.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΔΟΞΑΤΟ 15 ΔΕΚ 2018





Μία εξαιρετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα τελετών του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου εδώ στο Δοξάτο.





Συνδιοργανωτές η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Φιλόπτωχο Ταμείο.

Αφού προλόγισε την εκδήλωση η κ. Ξένια Παπατζικάκη, στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάτερ Ιωάννης, που με μια εμπνευσμένη του ομιλία μας θύμισε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Κατόπιν στην εξέδρα ανέβηκαν τα παιδιά του κατηχητικού, και με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους κ.  Ελισάβετ τραγούδησαν κάλαντα και κάποια από τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα.

Ακολούθησε η Χορωδία Συνταξιούχων "Το Ηρωϊκό Δοξάτο" και ο δάσκαλός τους κ. Κώστας Βόϊτσος που έψαλλαν μερικά από τα πιο γνωστά κάλαντα και ενθουσίασαν το κοινό.

Σειρά είχε η φιλόλογος κ. Πελαγία Μαντζόλη που μας μετέφερε σε άλλες εποχές μέσα από κείμενο του Φώτη Κόντογλου, σχετικό φυσικά με τις μέρες των Χριστουγέννων.

 Έπειτα από την κ. Μαντζόλη, στην εξέδρα ανέβηκε η Χορωδία "Σαπφώ", με την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Κούτρα και υπό τη συνοδεία των μουσικών  κ. Γ. Παυλίδη και Αθαν. Βεράνη, έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, με τις κυρίες και τους κυρίους που παραβρέθηκαν στην Αίθουσα να τραγουδάνε το πολύ δημοφιλές εδώ στο Δοξάτο "Ήρθαν τα Χριστούγεννα, εορτή μεγάλη!".

Βέβαια ο κόσμος δεν αποχώρησε αμέσως, αφού υπήρχαν οι όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των γυναικών του ΚΑΠΗ Δοξάτου ( στολίδια, δώρα κλπ ) που έγιναν ανάρπαστα με τον κόσμο να αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξή του προς το Φιλόπτωχο Ταμείο.

Συγχαρητήρια σε όλους, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Υ.Γ.: Δυστυχώς, δεν είχα τη δυνατότητα να βιντεοσκοπήσω όλη την εκδήλωση.  Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να έχω την κατάλληλη κάμερα με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας ώστε να καλύπτω τις εκδηλώσεις της κωμοπόλεώς μας στις οποίες θα είμαι παρών από την αρχή μέχρι το τέλος και να μην αναγκάζομαι να κάνω "περικοπές" στις βιντεοσκοπήσεις.

Η κ. Ξένια Παπατζικάκη.

Η κ. Πελαγία Μαντζόλη.

Τα παιδιά του κατηχητικού Δοξάτου.

Οι άντρες της Χορωδίας Συνταξιούχων "Το Ηρωϊκό Δοξάτο".

Χορωδία Συνταξιούχων " Το Ηρωϊκό Δοξάτο".

Χορωδία Δοξάτου "Σαπφώ".

Από αριστερά οι κ.κ. :  Αθ. Βεράνης - Γ. Παυλίδης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: