.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δωρεάν διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης στους δημότες του Δήμου Δοξάτου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Καλαμπάκι
06/02/2015
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



66031 Καλαμπάκι (Νέο Δημαρχείο)



τηλ./fax 2521352400 / 2521352406



email : dimarxos@doxato.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης στους δημότες του Δήμου Δοξάτου

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης καλεί όσους δημότες επιθυμούν να πάρουν δωρεάν κάδο οικιακής κομποστοποίησης (οι οποίοι είναι κατάλληλοι μόνο για χώμα και όχι για μπαλκόνι) προκειμένου να αξιοποιήσουν τα οργανικά και φυτικά απορρίμματα τους να προσέλθουν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18.00 στο Κέντρο Προσφυγικής Μνήμης (Καπναποθήκη) στον  Άγιο Αθανάσιο.
Ο Δήμος μας στο πλαίσιο του έργου “POMIS” - Πιλοτική Δράση Οικιακής Κομποστοποίησης προμηθεύτηκε 52 κάδους κομποστοποίησης  σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η οργανική ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων (φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κλπ).
Παράλληλα με την δωρεάν διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης θα λάβει χώρα και ενημερωτική επίδειξη του τρόπου χρήσης τους από υπευθύνους της ΔΙΑΑΜΑΘ.
Με την κομποστοποίηση  τα οργανικά απορρίμματα μετατρέπονται, μέσω βιολογικής διαδικασίας και μερικής αποσύνθεσης, σε ένα πλούσιο οργανικό φυσικό λίπασμα. Συγχρόνως με την κομποστοποίηση προστατεύουμε το περιβάλλον και πετυχαίνουμε μείωση των σκουπιδιών που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. 



Από το Γραφείο Δημάρχου
ΠΗΓΗ:
http://www.doxato.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2665&Itemid=26 

Δεν υπάρχουν σχόλια: