.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σέρεμετ + φοβερό πάθος + γκολάρες από Αραβίδη και Λίμα + μπόλικη τύχη = Πρώτο "διπλό" για τη Δόξα!

LIVE!!! ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ!!!'


Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 19:15



Παναιτωλικός- Σέρεμετ 0-2



Ήταν από τα παιχνίδια που θα τα θυμούνται για πολύ καιρό και οι δύο αντίπαλοι. Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε με κόντρα την τύχη του σε αντίθεση με την Δόξα που είδε επιτέλους ένα τεράστιο χαμόγελο της, να της φωτίζει το δρόμο για την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη.



Στο γήπεδο του Αγρινίου ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που καιγόταν για την νίκη και παίζοντας έναν επιθετικό μονόλογο έχασε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι. Σε 26 αξιόλογες προσπάθειες οι δέκα κατέληξαν στο κοντρόλ του Σέρεμετ που δεν επέτρεψε να περάσει το παραμικρό καθώς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της περιοχής του και ο παίκτης που δικαιούται το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιτυχίας. Δίπλα του το υπόλοιπο μερίδιο παίρνουν ο Αραβίδης με τον Λίμα με τα δύο ΥΠΕΡΟΧΑ γκολ που πέτυχαν, τα άλλα έντεκα παλικάρια που με απίστευτη ψυχή έτρεξαν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πάθος –το μεγάλο όπλο της φετινής Δόξας- και ο Μάκης Κατσαβάκης που με πονηριά αλεπούς έστησε πολύ έξυπνα την ομάδα του και πήρε κατά κράτος την επικράτηση στην μάχη των πάγκων.



Φουλ του …ροτέσιον!!!



Πολλές αλλαγές για τον Μάκη Κατσαβάκη που αιφνιδίασε με τις επιλογές του. Κάτω από τα δοκάρια ο Σέρεμετ. Στην άμυνα την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Δόξας ξεκινάει ο Γκαρακλίδης καθώς ο Σερραίος τεχνικός τον προτίμησε σε σχέση με τον πολύ πιο έμπειρο Μπριλάκη που τον έβαλε μεν στην αποστολή ωστόσο τον κράτησε στον πάγκο. Έξω από την σύνθεση και ο Γελαδάρης για να επιστρέψει ο Ψυχογιός που μαζί με τον Τριποτσέρη και τον Βέρτζο θα πλαισιώσουν την αμυντική διάταξη. Λίμα και Παπαδόπουλος παραμένουν στα αμυντικά χαφ με Κυβελίδη στην κορυφή αντί του Βάντρσον που έμεινε στον πάγκο με τον Ουέλιγκτον από πίσω. Στα πλάγια εκτός ο τραυματίας Σοϊλέδης και στην θέση του να παραμείνει για μία ακόμη αγωνιστική μέσα ο Σικαλιάς αυτή τη φορά σε ρόλο χαφ, μαζί με τον Αραβίδη. Στον πάγκο της Δόξα είναι οι Ρόκα, Γελαδάρης, Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Καπέλ, Μπριλάκης



Ο Μπάμπης Τεννές έχοντας στον πάγκο και τον Ακαλέ παρέταξε τους γηπεδούχους ως εξής: Ο Τσενάμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σιόντης, αριστερά ο Άντι και στο κέντρο της άμυνας οι Ντολεζάι και Κούσας. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Μουμίν και Ρότσα, δεξιά ο Θεοδωρίδης, αριστερά ο Φερνάντες και στην κορυφή της επίθεσης οι Καμαρά και Ονουάτσι.



Βγήκε το …όνειρο του Κατσαβάκη!!!



Με ένα πολύ … «προωθημένο» πλάνο που του βγήκε απόλυτα, ξεκίνησε ο Κατσαβάκης βάζοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Βέρτζος-Τριποτσέρης-Γκαρακλίδης) και Σικαλιά αριστερά με Ψυχογιό δεξιά. Με τον τρόπο αυτό μπλοκάρισε την επιθετική τετράδα του Τεννέ που είχε Καμαρά στην κορυφή, Ονουάτσι αριστερά, Φερνάντες δεξιά και επιτελικό από πίσω τον Θεοδωρίδη. Με τον τρόπο αυτό πέρα από την υπεραρθμία στο χώρο κατάφερε να έχει μπλοκαρισμένο το σχήμα του Τεννέ που απαρτίζονταν από επιθετικούς πολύ κινητικούς και με συνεχείς εναλλαγές θέσεων και πολύ καλό συνδυαστικό παιχνίδι. Την «πονηρή» αμυντική διάταξη βοηθούσαν ο Παπαδόπουλος που και σήμερα έπαιξε τον ίδιο ρόλο, δηλαδή στις επιθέσεις επιθετικός χαφ και στην άμυνα αμυντικός χαφ, έχοντας τον Λίμα φρουρό μπροστά από την πεντάδα της άμυνας. Κλειδί από πλευράς Παναιτωλικού για το πρώτο ημίχρονο ήταν ο απείθαρχος Άντι που έβγαινε μπροστά και αργούσε στις επιστροφές του. Εκεί ακριβώς «χτύπησε» ο Κατσαβάκης και βγήκαν απειλές με Ουέλιγκτονμ και Ψυχογιό.



Πάνω στο εικοσάλεπτο και βλέποντας ότι ο Θεοδωρίδης ήταν ο δημιουργός των προβλημάτων έβαλε επάνω του τον Σικαλιά. Ο Τεννές για να απελευθερώσει τον παίκτη του τον έστειλε και πάλι στα πάγια και έτσιο ο Σικαλιάς ξαναγύρισε στη θέση του και η Δόξα πήρε πάλι το αριθμητικό πλεονέκτημα στην άμυνα έχοντας πλέον τον Τριποτσέρη σε ελεύθερο ρόλο.



Όταν ανέβαινε από αριστερά ο Άντι ο Ουέλιγκτον δεν τον προλάβαινε και ο Κατσαβάκης τους άλλαξε θέση με τον Παπαδόπουλο που πέρασε πλέον στο άκρο. Έτσι μπλοκαρίστηκε ο Άντι ωστόσο το τράβηγμα του Παπαδόπουλου άφησε μόνο του τον Λίμα στα αμυντικά χαφ και για αυτό είχαμε μεγαλύτερη πίεση από τους γηπεδούχους και χαμένες ευκαιρίες.



Μετά το 55’ ο Κατσαβάκης βλέποντας αυτή την πίεση, κάνει τις δικές του κινήσεις. Βγάζει του Ουέλιγκτον που δεν είχε τα τρεξίματα και τις επιστροφές και βάζει έναν αμυντικό χαφ τον Λεάντρο και μαζί του περνάει τον έμπειρο αμυντικό Γελαδάρη βγάζοντας τον αποκομμένο μπροστά Κυβελίδη. Έτσι ενισχύει καταλυτικά την αμυντική διάταξη της ομάδας. Το σχήμα κρατάει την αμυντική πεντάδα με χαφ τους Σικαλιά (αριστερά) και Παπαδόπουλο (δεξιά) και μπροστά τους είναι σαν εξάρι ο «φρέσκος» Λεάντρο και ο Λίμα έχει το ρόλο του Παπαδόπουλου με κορυφή τον Αραβίδη. Με τον τρόπο αυτό και φυσικά με το απίστευτο παιχνίδι του Σέρεμετ, η Δόξα άντεξε αμυντικά και είχε καλύτερες προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις. Η τρίτη «μαγκιά» του Κατσαβάκη ήταν που ρίσκαρε τον Λίμα κρατώντας τον σαν δεκάρι πίσω από τον Αραβίδη. Ο Πορτογάλος δεν έμεινε σε ρόλο αμυντικού χαφ αλλά σαν δεκάρι παραμόνευε στην κόντρα και η δικαίωση προπονητή και παίκτη ήταν η φάση του δεύτερου γκολ, όπου όλα τελείωσαν και ο Παναιτωλικός έγραψε την τρίτη εντός έδρας ήττα!



Από την αρχή τα καλά μηνύματα



Με καλά πατήματα και με διάθεση να αιφνιδιάσει μπήκε η Δόξα στο ξεκίνημα του αγώνα. Φάνηκε καθαρά ότι μπήκε για να πάρει αποτέλεσμα. Ομάδα με χαρακτήρα έδειξε από πολύ νωρίς, ότι είχε «κακό σκοπό» για τον αντίπαλο της. Μάλιστα μόλις στο 2’ ο Ουέλιγκτον δοκιμάζει ανεπιτυχώς το πόδι του για να απαντήσει με ανάλογη ευκαιρία ο Ονουάτσι στο 6’. Με εξαίρεση το τρίλεπτο 12’-15’ όπου οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, μάλιστα ο Άντι αμαρκάριστος έπιασε κακό σουτ στο 13’, αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα καθώς η Δόξα απάντησε με μια ατομική προσπάθεια από τον Ουέλιγκτον. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 32ο λεπτό όταν ο Ονουάτσι βρέθηκε απέναντι στον Σέρεμετ αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει καθώς με το αριστερό πόδι ο Σλοβένος κερδίζει το τετ α τετ από τον Ονουάτσι που βρέθηκε σε ιδανική θέση για σκοράρισμα.



Απίστευτη γκολάρα και 0-1!!!



Και ενώ ο Παναιτωλικός συνέχιζε να πιέζει, η Δόξα στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση ευτύχησε να προηγηθεί με ένα εκπληκτικό γκολ του Αραβίδη.



Ένα γκολ που σίγουρα έχει τις προϋποθέσεις για το καλύτερο της αγωνιστικής. Μια ονειρεμένη εκτέλεση από τον Αραβίδη που έχει δεχθεί πάσα από τον Κυβελίδη κάτω από τον χώρο του κέντρου και αφού έχει προχωρήσει κάποια μέτρα, ζυγίζει το πόδι και από μακριά εξαπολύει ένα ψιλοκρεμαστό κεραυνό για να εκθέσει τον Τζενάμο και να κάνει το 0-1!!!



Στην επόμενη επίθεση στο 38’ ο Σέρεμετ λέει και πάλι όχι στο τετ α τετ με τον Ονουάτσι!! Το ίδιο ακριβώς κάνει και στο 43’ έχοντας ανάποδο πόδι και με το χέρι κόβει άλλη μια καλή ευκαιρία του Θεοδωρίδη για τους γηπεδούχους και του ίδιου στο 44’, που στο τελείωμα του ημιχρόνου πρεσάρουν ασφυχτικά για να ισοφαρίσουν.



Επιθετική καταιγίδα των γηπεδούχων



Ο Παναιτωλικός έψαξε το γρήγορο γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μπάμπης Τεννές προκειμένου να κάνει ακόμη πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό πέρασε τον Χαριστέα στο παιχνίδι αντί του Φερνάντες.



Ένα σουτ από τον Θεοδωρίδη μια κεφαλιά από τον Χαριστέα ένα τράνταγμα στο οριζόντιο δοκάρι και ένα δεύτερο -δεξί- δοκάρι από τον Μουμίν ήταν οι τέσσερεις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του Αγρινίου μέχρι να περάσει το εφιαλτικό πρώτο πεντάλεπτο για την Δόξα. Και το σερί του ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ Σέρεμετ συνεχίζεται στο 52’ με νέα απόκρουση μπροστά στον επερχόμενο Καμαρά και λίγο μετά στ σουτ του Μουμίν!!!



Το επιθετικό σερί των γηπεδούχων συνεχίζονταν, όμως το ίδιο έκανε και ο Σέρεμετ που κόβει τις προσπάθειες των γηπεδούχων με τον Θεοδωρίδη στο 54’. Ο Τεννές βλέποντας την ομάδα του να πιέζει αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση πέρασε στο παιχνίδι και τον Ακαλέ (60') αντί του Σιόντη. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τον Παναιτωλικό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση και τη Δόξα να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ στο 76ο λεπτό με τον Λεάντρο.



Μετά την καταιγίδα το ουρανιο τόξο και το 0-2!!!



Και καθώς ο Παναιτωλικός χάνει τις ευκαιρίες με το τσουβάλι έρχεται ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι σε τέτοιες περίπτωση μιλάει με γκολ ο αμυνόμενος. Έτσι λοιπόν με όλη την ομάδα του Αγρινίου να έχει προωθηθεί ο Λίμα είναι αυτός που θα πάρει την μπάλα από το κέντρο θα διασχίσει όλη τη διαδρομή μέχρι την μεγάλη περιοχή του Τζενάμο έχοντας στην πλάτη του τον Κούσα να τον κυνηγάει και να μην τον προλαβαίνει και εκεί να πλασάρει τον ιταλό πορτιέρο και να ζευγαρώσει τα ασπρόμαυρα γκολ παγώνοντας τους φιλάθλους του Αγρινίου και το 0-2 είναι γεγονός!!!



Σε συνολικά εννέα επιθετικές προσπάθειες η Δόξα απείλησε την αντίπαλη εστία στις τρεις εκ των οποίων οι δύο έγιναν γκολ.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου), με βοηθούς τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Αναστόπουλο (Αρκαδίας).



ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ψυχογιός(7') Ρότσα (14') Ουέλιγκτον (29') Παπαδόπουλος (34') Λεάντρο (67') Σέρεμετ (70') Τζενάμο (74')



ΚΟΚΚΙΝΗ: Ρότσα (91')



ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τεννές) Τσενάμο, Κούσας, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Φερνάντες (46’ Χαριστέας), Ντολεζάι, Σιόντης (59' Ακαλέ), Άντι, Καμαρά Ονουάτσι



ΔΟΞΑ(Κατσαβάκης) Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Βέρτζος, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς (62' Ρούτσης), Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Ουέλινγκτον (55' Γελαδάρης) Κυβελίδης (55' Λεάντρο)



Κατσαβάκης: «Τύχη και τερματοφύλακας»



Στον παράγοντα τύχη αλλά και στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Ντίνο Σέρεμετ οφείλεται η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Δόξας Δράμας στην Σουπερ Λίγκα σύμφωνα με τον Μάκη Κατσαβάκη. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η εμφάνιση κόντρα στον Παναιτωλικό (0-2) ήταν η χειρότερη αμυντικά για τους Δραμινούς, ενώ επισήμανε πως θα συνεχίσουν να παλεύουν όλα τα παιχνίδια. Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Κατσαβάκης: «Πετύχαμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Έκαναν προσπάθεια τα παιδιά, αλλά στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές του δευτέρου είχαμε χάσει τα πάντα. Από την τύχη και τον τερματοφύλακα μας δεν δεχθήκαμε γκολ. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει γιατί τώρα, το μεγάλο μας όπλο ήταν να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να μας δημιουργεί τόσες φάσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ήμασταν άτυχοι στην Τρίπολη και το πήραμε σήμερα. Από τον Παναιτωλικό δεχθήκαμε την περισσότερη πίεση από κάθε άλλη ομάδα, αλλά έχει και πληθώρα επιλογών. Έχει παίκτες που τους ζηλεύουν πολλές ομάδες. Υπήρχε μια τριάδα στο πάγκο που θα τους ήθελαν πολλοί. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, η προσπάθεια είναι δύσκολη. Εμείς παλεύουμε τα παιχνίδια μέσα - έξω, σήμερα, όμως, ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας αμυντικά».



Παραιτήθηκε ο Τεννές!



Στα χέρια της διοίκησης του Παναιτωλικού βρίσκεται το μέλλον του Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα. Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ο Έλληνας τεχνικός εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την οδυνηρή ήττα, ο Τεννές ζήτησε να μην του γίνουν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου. Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι επεδίωξε να μιλήσει μετά το τέλος του αγώνα με τον πρόεδρο, Φώτη Κωστούλα, χωρίς να τα καταφέρει, προανήγγειλε το τέλος του από τον Παναιτωλικό. Μια ομάδα όπου έζησε μοναδικές στιγμές, όπως ανέφερε, «αλλά το πράγμα γύρισε τελικά ανάποδα». Μετά απ' όλα αυτά, η παραίτηση του Τεννέ αναμένεται να γίνει δεκτή από τη διοίκηση και να σημάνει και επίσημα την αναζήτηση νέου προπονητή για τον Παναιτωλικό.



Φήμες για Λεμονή στο Αγρίνιο...



Ακόμα δεν πρόλαβε καλά-καλά να φύγει από τον Παναιτωλικό ο Μπάμπης Τεννές και ακούστηκαν, ήδη, τα πρώτα «σενάρια» για τον αντικαταστάτη του… Η εντός έδρας ήττα του Παναιτωλικού οδήγησε τον Μπάμπη Τεννέ στην παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της αγρινιώτικης ομάδας. Το πρώτο όνομα προπονητή, το οποίο ακούστηκε - περισσότερο ως φημολογία, παρά ως χειροπιαστό γεγονός - για την άκρη του πάγκου της πελοποννησιακής ομάδας είναι αυτό του Τάκη Λεμονή. Ο έμπειρος τεχνικός έχει θαυμαστές στο Αγρίνιο, το όνομά του έχει ακουστεί και στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο ο ίδιος ωστόσο, όσο και οι διοικούντες τον Παναιτωλικό δεν επιβεβαιώνουν - προς το παρόν τουλάχιστον - ότι υπάρχει συμφωνία, ούτε καν επαφές… Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, θα έχει αύριο, Πέμπτη (09/02), συνάντηση με τον παραιτηθέντα προπονητή της ομάδας, Μπάμπη Τεννέ, προκειμένου να επισημοποιηθεί η αποχώρηση του τελευταίου από την τεχνική ηγεσία.



Σέρεμετ: «Παίρνουμε δύναμη από τέτοιες νίκες»



Την ικανοποίησή του για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Δόξας επί του Παναιτωλικού, εξέφρασε ο Ντίνο Σέρεμετ, ο οποίος παραδέχθηκε μεν πως οι Δραμινοί ήταν τυχεροί, ωστόσο υποστήριξε πως τέτοιες νίκες τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν. «Είναι μεγάλη νίκη. Για εμάς είναι βέβαια απλά τρεις βαθμοί. Δουλειά μου είναι να πιάνω καμιά μπάλα. Το να κερδίζεις μέσα στο Αγρίνιο, θέλεις και τύχη. Βέβαια έχουμε χάσει και ματς που ήμασταν άτυχοι. Παίζουμε γενικότερα αμυντικά, αλλά προσπαθούμε. Αυτό που κάνουμε είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν παίζεις συνεχόμενα ματς δεν μπορείς να είσαι φρέσκος. Παίρνουμε δύναμη από τέτοια αποτελέσματα και ευελπιστούμε σε καλύτερη συνέχεια. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Παναιτωλικού η οποία μας φιλοξένησε εδώ δυο μέρες, μας φερθήκαν άψογα»



Τσενάμο: «Άτυχοι για μία ακόμα φορά...»



«Όλα τα παιδιά έδωσαν όσα περισσότερα μπορούσαν, αλλά για άλλη μία φορά δεν πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Όταν ένας τερματοφύλακας βγάζει στην αρχή 2-3 και κρατάει την ομάδα του, πάντα ο αντίπαλος αρχίζει να αγχώνεται. Εμείς τώρα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας». Για την παραίτηση του Μπάμπη Τεννέ, ο Τσενάμο συμπλήρωσε: «Αυτά είναι θέματα της διοίκησης, εμείς ασχολούμαστε μόνο με το τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/10457-live-0-0-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: