.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΘΡΙΛΕΡ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ Η ΕΔΡΑ;

Τελικά σε "θρίλερ" εξελίσσεται ο ορισμός της έδρας του νέου δήμου Δοξάτου που προκύπτει από την συνένωση των μέχρι τώρα υφιστάμενων δήμων Δοξάτου και Καλαμπακίου..

Χθες το βράδυ ανήρτησα τους νέους δήμους όπως ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Εσωτερικών..

Το πρωί εδώ στο Δοξάτο κyκλοφορούσαν έντονα φήμες πως τελικά έδρα θα είναι το Δοξάτο!

Ψάχνωντας στο διαδίκτυο, βρήκα σε αρκετές ιστοσελίδες ολόκληρο το σχέδιο του Καλλικράτη για τους νέους δήμους, το οποίο ανήρτησα σε προηγούμενες αναρτήσεις, και παντού αναφερόταν ως έδρα του νέου δήμου Δοξάτου το Καλαμπάκι. Όρμώμενος όμως από την εκπομπή "Παρεμβάσεις" του Star Δράμας που μεταδίδεται αυτή την ώρα, στην οποία η δημοσιογράφος κ. Έλλη Οικονόμου ανέφερε πως σε διάφορες ιστοσελίδες αναφέρεται ως έδρα το Δοξάτο, έψαξα και πάλι και πράγματι σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες (ενδεικτικά www.avgi.gr - www.voria.gr) ισχύει το παραπάνω.

Μεταφέρω εδώ το σχετικό απόσπασμα:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνονται οι νομοί Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Έδρα της περιφέρειας είναι η Κομοτηνή.

Αναλυτικά για κάθε νομό ισχύει:

Νομός Δράμας

Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. δήμος Δράμας με έδρα τη Δράμα, αποτελούμενος από το δήμο Δράμας και τη κοινότητα Σιδηρονέρου, οι οποίοι καταργούνται.

2. δήμος Προσοτσάνης με έδρα την Προσοτσάνη, αποτελούμενος από τους δήμους Προσοτσάνης και Σιταγρών, οι οποίοι καταργούνται.

3. δήμος Παρανεστίου με έδρα το Παρανέστι, αποτελούμενος από τους δήμους Παρανεστίου και Νικηφόρου, οι οποίοι καταργούνται.

4. δήμος Δοξάτου με έδρα το Δοξάτο, αποτελούμενος από τους δήμους Δοξάτου και Καλαμπακίου, οι οποίοι καταργούνται.

Στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Οι δήμοι Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου χαρακτηρίζοντας ως ορεινοί.
ΠΗΓΗ: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: