.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

A.E.KΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 3-0 - 1η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.Δ.ΡΑΜΑΣ - 9 ΣΕΠ 2017



Με αρνητικό αποτέλεσμα ξεκίνησαν οι Φίλιπποι τις υποχρεώσεις τους στον "μαραθώνιο" της Α' Δράμας. Υποχρεώθηκαν σε ήττα με 3-0 μέσα στο Καλαμπάκι  από την τοπική Α.Ε.Κ., απογοητεύοντας, κυρίως με την εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τους περίπου 50 φίλους τους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο του Καλαμπακίου το περασμένο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.

Η ομάδα του κ. Περσιανλή μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και μέχρι να επιτευχθεί το 1ο γκολ των γηπεδούχων στο 25', είχαν σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πίεζαν πολύ ψηλά (κατά την ποδοσφαιρική ορολογία..), δημιούργησαν κάποιες φάσεις επικίνδυνες για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν, σ' αυτό το διάστημα, να εκμεταλλευτούν με αντεπιθέσεις κυρίως την ταχύτητα και ευστροφία του Λευτέρη Τζιβανάκη, αλλά και των άλλων επιθετικών φυσικά. 



Στο 25' άνοιξε το σκορ, με σκόρερ για το Καλαμπάκι τον τερματοφύλακα του Δοξάτου Τιγγιρίδη ! Μια άτυχη στιγμή για τον τερματοφύλακα και την ομάδα του, όταν, μετά από μια καλά οργανωμένη αντεπίθεση των γηπεδούχων, δημιουργήθηκε φάση διαρκείας που λέμε μπροστά στην εστία των Φιλίππων, πήγε να απομακρύνει τη μπάλα πάνω από τη γραμμή ο Παντζαρίδης (αν δεν κάνω λάθος..) και η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του επερχόμενου Τιγγιρίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Σ' αυτή τη φάση μάλιστα τραυματίστηκε προσωρινά ο πορτιέρο του Δοξάτου, είχαμε και μια μικρή διακοπή μετά από λίγο, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και ο Τιγγιρίδης ολοκλήρωσε κανονικά τον αγώνα.

Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι "πήραν μέτρα" στο γήπεδο, θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά σε μια-περιπτώσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση προς το τέλος του ημιχρόνου, αν έβρισκε λίγο καλύτερα τη μπάλα ο Ανδρέας Μόσχος με το κεφάλι, η οποία και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα (μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά).

Με το σκορ στο 1-0, ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, και ενώ όλοι περίμεναν να δουν την αντίδραση των φιλοξενούμενων, μια αδράνεια στην άμυνα ήταν αρκετή, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό (!) της επανάληψης, για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους οι γηπεδούχοι. Σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε σε αφύλακτο επιθετικό, ο οποίος ενεργώντας ψύχραιμα και αποφεύγοντας τους αμυντικούς που επιχείρησαν απεγνωσμένα να τον σταματήσουν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, "υποχρεώνοντας" τους πολλούς φίλους της Α.Ε.Κ. στην κερκίδα να πανηγυρίσουν.

Υπήρχε αρκετός χρόνος ακόμη, αν και βέβαια ήδη τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ για τους φιλοξενούμενους (που όσο περνούσαν τα λεπτά έδειχναν να μένουν από δυνάμεις..) για να διεκδικήσει ό, τι καλύτερο μπορούσε η ομάδα του κ. Περσιανλή. Ο Τζιβανάκης όμως είχε διαφορετική γνώμη, και 5 λεπτά μετά το 2ο γκολ, πέτυχε και τρίτο για την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος απρόσεκτο γύρισμα της μπάλας με κεφαλιά προς τον τερματοφύλακα, και κάπου εκεί η "παράσταση έλαβε τέλος". Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν παίχθηκε σπουδαίο ποδόσφαιρο, λογικό άλλωστε, αφού από τη μια οι γηπεδούχοι είχαν ουσιαστικά "καθαρίσει" το παιχνίδι, και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να "γυρίσουν" τον αγώνα, με το σκορ στο 3-0 και απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Λίγες οι καλές φάσεις, με την Α.Ε.Κ. να είναι πιο επικίνδυνη, ενώ οι Φίλιπποι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ούτε από το σημείο του πέναλτυ, όταν ο τερματοφύλακας Κελετζής απέκρουσε το πέναλτυ που εκτέλεσε ο Χριστοφορίδης γύρω στο 90' ..

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Τιγγιρίδης - Καρατζόγλου - Μόσχος - Χριστοφυλλάκης (59' Δεληολάνης) - Παντζαρίδης - Ζάχαρης - Μουρατίδης - Περσιανλής - Θεοφανίδης (83' Χατζηπαντελής) - Ηλ. Κωνσταντινίδης - Χριστοφορίδης (90' Π. Κωνσταντινίδης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓ. Α' ΔΡΑΜΑΣ :

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-ΔΟΞΑΤΟ : 3-0
Κ. ΒΡΥΣΗ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 0-1
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ : 1-7
ΠΕΤΡΟΥΣΑ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ : 0-1
ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ-ΒΩΛΑΚΑΣ : 2-1
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ-ΧΩΡΙΣΤΗ : 1-0
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ : 1-1
ΣΙΤΑΓΡΟΙ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ : 1-2





Δεν υπάρχουν σχόλια: