.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - Ανοιχτή Παρέμβαση Δ.Δοξάτου: «Οι εμμονές του Δημάρχου Δοξάτου, κ. Δαλακάκη Δ.» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 35

Ανοιχτή Παρέμβαση Δ.Δοξάτου: «Οι εμμονές του Δημάρχου Δοξάτου, κ. Δαλακάκη Δ.»

18 Φεβ 2016 @ 00:01 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανοιχτή Παρέμβαση Δ.Δοξάτου: «Οι εμμονές του Δημάρχου Δοξάτου, κ. Δαλακάκη Δ.»


18 Φεβ 2016 @ 00:01


Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις

Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ.

Οι εμμονές του Δημάρχου Δοξάτου, κ. Δαλακάκη Δ. 

Την Παρασκευή, 5/2/2016, κληθήκαμε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 17:00 με μοναδικό θέμα: «Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 Δήμου Δοξάτου» σε συνέχεια της αναβολής της Τρίτης 9-2-2016 μετά από πρόταση της Ανοιχτής Παρέμβασης.
Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: 26/27 [3/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 8/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 9/9 από τη Συμπολίτευση, 5/6 αποπεμπόμενοι της Συμπολίτευσης και 1 ανεξάρτητος.
Από κοινού σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση για τον προϋπολογισμό ζητώντας:


Να ψηφιστούν όλες οι παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που ανάπεμψε  τον Προϋπολογισμό μας του 2016 για μια σειρά από 8 λόγους και έλλειψη 5 στοιχείων.
Η κοινή αυτή πρόταση (για μην εξευτελιστεί ο Δήμος μας λόγω των καπρίτσιων, των πεισμάτων και εμμονών του Δημάρχου) ουσιαστικά ζητούσε να:
  1. 1. Ψηφιστεί ο προϋπολογισμός με όλες τις παρατηρήσεις (Εγγραφή όλου του ποσού του Σχέδιου Πόλεως Δοξάτου κ.λ.π.)
  2. 2. Δοθεί πάγια προκαταβολή στους Προέδρους των Κοινοτήτων για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του 2016.
  3. 3. Ενοποιηθούν οι εργασίες «κοπής χόρτων Δ.Ε. Δοξάτου και Καλαμπακίου» και οι εργασίες «καθαρισμός φρεατίων και αποφράξεις αγωγών αποχέτευσης Δ.Ε. Καλαμπακίου και Δοξάτου» και να δημιουργηθούν δύο ενιαίοι κωδικοί των 48.000€, ούτως ώστε να γίνει δημοπρασία των εργασιών προς όφελος του Δήμου λόγω πιθανής έκπτωσης.
Ο κ. Δήμαρχος επέμεινε στη θέση του να μην εγγραφεί όλο το ποσό παρά μόνον το 1/10 περίπου αυτού. Αντιλαμβανόμενος ότι θα καταψηφιστεί η πρόταση του, άρχισε να κατηγορεί την Ανοιχτή Παρέμβαση ότι ¨τα βρήκε με τον Χατζηλαζάρου¨, ¨προσπαθώντας ¨να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα¨ του επιδιδόμενος για άλλη μια φορά στο άθλημα της μετάθεσης ευθυνών από πάνω του, προτρέχοντας φυσικά, γιατί η Ανοιχτή Παρέμβαση κατέθεσε ΔΗΜΟΣΙΑ την κοινή της πρόταση με την μείζονα αντιπολίτευση. Εμείς δεν ήμασταν υποψήφιοι  με συμβόλαιο για μια θέση, ούτε μας έβαλαν άλλοι υποψήφιοι πιάνοντας μας από το χέρι (τους οποίους τους βλέπουμε στον ύπνο μας μάλλον σαν εφιάλτη). Αντίθετα γνωρίζαμε ότι πιθανότατα θα είμαστε η ελάσσων αντιπολίτευση. Εκλεχτήκαμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου Δοξάτου. Θα συνεργαζόμαστε με οποιονδήποτε στα πλαίσια αρχών και μάλιστα σε συνεργασίες δημόσια γνωστές εκ των προτέρων. Είμαστε αυτόφωτοι και ο λόγος της ύπαρξης μας (ως παράταξη) δεν εξαρτάται από τις ορέξεις του κ. Δαλακάκη να μας ταυτίζει όπως και όταν τον συμφέρει. Δεν θα του ζητήσουμε συγγνώμη, γιατί υπάρχουμε.
Οι αποπεμπόμενοι πρότειναν να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
Τεχνηέντως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θεώρησε (!) ότι υπάρχουν 4 προτάσεις, αν και μας έλεγε ότι μπορούμε να ψηφίσουμε μόνο επί των παρατηρήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ.Θ.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποσύρουμε την κοινή μας πρόταση με την μείζονα αντιπολίτευση.
Συνέπεια αυτού ήταν να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Α.Δ.Μ.Θ. ενάντια στα θέλω και την πρόταση του Δημάρχου (!).
Αυτό που συνέβη πιθανότατα να είναι μοναδικό στην επικράτεια.

Άγιος Αθανάσιος,  16 Φλεβάρη 2016
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου
Ελένη Κωνσταντινίδου
Μιχάλης Γ. Παπάζογλου
ΠΗΓΗ: http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=24657:anoihth-parembash-ddoxatoy-oi-emmones-toy-dhmarhoy-doxatoy-k-dalakakh-d&Itemid=177

Δεν υπάρχουν σχόλια: