.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας Τα νέα μας (3ο τεύχος)

Σημ. "Δοξατινών Νέων" : Το παρακάτω δελτίο τύπου ελήφθη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μεταφέρεται ως έχει.
 

logo

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας

Τα νέα μας (3ο τεύχος)

http://sde-dramas.dra.sch.gr/
---
banner
---

Επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας "Η Δράμα 1900-1920"Τη Δευτέρα 6/3/2017 η ομάδα των εκπαιδευόμενων που συμμετέχουν στο project "Πολιτιστικοί περίπατοι στη Δράμα" επισκέφτηκαν στον εκθεσιακό χώρο άνωθεν του καφέ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» την έκθεση φωτογραφίας: «Η Δράμα 1900-1920». Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με μία λησμονημένη εικόνα της πόλης τους που όμως τους βοήθησε να αντιληφθούν ένα κομμάτι της ιστορικής συνέχειας που έχει ηκοινωνική και οικονομική δομή της Δράμας.  Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Ενημέρωση από το Europe Direct Κομοτηνής

Τη Δευτέρα 21/2/2017 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον υπεύθυνο συνεργάτη του Europe Direct Κομοτηνής κ. Ράδο Αλέξανδρο. Μας ενημέρωσε για την επικείμενη συνάντηση νέων 15-30 ετών που θα γίνει στην Κομοτηνή το Σάββατο 18 Μαρτίου. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης θα συζητηθούν από τους συμμετέχοντες προβλήματα που απασχολούν τους νέους, θα κατατεθούν απόψεις και μέσα από τη σύνθεση θα αναδυθούν οι σωστές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων. Οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται διαδικτυακά μέσα από τη σελίδα http://rym.europedirectkomotini.eu/. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την τρίτη ηλικία

Τη Δευτέρα 21/2/2017 η ομάδα των εκπαιδευόμενων που συμμετέχουν στο project "Ποιότητα ζωής στην 3η ηλικία", ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο κα. Τάζογλου Ευανθία για θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία. Η κα Τάζογλου έχει υπηρετήσει σαν σύμβουλος ψυχολόγος στο σχολείο μας και συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Δράμας "Δράση" το οποίο έχει σαν στόχο τουτην πρόληψη και ενημέρωση σε κοινωνικά θέματα και προβλήματα εθισμών. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφιέρωμα στο ΣΔΕ Δράμας από την εφημερίδα Πρωινός Τύπος

Οι προσπάθειες για την οργάνωση του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου μας έφτασαν στ "αυτιά" των υπευθύνων της εφημερίδας Πρωινός Τύπος της Δράμας οι οποίοι αφού κατέγραψαν το συμβάν στην εφημερίδα τους, μας επισκέφτηκαν για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το σχολείο μας. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες της Δράμας και να τους ενημερώσουμε για τους στόχους και τη λειτουργία του ΣΔΕ. Τελικά, στο φύλλο της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου η εφημερίδα παραχώρησε ένα μεγάλο χώρο για την παρουσίαση του σχολείου, κάτι που ελπίζουμε να λειτουργήσει θετικά για την προσέλευση ενδιαφερομένων την επόμενη χρονιά. Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα για το ενδιαφέρον της. Τα δημοσιεύματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Επίσκεψη σε πρόβα της μικτής χορωδίας του Δήμου Δράμας

Τη Δευτέρα 23/1/2017 η ομάδα των εκπαιδευόμενων που σεμμετέχουν στο projext "Ποιότητα ζωής στην 3η ηλικία", συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια κα Μυλωνά Έλσα, επισκέφτηκαν στο ωδείο της Δράμας την Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δράμας. Η χορωδία έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και έχει βραβευθεί το 2013 από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδας με την ανώτατη τιμητική διάκριση και συγκεκριμένα με το βραβείο «Ανδρέας Παρίδης». Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Δράμας ενημερώθηκαν για το θεσμό και για τις ευκαιρίες που προσφέρει για δημιουργική απασχόληση σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την πρόβα και, επειδή το κλίμα ήταν πολύ φιλικό, κάποιοι εξ αυτών στις μέρες που ακολούθησαν γράφηκαν και τυπικά στη χορωδία. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Ενημέρωση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου

Την Τρίτη 1/2/2017 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η "Διαχείριση απορριμάτων". Μέσα από μία ενδιαφέρουσα αλληλεπιδραστική παρουσίαση η κα. Ζωή Θεοδοσάκη μας εξήγησε τις επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης, μας ανέλυσε διαφορετικές φιλοσοφίες στη διαχείριση των απορριμάτων και μας προσανατόλισε σε μία πιο υπεύθυνη στάση απέναντι σε ένα από μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Ολοκληρώσαμε τη δραστηριότητα με μία βιωματική άσκηση επαναχρησιμοποίησης χαρτιού από την οποία προέκυψαν όμορφα μικρά καλάθια... Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ   και στη σελίδα του ΚΠΕ

Προετοιμασία εργαστηρίου πληροφορικής

Το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας είναι σχεδόν έτοιμο. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν στη διαδικασία καθαρίζοντας και συνδέοντας τα μηχανήματα, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει η σύνδεση με το Internet και οι τελικές δοκιμές. Ανυπομονούμε όλοι να το χρησιμοποιήσουμε. Φωτογραφίες από τη διαδικασία δημιουργίας του εργαστηρίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Βιβλιοθήκη ΣΔΕ Δράμας

Από την φύση τους τα ΣΔΕ είναι σχολεία που αγκαλιάζουν τη γνώση χωρίς να τη περιχαρακώνουν. Για τον ίδιο λόγο δεν προτείνουν συγκεκριμένο βιβλίο για κάθε μάθημα, αλλά αφήνουν τον εκπαιδευτή να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει. Εν τούτοις εμείς σκεφτήκαμε να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη μας με βιβλία του τυπικού γυμνασίου τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτές για τη δουλειά τους ή να δανειστούν σε όσους εκπαιδευόμενους επιθυμούν να μελετήσουν περαιτέρω στο σπίτι. Σε συννενόηση με το 4ο και 6ο Γυμνάσιο της Δράμας προμηθευτήκαμε βιβλία που βρισκόταν στις αποθήκες τους και θα πήγαιναν για ανακύκλωση. Έτσι απελευθερώσαμε χώρο στα άλλα σχολεία και μεγαλώσαμε τη δικιά μας βιβλιοθήκη, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: