.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Φ.Γ.Σ "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 1-4 - Γ' ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 28 ΣΕΠ 2016

Δεν κατάφεραν τελικά οι Φίλιπποι να αποκλείσουν ακόμη μία ομάδα της Α' κατηγορίας και να προχωρήσουν στον θεσμό του Κυπέλλου Δράμας. Και όταν έχεις ως αντίπαλο τη σπουδαία διαχρονικά Προσοτσάνη, χρειάζεται και αρκετή δόση τύχης, που οι γηπεδούχοι δεν την είχαν με το μέρος τους.. Πάντως, οι ποδοσφαιριστές του κ. Περσιανλή αγωνίστηκαν φιλότιμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παροτρυνόμενοι και από τους "BLUE DEVILS", και η αλήθεια είναι πως το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την εικόνα του αγώνα, χωρίς, σε καμιά περίπτωση, να αμφισβητείται η δίκαιη πρόκριση του Γ.Σ. Προσοτσάνης.


Το ρεπορτάζ του αγώνα από την ιστοσελίδα http://www.prosotsanifc.gr/ και τον καλό φίλο Στέλιο Χάρταλη.






ΔΟΞΑΤΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-4

Με 4η στους «8»
Φορτσάροντας στην αρχή και στο φινάλε του ματς η Προσοτσάνη πέρασε από την πάντα δύσκολη γι αυτήν έδρα του Δοξάτου, επικρατώντας με σκορ 4-1 των τοπικών Φιλίππων, τσεκάροντας έτσι το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού και μπαίνοντας με…φόρα ενόψει πρεμιέρας στο πρωτάθλημα κόντρα στον Άγιο Αθανάσιο.





Οι παίκτες του Γιώργου Λάλα, σ’ έναν αγωνιστικό χώρο με πολλές παγίδες ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι και κατάφεραν να μπουν με το…αριστερό του Δημήτρη Καλαϊτζή στη θέση του οδηγού πριν το ημίωρο (0-1 στο 14’ & 0-2 στο 29’).
Το Δοξάτο του Γιώργου Περσιανλή ενδιάμεσα είχε απειλήσει για την ισοφάριση με τον πρώην «κυανόλευκο» Χριστοφορίδη, ωστόσο κατάφερε από το τίποτα να ισορροπήσει και από την άσπρη βούλα του πέναλτι (36’ 1-2 Ζάχαρης) να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης.
Το 1-2 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων διατηρήθηκε σχετικά εύκολα παρά την άκαρπη υπεροχή των Φιλίππων, που είχαν σύμμαχο και τον αέρα μέχρι και το τελευταίο 5άλεπτο του ματς, ωστόσο φαινόταν ότι πιο εύκολα θα ερχόταν κάποιο 3ο γκολ για τους παίκτες της Προσοτσάνης, παρά η ισοφάριση-παράταση από πλευράς δοξατινών. Όπερ κι εγένετο…ο ηγέτης των «κυανόλευκων» Στέλιος Φερφέρης κέρασε με το 83ο του γκολ ανήμερα του πολύ σημαντικού ρεκόρ των 500ων επίσημων συμμετοχών με τον αετό στο στήθος (1-3 στο 86’) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Κάπου εκεί ήρθε ο Γιάννης Μητσιγιώργης (1-4 στο 91’) με ένα παλικαρίσιο όσο και θαυμάσιο γκολ να βάλει αυτό που λέμε «κερασάκι» στην τούρτα πρόκρισης της Προσοτσάνης. Ο «κεραυνός» από 30 μέτρα του Αποστολίδη σχεδόν με τη σέντρα ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, που είχε καλύτερο ρυθμό στο α’ μέρος και περισσότερα νεύρα στην επανάληψη.
Η Προσοτσάνη με δύο συνεχόμενα διπλά πέρασε με στυλ στους «8» του κυπέλλου κι αν ανατρέξουμε στην προϊστορία, πρόκριση κόντρα στο Δοξάτο σημαίνει τελικός & κούπα (σ.σ. νταμπλ το 2003-2004). Ίδωμεν…τώρα άλλωστε προέχει η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον φιλόδοξο φέτος Άγιο Αθανάσιο το προσεχές Σάββατο.
Λεπτό προς λεπτό:
1’: διαδοχικά σουτ του Παπαδόπουλου από τη γωνία της περιοχής και του Δροσίδη προ του Τιγγιρίδη ,η μπάλα καταλήγει στο 1ο κόρνερ για την Προσοτσάνη που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
14’ 0-1: φάουλ του Καλαϊτζή δίπλα στη γραμμή του πλαγίου από δεξιά, στην πορεία της μπάλας ο Φερφέρης που δε τη βρίσκει, η κίνησή του όμως είναι ικανή να κρατήσει τον Τιγγιρίδη καρφωμένο στο κέντρο της εστίας του και την μπάλα μετά από ένα γκελ μπροστά του να καταλήξει στο δεξί του «παραθυράκι».
25’:συρτό σουτ του Δροσίδη στα όρια της περιοχής άουτ.
27’: ο Χριστοφορίδης πολύ όμορφα περνάει την μπάλα πάνω από το πολυπρόσωπο τείχος της Προσοτσάνης, όμως ο Καρίπης του λέει «όχι» πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.
29’ 0-2: έξοχη κάθετη πάσα του Φερφέρη, ο Καλαϊτζής τρυπώνει σε θέση φορ και προλαβαίνοντας την έξοδο του τερματοφύλακα του περνάει την μπάλα κάτω από το σώμα με προβολή διπλασιάζοντας τα προσωπικά γκολ αλλά και της ομάδας του.
30’: λάθος του Ζάχαρη ο Δροσίδης που ακολουθεί τη φάση πλασάρει βεβιασμένα από το ημικύκλιο κι ο Τιγγιρίδης μπλοκάρει.
32’: νέο λάθος στην άμυνα των Φιλίππων από την απρόσεκτη κεφαλιά του Μόσχου προς τα πίσω και πάλι ο Δροσίδης αυτή τη φορά μέσα στην περιοχή αλλά από πλάγια θέση παίρνει ως μόνο κέρδος το κόρνερ.
33’: από το κόρνερ του Παπαδόπουλου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ, όμως το δυνατό σουτ του Τσακμακίδη κόντραρε στην πλάτη του Χριστοφυλλάκη κι έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
35’: πέναλτι στην καθαρή ανατροπή του Κωνσταντινίδη στο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Αθανασιάδη Χαρ.,.
36’ 1-2: ο Ζάχαρης στέλνει αριστερά τον Καρίπη και την μπάλα στο δεξί «Γ», βάζοντας και πάλι το Δοξάτο στο…ματς.
43’: έξυπνα ο Δροσίδη λίγο κάτω από τη σέντρα «τσίμπησε» την μπάλα κι ο Καλαϊτζής έφτασε κοντά στο χατ τρικ, το τελείωμά του όμως ήταν πάνω από τα δοκάρια του Τιγγιρίδη υπό την πίεση του Καραγιαννίδη.
48’: ο Χριστοφορίδης κινήθηκε παράλληλα προς τη μεγάλη περιοχή και χωρίς δύναμη έψαξε το σουτ, αλλά ο Καρίπης μπλόκαρε εύκολα.
55’: από το δυνατό βολέ του Τιγγιρίδη η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή της Προσοτσάνης, εκεί όπου ο Κωνσταντινίδης προσπάθησε να γίνει απειλητικός με τον Καρίπη και πάλι με διπλή αυτή τη φορά προσπάθεια να μπλοκάρει.
59’: κόρνερ – το μοναδικό στην επανάληψη – για την Προσοτσάνη από δεξιά με εκτελεστή το σκόρερ Καλαϊτζή, ο νεοεισελθόντας προ…δευτερολέπτων Παλτζίδης πιάνει τη δυνατή καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
86’ 1-3: ο Παπαδόπουλος ελευθέρωσε εκτός περιοχής για το Φερφέρη που με τη σειρά του έψαξε με ωραία μπαλιά στην πλάτη του Νότα την κίνηση του αειθαλή Σαμαρά, παράλληλη σέντρα του φυσικού αρχηγού της Προσοτσάνης σώζει προς στιγμήν ο Τιγγιρίδης, όμως το ριμπάουντ παίρνει ο Φερφέρης στο σημείο του πέναλτι και με εναέριο σουτ-πλασέ τη στέλνει στ’ ανυπεράσπιστα δίχτυα.
91’ 1-4: από την μπαλιά του Ρούσσου ο Μητσιγιώργης που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτερα, πήρε με καθ’ όλα νόμιμη προβολή την μπάλα από το Μόσχο και φτάνοντας προ του Τιγγιρίδη με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ την έστειλε αργά-αργά στα δίχτυα του Δοξάτου για το τελικό σκορ.
92’: σχεδόν με τη σέντρα ο Αποστολίδης δοκίμασε το πόδι του μ’ έναν «κεραυνό» από 30 μέτρα, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Καρίπη και άμεσα ο ρέφερι της αναμέτρησης σφύριξε τρις για τη λήξη του ματς.
Διαιτητής: Παρχαρίδης Θεόδωρος.
Α’ Βοηθός: Σαπανίδης Παναγιώτης.
Β’ Βοηθός: Γκόντε Άρης, της ΕΠΣ Δράμας.
ΔΟΞΑΤΟ (Γιώργος Περσιανλής): 1. Τιγγιρίδης ,2. Χαριζάνης (75’ – 18. Κουμαράπης), 3. Καραγιαννίδης, 4. Παντζαρίδης, 5. Μόσχος, 6. Χριστοφυλλάκης (λ.τρ. 66’ – 12. Αποστολίδης), 7. Χριστοφορίδης, 8. Ζάχαρης, 9. Σεμπελίδης, 10. Αριτζής (59’ – Νότας) & 11. Κωνσταντινίδης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Καλαϊτζής, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος (88’ – 14. Μητσιγιώργης), 8. Ρούσσος, 9. Δροσίδης (58’ – 12. Παλτζίδης), 10. Τσακμακίδης (83’ (13. Σαμαράς) & 11. Περσιανλής.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα της γ’ φάσης του θεσμού έχουν ως εξής:
1. Δοξάτο – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1 – 4
2. Ξηροπόταμος – Άγιος Αθανάσιος 2 – 1
3. Καστρινός – Σιταγροί 5 – 1
4. Φτελιά – Βώλακας 0 – 4
5. Αμπελόκηποι – Φωτολίβος 4-5 πέν. (1-1 κ.αγ. & 2-2 παρ.)
6. Καλλίφυτος – Πανδραμαϊκός 3-2 παρ. (2-2 κ.αγ.) για τη β’ φάση εξ’ αναβολής)

Με έντονο μαύρο οι ομάδες που περνούν στη Δ’ φάση («8») του θεσμού, εκεί όπου ήδη βρίσκονται άνευ αγώνα Καλή Βρύση & Καλαμπάκι, ενώ απομένει ο νικητής του ζευγαριού Πετρούσα-Καλλίφυτος που δεν έχει ακόμα οριστεί από τη διοργανώτρια Αρχή.
Πηγή: www.draminaspor.gr
Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 23:29)

Δεν υπάρχουν σχόλια: