.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 0-2 - 4η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 30 ΣΕΠ 2017



Σπουδαία νίκη για τους Φιλίππους μέσα στην Καλλίφυτο το περασμένο Σάββατο με 0-2 !

Το πρώτο "διπλό" για την ομάδα του κ. Περσιανλή κατακτήθηκε φέτος μέσα στην έδρα της Καλλιφύτου, απέναντι σε μια μαχητική και με πολλές αρετές ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως για τους Φιλίππους απουσίαζε ο Μπάμπης Μουρατίδης λόγω τραυματισμού..








Μια παρένθεση, προτού αναφερθούμε στο καθαρά αγωνιστικό "κομμάτι" : Η έδρα της Καλλιφύτου δεν είναι από αυτές που μπορούμε να τις αποκαλέσουμε "φόβητρο" για τους αντιπάλους της. Πολλά χρόνια τώρα, το ίδιο "σκηνικό": Λίγοι φίλαθλοι του Αστέρα στην κερκίδα, που και αυτοί δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν αγαπάνε την ομάδα τους και δεν της συμπαραστέκονται όταν χρειαστεί. Χωρίς φανατισμό όμως και χωρίς ακρότητες. Το γήπεδο της Καλλιφύτου όμως έχει ένα μεγάλο κιόσκι, μπροστά από το κυλικείο. Βρίσκεται δεξιά της κερκίδας, όπως βλέπουμε τον αγωνιστικό χώρο. Κάτω από αυτό το κιόσκι συγκεντρώνονται οι πλέον φανατικοί φίλοι των γηπεδούχων και δημιουργούν πίεση στον βοηθό που βρίσκεται πολύ κοντά τους (δεν υπάρχει στίβος, καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο) αλλά και στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές που τυχαίνει να αγωνίζονται σε εκείνη την πλευρά. Κάνουμε αυτή την "χωροταξική" αναφορά για να καταδείξουμε πως η έδρα είναι πάντα έδρα, ακόμη κι αν οι φίλοι των γηπεδούχων δεν είναι πολλοί σε αριθμό, και πάντα έχει μεγάλη αξία το "διπλό", ειδικά όταν έρχεται απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη της Α' κατηγορίας του δραμινού ποδοσφαίρου.

7' : 0-1. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν με τον Ηλία Κωνσταντινίδη. Ο Γιώργος Καραβελίδης "έπιασε" όλη τη φάση στο πολύ καλό βίντεο του αγώνα..
11' : Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με κεφαλιά από καλή θέση, μετά από εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση. Η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
19' : Σουτ για την Καλλίφυτο, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
22'  : Με σουτ που καταλήγει άουτ, λύνεται μια μίνι "πολιορκία" στα "καρέ" του Κ. Καραγιαννίδη κατά την οποία οι γηπεδούχοι κέρδισαν συνεχόμενα ένα φάουλ και δύο κόρνερ..
25' : Σουτ μέσα από την μεγ. περιοχή, αρκετά αδύναμο όμως για την αξία του "Γκάλιου" που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.
29' : Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους μετά το γκολ, με τον Χριστοφορίδη να σουτάρει και να μπλοκάρει ο πολύ καλός τερματοφύλακας των γηπεδούχων Σαραλιώτης.
30' : Τραυματισμός του Μάριου Καρατζόγλου στο κέντρο του γηπέδου και μικρή διακοπή. Ο Μάριος συνέχισε κανονικά μέχρι το τέλος.

Από αυτό το χρονικό σημείο περίπου και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Φίλιπποι θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι, ή τουλάχιστον να κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα για τους γηπεδούχους (αφού, ως γνωστόν, στον "Βασιλιά των σπορ" τίποτε δεν τελειώνει αν δεν σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής..), αλλά αυτό δεν έγινε, αφού ο Τόλης Θεοφανίδης στο 35' δεν έπιασε καλά το σουτ ενώ βρισκόταν σε καλή θέση και η μπάλα έφυγε άουτ, ένα λεπτό αργότερα ο Ηλίας Κωνσταντινίδης κέρδισε πέναλτυ (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι, φαίνεται η φάση στο βίντεο, ο καθένας μπορεί να βγάλει μόνος τα συμπεράσματά του..), το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Σαραλιώτης έπεσε στην σωστή γωνία, στο 43' το αριστερό δοκάρι "πόνεσε" από το τρομερό σουτ του Χριστοφορίδη, και τέλος στο 45+2' ο Μίλτος Χριστοφυλλάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από θέση τετ-α-τετ, λίγο πιο πάνω από το ύψος της μικρής περιοχής !!

Β' ημίχρονο.

Με την έναρξη του Β' ημιχρ., όπως αναμενόταν άλλωστε, οι γηπεδούχοι "πήραν μέτρα" στο γήπεδο, ενώ από την άλλη ο προπονητής των φιλοξενούμενων προσπάθησε να διαφυλάξει, κατ' αρχήν, το αποτέλεσμα, και να "χτυπήσει" η ομάδα του με αντεπιθέσεις..
48' : Σουτ Ηλία Κωνσταντινίδη, σε σώμα αμυντικού η μπάλα και καταλήγει κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
51' : Επικίνδυνη στιγμή για την εστία του Κ. Καραγιαννίδη, μετά από μικρή σύγχυση, ο Παντζαρίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον αντίπαλο επιθετικό που βρισκόταν σε θέση τετ-α-τετ και έδιωξε τη μπάλα.
53 : Σουτ θεοφανίδη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
54' : Απευθείας εκτέλεση φάουλ για τους γηπεδούχους, έδιωξε με ωραία εκτίναξη σε κόρνερ ο "Γκάλιου".
56' : Κόρνερ για το Δοξάτο, η μπάλα έφτασε στον Χριστοφορίδη που επιχείρησε πλασέ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
80' : Πολύ καλή ευκαιρία για την Καλλίφυτο. Κεφαλιά από κοντά, ο "Γκάλιου" και πάλι ήταν σε ετοιμότητα. Η μπάλα, μετά την απόκρουση πήγε σε επιθετικό των γηπεδούχων που όμως υποδείχθηκε σε θέση οφ σάϊντ.
81' : "Περίεργη" φάση, με τη μπάλα να περνάει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Κ. Καραγιαννίδη.
90' : Ο διαιτητής θεωρεί πως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπιασε τη μπάλα με τα χέρια έξω απ' τη μεγ. περιοχή και του έδειξε κίτρινη κάρτα.
90+4' : Απευθείας κόκκινη σε ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, (ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα), προφανώς για κάτι που είπε στον "άρχοντα" του αγώνα κ. Γεωργιτσόπουλο.
90+5' : 0-2. Όμορφο γκολ του Ηλία Κωνσταντινίδη, μετά από "κλέψιμο" της μπάλας από τον Ανδρέα Μόσχο και ασίστ του ίδιου. Σ' αυτή τη φάση διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για φάουλ του Ανδρέα.

Δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, και οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας πανηγύρισαν τη νίκη, παρ' όλη την μικρής διάρκειας ένταση που υπήρχε στον χώρο των αποδυτηρίων..

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Γ. Καραγιαννίδης - Καρατζόγλου - Παντζαρίδης - Χριστοφυλλάκης - Ζάχαρης - Περσιανλής (82' Χατζηπαντελής )- Δεληολάνης ( 73' Χαριζάνης ) - Θεοφανίδης ( 90+1' Ευθυμιάδης ) - Χριστοφορίδης (66' Μόσχος ) - Ηλ. Κωνσταντινίδης.
 Διαιτητές: Γεωργιτσόπουλος Γ. - Νικολαΐδου Χ. - Γκόντε Α.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ: 0-2
Κ. ΒΡΥΣΗ-ΣΙΤΑΓΡΟΙ: 2-0
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 0-1
ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 0-2
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 1-0
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: 1-2
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 2-2
ΒΩΛΑΚΑΣ-ΧΩΡΙΣΤΗ: 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4η ΑΓ.

1. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ   12
2. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ   9
3. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ   9
4. Κ. ΒΡΥΣΗ   9
5. ΠΕΤΡΟΥΣΑ   9
6. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ   7
7. ΔΟΞΑΤΟ   7
8. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ   6
9. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ   5
10. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   4
11. ΧΩΡΙΣΤΗ   4
12. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ   3
13. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ   3
14. ΣΙΤΑΓΡΟΙ   3
15. ΑΓΙΟΣ   3
16. ΒΩΛΑΚΑΣ   0.



Δεν υπάρχουν σχόλια: