.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Έρμαιο βανδαλισμών το κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας

Σε απόγνωση το Δ.Σ. και τα μέλη του Λ.Ε.Δ.
Έρμαιο βανδαλισμών το κτίριο
του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας
DSC_1289

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου


Στόχος βανδαλισμών έγινε για άλλη μια φορά το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, στην περιοχή του Διοικητηρίου. Άγνωστοι δράστες νεαρής ηλικίας, επανειλημμένα προκαλούν φθορές και σοβαρές ζημιές στο κτίριο, με αποτέλεσμα να φέρουν σε απόγνωση το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Λυκείου. Η τελευταία «επέλαση» των δραστών, έγινε την περασμένη εβδομάδα κατά τις βραδινές ώρες. Οι δράστες κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές κυρίως στην πίσω πλευρά του κτιρίου, η οποία συνορεύει με το πάρκο του Διοικητηρίου.
DSC_1292
Οι καταστροφές εντοπίζονται περιμετρικά στην εξωτερική όψη του κτιρίου, ενώ εστιάζοντας στο πίσω μέρος, φαίνονται τα σπασμένα παράθυρα, η αφαίρεση των μαρμάρων, σημάδια από φωτιές στις γωνίες γύρω από το κτίριο, καταστροφή του εξωτερικού επενδυμένου δαπέδου, ενώ τους τοίχους του «κοσμούν» συνθήματα και γκράφιτι.
Η εξωτερική όψη του νεοκλασικού κτιρίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση των όσων πρεσβεύει και προβάλει όλο αυτά τα χρόνια το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα σύλλογο, ο οποίος από την ίδρυση του έχει «μεγαλώσει» πολλές γενιές παιδιών, διδάσκοντας την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, ενώ συμβάλλει και στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών του, από τα οποία τα περισσότερα παραμένουν ακόμα μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας, του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας.
DSC_1288
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας κα. Άννα Ντινάκη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την τροπή της κατάστασης, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο.
«Βρισκόμαστε σε απόγνωση, μη γνωρίζοντας τι άλλο πρέπει να κάνουμε και που να απευθυνθούμε. Η αστυνομία μόλις την καλέσουμε έρχεται, αλλά δεν γίνεται να ασχολούνται συνεχώς με αυτό το θέμα ως υπηρεσία. Ζητάμε πλέον τη βοήθεια της πολιτείας και παράλληλα της αστυνομίας, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε.
Όσο και αν θέλουμε να προστατέψουμε αυτά τα παιδιά που προκαλούν τις ζημιές για να μην στιγματιστούν και να μην ξεφύγει η κατάσταση, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κάτι και να πληρώσει κάποιος για όλες αυτές τις ζημιές.
Εκτός του ότι έχουν ρημάξει τα πάντα, έφτασαν στο σημείο να βγάλουν κομμάτια και από το επενδυμένο δάπεδο του εξωτερικού χώρου του κτιρίου, ενώ παράλληλα έχουν σπάσει τις εξέδρες που υπάρχουν πίσω στο θεατράκι. Κατά καιρούς δε, ανάβουν φωτιές και δε διστάζουν να ανεβαίνουν ακόμη στην οροφή του κτιρίου κάνοντας ποδήλατο και σκέιτμπορντ.
Το κτίριο βάφτηκε πέρυσι το καλοκαίρι, και σε διάστημα ενός μήνα κατέληξε ξανά με ζωγραφισμένους τοίχους», υποστήριξε μεταξύ άλλων η κα. Ντινάκη.
ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13771:2016-02-15-17-40-56&catid=45:themaproinoutypou&Itemid=107

Δεν υπάρχουν σχόλια: