.



Δεν θα αναφερθώ στο καθαρά αγωνιστικό "κομμάτι" του παιχνιδιού. Πιστεύω πως τα βίντεο με τις κυριότερες φάσεις και τις δηλώσεις των δύο προπονητών είναι πολύ κατατοπιστικά..

Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι πως το Σάββατο οι φίλαθλοι του Περιθωρίου μας έδωσαν ένα μάθημα στήριξης και συμπεριφοράς φιλάθλων ομάδας που αγωνίζεται εκτός έδρας.

Ο προπονητής του Ατρόμητου τους ευχαρίστησε στις δηλώσεις του και ανέφερε πως πολύς κόσμος ακολουθεί την ομάδα παντού. Θα διαφωνήσω. Δεν ήταν πάρα πολλοί οι οπαδοί του Περιθωρίου. Σίγουρα λιγότεροι από 50. Τόσοι και ακόμη περισσότεροι ακολουθούν τους Φιλίππους σε κάθε γήπεδο.

Η διαφορά όμως είναι πως οι οπαδοί του Δοξάτου συνηθίζουν να πιάνουν όλες(!) τις γωνίες των γηπέδων, και πολύ περισσότερο όταν οι Φίλιπποι αγωνίζονται εντός έδρας..

Και για τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στο Δοξάτο, ας πούμε πως υπάρχει κάποια λογική, με την έννοια πως ο κάθε φίλαθλος αισθάνεται (και είναι..) σαν στο σπίτι του και έχει την αγαπημένη του θέση από την οποία θα παρακολουθήσει τον αγώνα, και αυτό πρώτοι πρέπει να το ξέρουν οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων και να μην περιμένουν εντυπωσιακή συμπαράσταση εντός έδρας, αλλά με την αγωνιστική παρουσία τους να "ξεσηκώνουν" τους οπαδούς τους..

Στους εκτός έδρας αγώνες όμως δεν υπάρχει καμμιά λογική! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο αγώνας μέσα στο Κ. Νευροκόπι. Αν και ήμασταν πολλοί, σίγουρα περισσότεροι από του φίλους του Περιθωρίου που ήρθαν εδώ στο Δοξάτο το Σάββατο, είχαμε διασκορπισθεί σε όλη την κερκίδα(κάποιοι βρισκόντουσαν στις πλαγιές πάνω από το γήπεδο..) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου παλμός και ένθερμη συμπαράσταση προς την ομάδα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, από την οποία σπάνια φεύγει το Δοξάτο με θετικό αποτέλεσμα..

Αντίθετα λοιπόν, οι φίλοι του Ατρόμητου Περιθωρίου στο σαββατιάτικο παιχνίδι, ήταν όλοι μαζί στην κερκίδα, χειροκρότησαν και επεφήμησαν την ομάδα τους με ενθουσιασμό από τον χαιρετισμό ακόμη που κάνουν οι ποδοσφαιριστές πριν από την έναρξη, δίνοντας έτσι το μήνυμα προς την ομάδα τους πως δεν είναι μόνη και πως ήρθαν τόσο μακριά, όχι για να ασκούν κριτική και να γκρινιάζουν, αλλά για να τους συμπαρασταθούν ένθερμα..

Όλοι μια παρέα, με έναν κοινό σκοπό: Να δείξουν την αγάπη τους προς την ομάδα.

Μακάρι να παραδειγματισθούμε κι εμείς κάποτε και επιτέλους, να πηγαίνουμε στο ίδιο σημείο στα εκτός έδρας παιχνίδια..

Αλλά δυστυχώς πιστεύω πως η ευχή θα παραμείνει απραγματοποίητη, και το επόμενο Σάββατο στην μεγάλη κερκίδα του Αγίου Αθανασίου θα πιάσουμε πάλι όλες τις γωνίες και θα γκρινιάζουμε σε κάθε λάθος πάσα ή άστοχο σουτ των δικών μας ποδοσφαιριστών κάνοντας στο γήπεδο "κουβέντα καφενείου" αντί να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε...

Τα αποτελέσματα

18η Αγωνιστική Σάββατο 12-02-2011 στις 15:30

ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Ηρακλής.Μυλοποτάμου 3-0 α.α.
Φίλιπποι Δοξάτου Ατρόμητος Περιθωρίου 0-2
ΑΕ Αμπελοκήπων Εθν. Αστήρ Καλλιφύτου 2-0
ΑΕ Κυργίων Μέγας.Αλεξ.Αγ.Αθανασίου 1-0
Αρης Φωτολίβους ΑΕ Καλαμπακίου 1-1
Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου Αρης Πλατανιάς 0-0

Βαθμολογία

1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 50
2. ΔΟΞΑΤΟ 41
3. ΠΕΡΙΘΩΡΙ 35
4. ΑΓΙΟΣ 32
5. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 31
6. ΠΛΑΤΑΝΙΑ 30
7. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 26
8. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 23
9. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 16
10. ΚΥΡΓΙΑ 14
11. Ν. ΑΜΙΣΟΣ 4
12. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ 2





Δεν υπάρχουν σχόλια: