.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

ΔΟΞΑΤΟ-ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ:1-0 - 7 ΚΟΚΚΙΝΕΣ! - 15η Αγων.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007 το Δοξάτο πήρε τη νίκη κόντρα στο Νευροκόπι με ένα γκολ που σημείωσε ο Ακριτίδης στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια και πλασέ..





Αυτό που "σημάδεψε" όμως τον αγώνα είναι οι 7(!) αποβολές, 4 για το Νευροκόπι και 3 για τους "Φιλίππους"... 

Πιο συγκεκριμένα, στο 43' παίκτες και των δύο ομάδων συνεπλάκησαν μεταξύ τους και για αρκετά λεπτά είχαμε διακοπή του αγώνα. Όταν ηρέμησαν τα πράγματα, ο διαιτητής Κοτσάνης έδειξε 3 κόκκινες κάρτες, στον Χιωτάκη του Δοξάτου(που, πάντως, δεν είχε καμιά συμμετοχή στα επεισόδια..) και στους Σπυρίδη και Τομπουλίδη για το Νευροκόπι. 

Αυτό ήταν ίσως και το μοναδικό άξιο λόγου γεγονός του 1ου ημιχρόνου, αν εξαιρέσουμε κάποιες "ψιλοευκαιρίες" που χάθηκαν και από τις δύο ομάδες, με σημαντικότερη ίσως αυτή του Ζάχαρη που από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα και αυτή πήγε ψηλά άουτ..

Στο 2ο ημίχρονο, αν και οι "Φίλιπποι" αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, ο Ακρίτας ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με αποτέλεσμα να χάσει 3 πολύ καλές ευκαιρίες στο 65', στο 67΄και στο 70' με τους Βασιλειάδη, Ηλιάδη και Παπάζη. Σα να μην έφτανε αυτό για τους "Φιλίππους", στο 73' αποβλήθηκε ο Μπερνεάνου(που είχε περάσει στον αγώνα σαν αλλαγή 13 λεπτά νωρίτερα) με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω, κι έτσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν να αγωνίζονται με 9 παίκτες η κάθε μία, αλλά όχι για πολύ, αφού στο 77' αποβλήθηκε ο Χαρετίδης του Δοξάτου με 2η κίτρινη κάρτα, στην προσπάθεια να κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι, κι ενώ βρισκόταν μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Νευροκοπίου.. Έτσι οι "Φίλιπποι" πλέον αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο (8 εναντίον 9) αλλά ο νεαρός Καλαϊτζής(που είχε μπει στο 2ο ημίχρονο ως αλλαγή) δεν κατάφερε να σκοράρει αφού ο τερματοφύλακας του Νευροκοπίου ενήργησε σωτήρια..

Στο 82΄ και στο 85΄αποβλήθηκαν οι Παπάζης και Κυριακίδης για το Νευροκόπι, ο πρώτος δεχόμενος 2η κίτρινη κάρτα για θέατρο ενώ ο δεύτερος επειδή επιτέθηκε στον 2ο βοηθό.. 

Το Δοξάτο, εκμεταλλευόμενο πλέον την αριθμητική του υπεροχή, πίεσε το Νευροκόπι με αποτέλεσμα στο 90' να κερδίσει πέναλτυ ο Τουρφαντίδης που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. 

Το πέναλτυ εκτέλεσε ο Κραστάνας(που κι αυτός είχε μπει σαν αλλαγή στο 2ο ημίχρονο..) κι έστειλε τη μπάλα ψηλά στον ουρανό, σκορπώντας την απογοήτευση στους αρκετούς φιλάθλους του Δοξάτου που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στο γήπεδο..

Αυτός όμως που σίγουρα δεν απογοητεύτηκε ήταν ο Πέτρος Ακριτίδης, που με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέτυχε το γκολ που λύτρωσε την ομάδα του... 

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Αναστασιάδης, δεξί μπακ ο Μουτάκης, αριστερό μπακ ο Χιωτάκης, λίμπερο ο Ακριτίδης, στόπερ ήταν ο Πετράς με τον Κοπαράνη, κεντρικό χαφ ο Αποστολίδης, αριστερό χαφ ο Ζάχαρης, δεξί χαφ ο Τουρφαντίδης, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Χαρετίδης και Κατσιγιαννόπουλος. Στο 2ο ημιχρονο αγωνίστηκαν και οι Μπερνεάνου, Καλαϊτζής και Κραστάνας στις θέσεις, αντίστοιχα, των Κατσιγγιανόπουλου, Αποστολίδη και Μουτάκη.

Τα άλλα αποτελέσματα:
Καλαμπάκι-Πετρούσα: 3-2
Άγιος Αθανάσιος-Ν. Αμισός: 3-0
Ακρίτας Ν. Κρώμνης-Κύργια: 0-0
Πλατανιά-Καλλίφυτος: 0-0
Ανακάλυψη-Καστρινός: 0-3 α.α.

Βαθμολογία

1. Πετρούσα 33
2. Ν. Αμισός 32
3. Πλατανιά 29
4. Φίλιπποι 28
5. Καλλίφυτος 25
-. Άγιος Αθανάσιος 25
-. Καλαμπάκι 25
8. Κύργια 18
9. Νευροκόπι 16
10. Καστρινός 15
11. Ακρίτας Ν. Κρ. 12
12. Ανακάλυψη 0

Η Ανακάλυψη έχει αποβληθεί από το πρωτάθλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: