.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΟΞΑΤΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 2-1 ΓΙΑ ΤΗΝ 18η ΑΓ. ΤΗΣ Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.prosotsanifc.gr

Επίδοση ανθοδέσμης από τον αρχηγό των Φιλίππων Δοξάτου Μάριο Ζάχαρη στον Γιώργο Πολυχρονίδη για την προσφορά του στην περσινή πορεία των Φιλίππων, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του SUPER CUP, αλλά και της αξιοπρεπέστατης παρουσίας της ομάδας του Δοξάτου στους αγώνες για την άνοδο στη Γ΄Εθνική .




Οι φωτογραφίες είναι του Στέλιου Χάρταλη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ PROSOTSANIFC.GR

Τα στατιστικά του αγώνα Δοξάτο – Προσοτσάνη:
18η αγωνιστική

Γκολ

Ασσίστ
Key
passes

Τελικές
Στην
εστία
Δοκάρια

Πέν
Δοξάτο
2
0
4
8
6
0
0
Προσοτσάνη
1
1
8
10
7
0
0

18η αγωνιστική

Επεμβάσεις

Κόρνερ
Φάουλ
υπέρ
Κίτρινες
Κόκκινες
Δοξάτο
6
4
5
5
πάγκο
Προσοτσάνη
4
5
16
4
0
MAN OF THE MATCH: Από το 30’ μέχρι και το 38’ είπε «όχι» σε τρεις περιπτώσεις στους επιθετικούς της Προσοτσάνης πότε με τα χέρια και πότε με τα πόδια αποσοβώντας σε κείνα τα χρονικά σημεία το 0-1 που έδειχνε και η πιο λογική (όσο λογική μπορεί να υπάρχει στο ποδόσφαιρο) εξέλιξη. Αντ’ αυτού οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήγαν προηγούμενοι στο σκορ. Στην επανάληψη άλλες τρεις φορές αντέδρασε σωτήρια σε ισάριθμα τετ α τετ με τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων και μόνο στη φάση του 76’ νικήθηκε από τον Κερασίδη, αλλά ήδη ο συμπαίκτης του Αποστολίδης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του στην αντίπαλη περιοχή. Ο Κυριάκος Καρακούσης λοιπόν ήταν ο βασικός υπαίτιος που οι πρωτοπόροι της λίγκας «στραβοπάτησαν» στη δύσκολη έδρα του Δοξάτου κι αυτός που κράτησε ουσιαστικά στο κακό α’ μέρος των Φιλίππων την ομάδα του μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.





ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τρία γκολ σημείωσε το Δοξάτο στα δύο «κολλητά» εντός έδρας ματς με τον ίδιο σκόρερ, όπου κόντρα μάλιστα στην Προσοτσάνη βρήκε δίχτυα με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο! Ο Πάρης Αποστολίδης μπορεί κόντρα στη Χωριστή απλώς να μείωσε με το γκολ του στο 60’, ωστόσο κόντρα στους «κυανόλευκους» με δύο προσωπικά τέρματα χάρισε εντέλει τη νίκη στην ομάδα του. Και στις δύο περιπτώσεις έμεινε αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή παίρνοντας το ριμπάουντ στις αποκρούσεις του Καρίπη για το 1-0 με κεφαλιά στο 45’ και για το 2-0 μετά από δικό του πλασέ σε 1οχρόνο για το 2-0 λίγο πριν τη μία ώρα παιχνιδιού. Όταν αντικαταστάθηκε στο 77’ δικαίως απέσπασε το χειροκρότημα των λιγοστών φιλάθλων που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο Δοξάτου.
Η ΦΑΣΗ: Το «αν» είναι απλά μια εικασία και τίποτα παραπάνω, ωστόσο βάσει εικόνας παιχνιδιού ειδικά στο α’ μέρος πολλά πιθανόν να ήταν διαφορετικά…αν τελικά η Προσοτσάνη άνοιγε 1η το σκορ. Στο 15’ λοιπόν από δεξιά ο Χατζησαββίδης δέχτηκε την πάσα του Κερασίδη κι αφού απέφυγε την αντίσταση του Τουλούπη σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο αφύλακτος Πολυχρονίδης φάτσα με το αντίπαλο τέρμα το μόνο που είχε να κάνει ήταν να την καρφώσει στα δίχτυα. Η κεφαλιά του όμως από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με τη συνέχεια να είναι πλέον γνωστή.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χατζηαθανασιάδης Αθανάσιος – Κελίδης Χρήστος – Μιμάνης Άρης, της ΕΠΣ Δράμας.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ PROSOTSANIFC.GR: Με σούπερ ψυχολογία και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ταξίδεψε στο Δοξάτο η Προσοτσάνη για ν’ αντιμετωπίσει την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Φιλίππων, ωστόσο η αντίδραση των γηπεδούχων μετά το προ εβδομάδας άτυχο 1-2 από τη Χωριστή «βγήκε» απέναντι στους πρωτοπόρους. Υπό συνεχή βροχή και σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Γιώργου Λάλα γνώρισε την ήττα, αλλά την ίδια ώρα τα δύο γκολ ενός «πρώην» (σ.σ. Σαϊνίδη) στο δημοτικό γήπεδο της Δράμας, μετρίασαν σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση των «κυανόλευκων» πριν την εντός έδρας μάχη με την Πετρούσα το 1ο Σάββατο του Φεβρουαρίου. Το τελικό 2-1 στη λασπομαχία του δημοτικού γηπέδου του Δοξάτου, ναι μεν φρέναρε τους «κυανόλευκους» που είχαν «χτίσει» ένα καλό σερί νικών και με μηδέν παθητικό παρακαλώ, ωστόσο όπως συνηθίζουν να λένε «η ήττα είναι σαντην κοπριάμυρίζει άσχημα αλλά κάνει καλό», όταν ειδικά οι ομάδες ξέρουν να τη διαχειρίζονται. Και μία απ’ αυτές είναι η Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα…η συνέχεια στο «Γεώργιος Μακρής» το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 3:15μ.μ.!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ tipsΗ ώρα των αριθμών από τη συνάντηση κι όχι μόνο.
  • Ισοπαλία-νίκη-ήττα κατά σειρά τα αποτελέσματα που έφερε η Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα κόντρα στους τρεις «πρώην» προπονητές του συλλόγου φέτος και δη με Νικολαΐδη-Μάλλιο-Γεωργιάδη κατά σειρά!
  • 3η συνολικά ήττα στο πρωτάθλημα για την Προσοτσάνη και 3η σερί στο δήμο Δοξάτου, αν και ξεκίνησε με «διπλό» μέσα στα Κύργια. Η 5η και τελευταία επίσκεψη θα είναι στην έδρα της Φτελιάς στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής.
  • Για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα οι «κυανόλευκοι» δέχονται δύο γκολ σ’ ένα ματς: την 1ηέφεραν ισοπαλία στον Πανδραμαϊκό, την επόμενη νίκησαν μέσα στο Μοναστηράκι, η 3η ήταν και «φαρμακερή» με την ήττα στο Δοξάτο.
  • Η αντίδραση στην άμυνα την αμέσως επόμενη αγωνιστική από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις όπου η Προσοτσάνη δέχτηκε δύο γκολ ήταν πανομοιότυπη: «μηδέν» παθητικό!
  • 1η φορά φέτος που σκοράρει ο Κερασίδης (σ.σ. 9ο γκολ, 1ος σκόρερ μαζί με τον Πολυχρονίδη) και η Προσοτσάνη δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό όφελος.
  • Προχθές στο Δοξάτο και τα τρία τέρματα ήρθαν σχεδόν από το ίδιο σημείο – λίγο μέσα, λίγο έξω της μικρής περιοχής – και μάλιστα από τους παίκτες που φορούσαν το Νο 10, Αποστολίδης δις και Κερασίδης!
  • 340’ κράτησε “clean sheet” ο Κυριάκος Καρίπης, καθώς είχε να δεχθεί γκολ από το 65ο λεπτό στο γειτονικό Άγιο Αθανάσιο στο 1-0 με σκόρερ το Νίκο Παπαδόπουλο.
  • Δύο εκ των κορυφαίων φέτος γκολκίπερ στη Δράμα τέθηκαν αντιμέτωποι, έχοντας με το ίδιο μάλιστα όνομα: Κυριάκος!
  • 3η σερί αγωνιστική που ο Γιώργος Λάλας επιλέγει απουσία κάποιων προβλημάτων την ίδια αρχική 11άδα.
  • 3η πλέον καλύτερη επίθεση αυτή των «κυανόλευκων» με 35 γκολ, αλλά και 2η καλύτερη άμυνα με 13 παθητικό.
  • 2η νίκη μήνα Ιανουάριο για το Δοξάτο εντός έδρας απέναντι στην Προσοτσάνη σε ισάριθμα ματς, με την αμέσως προηγούμενη να είναι στις 18/01/1997 με σκορ 3-1 (23’ & 80’ Κοτζαμάνης, 88’ Γεράκης / 70’ Τοπχαναλής).
  • Ω! τι σύμπτωση: ο εμβληματικός αρχηγός των Φιλίππων Θόδωρος Κοτζαμάνης φορούσε τη φανέλα με το Νο 10, σκοράροντας δις, όπως έκανε και προχθές ο Αποστολίδης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: